Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Οι δημοτικοί μας άρχοντες

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 
Γράφει ο Γ.Ράπτης
Αυτό το διάστημα «πέφτουν βροχή» οι συνεντεύξεις Δημάρχων με τις οποίες εκθέτουν το μεγίστης σπουδαιότητος έργο της θητείας τους και εκφράζουν τα μεγαλόπνοα προγράμματα για το μέλλον, με έτοιμες πια τις μελέτες στα συρτάρια τους να αλλάξουν τη μοίρα του …κόσμου, που θα την είχαν βέβαια αλλάξει, αλλά ας όψονται οι προηγούμενοι δήμαρχοι (συνήθως της αντιπολίτευσης) που οι …άσχετοι δεν είχαν ούτε μια μελέτη έτοιμη πριν αναλάβουν οι νέοι.

Κλασικό παράδειγμα η χθεσινή συνέντευξη του δημάρχου Λιτοχώρου (ως θεμιτή εγγραφή και υποθήκη για τις επικείμενες εκλογές με τον Καλλικράτη). Και τι δεν έκανε, μα προπαντός τι δεν προγραμμάτισε ορθολογικά και «φωτισμένα» για τον τόπο του. Το Λιτόχωρο μετατρέπεται χάρη στην πρόνοιά του σε «παράδεισο», αν βέβαια επανεκλεγεί.
Η ΔΕΑΛ
Εντύπωση μας προκάλεσε ο απολογισμός του για τη ΔΕΑΛ, το γνωστό αμμορυχείο Λιτοχώρου, που το αναμόρφωσε και βελτίωσε τις συνθήκες λειτουργίας του με ανανέωση της άδειας της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με αύξηση του χώρου εξόρυξης, αγορά μηχανημάτων, αύξηση της τιμής κ.λ.π.
Κι έχει απ’ο,τι φαίνεται, την έγκριση αυτών που είναι καθ’υλην αρμόδιοι τόσο για τον έλεγχο των μελετών περιβαλλοντικών όρων όσο και των υπευθύνων για αύξηση του χώρου της εξόρυξης.
Ύστερα από όλα αυτά παραμένει να διευκρινισθεί πόσες χιλιάδες κυβικά αμμοχάλικου δικαιούνται να πάρουν οι εταιρίες ΑΚΤΩΡ και ΑΘΗΝΑ για την ολοκλήρωση των έργων στη Θεσσαλονίκη, ποια είναι η τιμή ανά κυβικό για τους αφελείς εργολάβους της Πιεριας και πόσα χρόνια ακόμη αντέχει ο Γερό-Όλυμπος, ώσπου να τον αγκαλιάσει η θάλασσα με τον υδροφόρο ορίζοντα να μπαίνει στη ΔΕΑΛ!!
Συνάμα πρέπει να ξεκαθαριστεί, αν με την ανανέωση των όρων της σύμβασης με την ΑΚΤΩΡ, βελτιώθηκε η τιμή (όπως γενικά μιλά ο δήμαρχος για τις τιμές των προϊόντων) και να ξεκαθαριστεί αν είναι μ’αυτήν την τιμή τα… «παγωμένα» ή τα «επεξεργασμένα».
Κάτι σιγοψιθυρίζεται και για κλήσεις παραγόντων της ΔΕΑΛ σε εισαγγελείς, ακόμη και για παραπομπές και για ορισμό ορκωτών λογιστών για έλεγχο δεκαετίας….
Μήπως λοιπόν όλα αυτά είναι «ψίθυροι» και ο δήμαρχος με τη συνέντευξη του διαλύει μύθους των παρασκηνίων με κατά μέτωπον επίθεση σε όσους αμφισβητούν το έργο του;
Η αντιπολίτευση έχει άποψη για όλα αυτά ή μήπως όλα είναι καλώς καμωμένα στη γενέτειρα του Απόλλωνα, με άπλετο φως, διαφάνεια κ.λ.π.
Θα τα ξαναπούμε.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: