Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Προσωρινό άνοιγμα των Τεμπών; * Στόχος μας είναι ο δρόμος να παραδοθεί πιθανότατα τη Μεγάλη Τρίτη * Ο δρόμος θα ξανακλείσει αμέσως μετά τις γιορτές προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010
Προσωρινό άνοιγμα των Τεμπών;
* Στόχος μας είναι ο δρόμος να παραδοθεί πιθανότατα τη Μεγάλη Τρίτη
* Ο δρόμος θα ξανακλείσει αμέσως μετά τις γιορτές προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις
Σύμφωνα με δημοσίευμα του αθηναϊκού τύπου, την περίοδο του Πάσχα και για δύο εβδομάδες θα ανοίξει ο δρόμος των Τεμπών, ο... οποίος όμως θα ξανακλείσει αμέσως μετά τις γιορτές, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν την οριστική παράδοση του έργου στην κυκλοφορία τον Μάιο.
Στο ίδιο δημοσίευμα καταχωρούνται και δηλώσεις του υπουργού υποδομών, Δ. Ρέππα: «Στόχος μας είναι ο δρόμος να παραδοθεί μετά την Κυριακή των Βαΐων και πιθανότατα τη Μεγάλη Τρίτη. Για να δοθεί στην κυκλοφορία θα συνεκτιμηθούν διάφοροι παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες, που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μας.
Πιστεύουμε ότι ο δρόμος σήμερα είναι σε ασφαλέστερη κατάσταση απ’ ό,τι ήταν πριν από τις καταπτώσεις των βράχων».
Ο κ. Ρέππας δηλώνει επίσης ότι η παράδοση του δρόμου θα συνοδευτεί με αυστηρό πρόγραμμα παρακολούθησης και ελέγχου προκειμένου να μην εμφανιστούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.
Το υπουργείο προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» περιμένει και την κρίση του ανεξάρτητου τεχνικού συμβούλου, ο οποίος αναμένεται να δώσει την τελική γνωμοδότηση μέσα στην εβδομάδα.
Σαφείς επιφυλάξεις για την επίσπευση της παράδοσης του δρόμου διατυπώνουν οι επιστήμονες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του τεχνικού επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: