Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στην εξεταστική το ..."ιερόν" δίδυμον.!

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

http://gianniotis.blogspot.com/
Την επιθυμία τους να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, εκφράζουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρό της, ο ηγούμενος της Μονής, Εφραίμ και ο γέρων Αρσένιος, ζητώντας να τους δοθεί η ευκαιρία να ...συνεισφέρουν στις εργασίες της.
Η Επιτροπή αποφάσισε την κλήση των δύο γερόντων, μετά το Πάσχα.
Κατά την προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή, οι δύο Βατοπεδινοί μοναχοί, είχαν ζητήσει την παρουσία των συνηγόρων τους προκειμένου να καταθέσουν, ειδάλλως να καταθέσουν υπομνήματα, όπως τελικώς και έπραξαν. Η επιστολή των δύο μοναχών, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:


"...Εις το πλαίσιον των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικώς προς την Ι. Μονήν Βατοπαιδίου, παρακαλούμεν Υμάς όπως καλέσητε εις ακρόασιν τους υπογράφοντας, ώστε να δοθή ημίν η ευκαιρία να συνεισφέρωμεν εις τας εργασίας δι’ αναγκαίων όσον και κρισίμων πληροφοριών, αλλά και υλικόν το οποίον θα βοηθήση να φωτίσητε όλας τας πτυχάς των εξεταζομένων θεμάτων σχετικώς προς την Ι. Μ. Βατοπαιδίου. Κατά τον καθορισμόν της ημέρας και ώρας των αιτουμένων ακροάσεων, παρακαλούμεν όπως λάβητε υπ’ όψιν την ενασχόλησιν ημών μετ’ ιδιαιτέρων μοναχικών καθηκόντων, κατά την διανυομένην παρούσαν περίοδον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Θα ήτο δι’ ημάς ευκολώτερον να ορισθή ημέρα μετά την περίοδον του Πάσχα, ήτοι μετά την Διακαινίσιμον Εβδομάδα.
Επί δε τούτοις διατελούμεν μετά βαθείας τιμής και ευχών εν Κυρίω...".
___________
S: Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: