Εκθέματα του Λούβρου το καλοκαίρι στο Δίον


LOYBROS_1
Στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, βρέθηκε προχθές αντιπροσωπεία του δήμου Δίου με επικεφαλής τον δήμαρχο Γρηγόρη Παπαχρήστο, αναζητώντας και εκεί (μετά την επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου) το πολιτιστικό αποτύπωμα του Μακεδόνα στρατηλάτη Μεγαλέξανδρου. ...
LOYBROS_2Η επίσκεψη προετοιμάστηκε από το Γαλλικό προξενείο Θεσσαλονίκης και η υποδοχή της αντιπροσωπείας του δήμου Δίου από τον Δ/ντη του Μουσείου του Λούβρου ήταν υψηλού επιπέδου.
Οι υπεύθυνοι του Μουσείου ξενάγησαν την αντιπροσωπεία στα εργαστήρια προετοιμασίας των εκθεμάτων που αποστέλλονται στο εξωτερικό και ενημέρωσαν για την μεγάλη έκθεση για τη Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο, που θα γίνει στον Λούβρο το 201, με συμμετοχή και εκθεμάτων από το Δίον.
Η Δ/νση του Λούβρου συμφώνησε για την αποστολή δεκαπέντε έργων (γκραβούρες και χαλκογραφίες του Lebrun του 14ου αι.) με θέμα τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η έκθεση θα γίνει στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών κατά τη διάρκεια του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου (Ιούλιος-Αύγουστος), στο οποίο (όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση του δήμου Δίου), η Γαλλία θα είναι τιμώμενη χώρα. Ο δήμος Δίου σε συνεργασία με το Γαλλικό προξενείο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου προετοιμάζει πολλές εκδηλώσεις για το καλοκαίρι με στόχο την ανάδειξη του λαμπρού Γαλλικού πολιτισμού και την ισχυροποίηση των δεσμών του Ελληνικού με το Γαλλικό λαό.(
Πολιτεία)