Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Σαρκοζί, Θαπατέρο: Το Eurogroup πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ


 Τρίτη 23 Μαρτίου 2010
Πρόταση για σύσκεψη του Eurogroup αμέσως πριν από την ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής της Πέμπτης κατέθεσαν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο. Στόχος της σύσκεψης αυτής θα είναι να συζητηθεί η «οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ».
«Συμφωνούμε να ζητήσουμε να γίνει σύσκεψη των ηγετών των...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!
κρατών και των υπουργών του Eurogroup αμέσως πριν την ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής», για να συζητήσουμε «την οικονομική διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ», δήλωσε ο Σαρκοζί κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό.
«Εχουμε τις ίδιες απόψεις όσον αφορά τα οικονομικά. Πρέπει να ενισχύσουμε την οικονομική διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ, αλλά όχι μόνο. Η σύσκεψη πριν από τη διάσκεψη κορυφής είναι μία καλή ευκαιρία να ενισχύσουμε τον ηγετικό ρόλο του Eurogroup. Πρέπει το Eurogroup να βοηθήσει την Ελλάδα να προχωρήσει», δήλωσε ο Θαπατέρο.
Το Eurogroup συνεδριάζει συνήθως σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών. Μόνο μία φορά, στις 12 Οκτωβρίου 2008 εν μέσω οικονομικής κρίσης, συνεδρίασε σε επίπεδο αρχηγών κρατών.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: