Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ - ΚΥΡΙΕ ΜΠΛΕΡ...


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 23 Μαρτίου 2010
Κρίτων Αρσένης: Κύριε Μπλερ, πείτε μας χωρίς υπεκφυγές: τι λάθη έχουμε κάνει ως ΕΕ στην Παλαιστίνη


Τα λάθη της ΕΕ στο παλαιστινιακό και τις απαραίτητες αλλαγές στην πολιτική της, αφορούσε η...
ερώτηση  του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη προς τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, ειδικό διαμεσολαβητή του Κουαρτέτου (ΕΕ, ΗΠΑ, ΟΗΕ, Ρωσία) για τη Μέση Ανατολή. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της ιδιαίτερα τεταμένης ακρόασης της Επιτροπής Διεθνούς Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Παλαιστίνη.
Απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο Τόνι Μπλερ παραδέχτηκε ότι η ΕΕ δεν έχει διεκδικήσει διακριτό ρόλο στην περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι ως η μοναδική δύναμη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, πρέπει να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών και στη βοήθεια σε ζητήματα υποδομών και θεσμικής ανασυγκρότησης της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Κρίτωνα Αρσένη    

«Κύριε Μπλερ, είστε ένας έμπειρος Ευρωπαίος πολιτικός. Η ΕΕ είναι βασικός εμπορικός εταίρος του Ισραήλ αλλά οι πολιτικές μας δεν έχουν καταφέρει να βοηθήσουν στην επίλυση της σύγκρουσης. Τι λάθη εντοπίζετε στην πολιτική της ΕΕ στο παλαιστινιακό έως σήμερα, παρακαλώ να μην αποφύγετε να απαντήσετε στο ερώτημα αυτό, και επίσης με βάση την απάντησή σας, ποιες συγκεκριμένες αλλαγές θα προτείνατε στις πολιτικές μας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: