Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Διαμαρτύρονται τα τουριστικά πρακτορεία

original_london_tour_bus
Το Μιλάνο δίνει την ευκαιρία 5λεπτης στάθμευσης των τουριστικών πούλμαν για την αποβίβαση-επιβίβαση των επιβατών τους μπροστά στη «Σκάλα», την περίφημη όπερά του, ενώ το Παρίσι επιτρέπει το ίδιο μπροστά στο Μουσείο του Λούβρου, όπως όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις, που σέβονται τους τουρίστες τους. Η Κατερίνη δεν έχει βέβαια μνημεία και ιστορικά κέντρα ανάλογου βεληνεκούς, δεν έχει προβλέψει όμως και ανάλογες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων της και των... τουριστών της.

Για απίστευτη ταλαιπωρία των πελατών τους κάνουν λόγο ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων της πόλης, καθώς οι νέες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στο κέντρο (τα κολωνάκια κυρίως) δεν επιτρέπουν στα λεωφορεία την προσωρινή, ολιγόλεπτη στάθμευση που απαιτεί η επιβίβαση και αποβίβαση των γκρούπ των Κατερινιωτών που εκδράμουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
LEOFOREIOΤη μεγαλύτερη ταλαιπωρία υφίστανται οι εκδρομείς της τρίτης ηλικίας (τα ΚΑΠΗ), καθώς τα λεωφορεία αναγκάζονται να τους αποβιβάζουν άλλοτε στο σταθμό ΚΤΕΛ υπεραστικών λεωφορείων κι άλλοτε χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.
Κι αν οι Κατερινιώτες μπορούν εύκολα να προσανατολιστούν, δεν είναι το ίδιο εύκολο για τους ξένους τουρίστες, ή τους εκδρομείς μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που καταφθάνουν οργανωμένα με πούλμαν στην πόλη, χειμώνα-καλοκαίρι.
Το πρόβλημα, λένε οι ιδιοκτήτες πρακτορείων, είναι γνωστό στη δημοτική αρχή, πρώην και νυν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση.
Η σημερινή διοίκηση, η οποία ενοχλήθηκε και προσφάτως από τους διαμαρτυρόμενους τουριστικούς επιχειρηματίες, τους διαβεβαίωσε πως το μελετά το ζήτημα και πως αναζητά κατάλληλο χώρο.

Δήμαρχος Κατερίνης: Θα λυθεί το πρόβλημα πριν το καλοκαίρι

Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, μας ανέφερε πως έχει ήδη προβλεφθεί χώρος προσωρινής ολιγόλεπτης στάσης για την επιβίβαση-αποβίβαση επιβατών των τουριστικών πούλμαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην πλατεία Ελευθερίας (επί της οδού 16ης Οκτωβρίου), θα βρίσκεται όμως στη διάθεση των οδηγών αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασής της, που αναμένονται οπωσδήποτε πριν το καλοκαίρι.
Για την ώρα, μας είπε ο δήμαρχος, οι οδηγοί των τουριστικών πούλμαν μπορούν να εξυπηρετούνται από τη στάση των αστικών ΚΤΕΛ στην πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη), που δεν απέχει παρά λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία. Αρκεί βέβαια να είναι τυχεροί και να μην υπάρχουν αστικά λεωφορεία την ώρα που θα χρειαστούν να σταθμεύσουν.
Μελλοντικά επίσης, θα υπάρχει και ειδικός χώρος στάθμευσης των τουριστικών πούλμαν στο νυν δημοτικό (αλλά ιδιωτικής ακόμη χρήσης) πάρκινγκ «Ευκαρπίδη», για τις ανάγκες (και) των οποίων, όπως μας είπε ο δήμαρχος, δημιουργήθηκε ο κυκλικός κόμβος της οδού Τερζοπούλου.(
Πολιτεία/Β.Χ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: