Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010
Μια χαρά ήμασταν με τον Καραμανλή. Και αποδείξεις δεν κόβαμε και τον ΦΠΑ τρώγαμε και επιδοτήσεις παίρναμε και τα παιδιά μας διορίζαμε. Όξω καρδιά.
*** 
Και μόλις κάναμε απεργία, τσουπ πάρε την αυξησούλα και μη μιλάς και μόλις κλείναμε το δρόμο πάρε και μια αποζημίωση....
***
Και είχαμε και διπλά βιβλία, αλλά για τους ευρωπαίους αλλά  για την αφεντιά μας και ζούσαμε ζωή χαρισάμενη.
***
Άσε που βγαίναμε στη σύνταξη νωρίτερα απ’ τις κουτόφραγκους από 3 έως 20 χρόνια καθότι ήμαστε μεσογειακός λαός και ντάλα ο ήλιος δεν μπορεί να δουλεύεις διαρκώς και χειμώνα –καλοκαίρι.
***
Και πήραμε και τα ΙΧ μας και τα τζιπάκια μας από 60 έως 94 μηνιαίες δόσεις και είχαμε στο σπίτι δυο και άνω ΙΧ, τρία και άνω κινητά, συν σταθερό παρακαλώ και ενίοτε Ιντερνέτ.
***
Και περιφερειακή ανάπτυξη. Τα χωριά μας αναπτύχθηκαν, κάθε σπίτι κι ένα 4Χ4, κάθε σπίτι και ένα τρακτέρ, κάθε σπίτι κι έναν Αλβανό.
***
Και ποιότητα ζωής. Βάλαμε γκαζόν στις αυλές, λουστρίνι στο πόδι, αλυσίδα στο χέρι και ενίοτε σκουλαρίκι στο αυτί.
***
Αλλάξαμε και συνήθειες. Πίνουμε ελληνικό καφέ μόνο στα μνημόσυνα. Καπουτσίνο, φρεντοτσίνο, 3,50 ευρώ παρακαλώ όσο ένα κιλό χοιρινό Ολλανδίας. Και από ουίσκι μόνο black κι αν δεν έχει βάζουμε και τις φωνές.
***
Και ο μήνας έχει εννιά. Όχι θα κάτσω να σκάσω. Όλα μου’ρχονται στο πόδι. Πατάτες από την Αίγυπτο, ξηροί καρποί απ’ την Τουρκία, λεμόνια από την Αργεντινή, σκόρδα απ’την Κίνα. Ούτε ένα σκόρδο δεν βγάζουμε, έστω έτσι για το κακό το μάτι.
***
Είχαμε όμως και τη βιομηχανία μας που το’ριξε στην ποιότητα ζωής. Σιγά μην κάτσουν να παράγουν. Έλα κουτόφραγκε πάρε ΙΟΝ, πάρε Κεράνη, πάρε Παυλίδη, πάρε Παπαστράτο, πάρε Μεταξά, πάρε Μίσκο.
Σιγά μη δουλέψουν με τον ήλιο ντάλα και τα συνδικάτα σε πόλεμο.
***
Και πήραν τα αργύρια, τα’χωσαν στις Ελβετίες, αγόρασαν και καναδυό οικοδομικά τετράγωνα, έτσι για να’χουν και τα τρισέγγονα.
Και σκοτίστηκαν για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, το ΙΚΑ και τα κηρύγματα της Αλέκας.
***
Και γλέντια ο πρωτογενής τομέας, φιέστες ο δευτερογενής και σε πάρτυ ο τριτογενής. Αρκεί να σας πω ότι για να μου αλλάξουν το ΦΠΑ στο κομπιούτερ, μου στοίχισε 330 ευρώ παρακαλώ. Όσο περίπου δυο τόνοι ακτινίδια. Και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Το πάρτυ συνεχίζεται.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: