Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Έπαιρναν δάνεια με πλαστά έγγραφα από τράπεζες

XRIMATAΚαταναλωτικά δάνεια, ύψους 55.000 ευρώ, κατηγορούνται ότι κατάφεραν να εκταμιεύσουν από διάφορες τράπεζες της Θεσσαλονίκης πέντε άτομα -μέλη κυκλώματος- χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα και δικαιολογητικά, ενώ με τον ίδιο τρόπο προσπάθησαν -ανεπιτυχώς- να εκδώσουν καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ύψους 245.000 ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε, έπειτα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε... δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αντρών και μιας γυναίκας, ηλικιών από 34 έως 63 ετών, που φέρονται να αποτελούσαν τον πυρήνα του κυκλώματος.
Εξάλλου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ατόμων -ενός άντρα και μιας γυναίκας- οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφία πλημμεληματικής μορφής.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν πλήθος εγγράφων, αποδείξεις πληρωμής, εκκαθαριστικά εφορίας, βεβαιώσεις εργοδοσίας και φωτοτυπίες ταυτοτήτων διαφόρων προσώπων, πολλά από τα οποία αποδείχθηκαν πλαστά και διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν για την εκταμίευση κάποιων δανείων.(AΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: