Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 16 Μαρτίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

1
 
«Για δυο ημέρες τα Δικαστήρια της πόλης μας είχανε λουλούδια. Πριν δεν είχανε καθόλου», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχόλιό του στο κείμενο  με τίτλο «Μαραμένη μου πετούνια» ένας αναγνώστης του eptenews.gr
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι για δύο ημέρες νιώσαμε καλά όλοι μας, για αυτό και η απογοήτευση ήταν πολλαπλή μετά το πέρας του πρώτου διημέρου…


2
 
Με τόσους κυκλικούς κόμβους στην Κατερίνη, δεν είναι απίθανο η πόλη μας να αποκτήσει χορηγό την εταιρία παρασκευής του φαρμάκου δραμαμίνη.
Το συγκεκριμένο φάρμακο, μάλλον κρίνεται απαραίτητο για όσους κυκλοφορούν με το όχημά τους στην πόλη, καθότι είναι κατάλληλο για μεγάλα ταξίδια με στροφές. Και μην πει κανείς ότι δεν έχει μεγάλες διαδρομές η Κατερίνη, διότι για να φτάσεις από την Αγίας Λαύρας στο Σβορώνο πχ (εκτός των τριών κυκλικών κόμβων, που προσεχώς θα γίνουν τέσσερις) απαιτείται και κάνα τρίωρο αν σε πιάσει η κίνηση.
Επιπλέον η δραμαμίνη, επιφέρει και υπνηλία, οπότε χαλαρώνεις και συμπεριφέρεσαι περισσότερο ως Βορειοευρωπαίος παρά μεσογειακός τύπος. Βέβαια, ελλοχεύει και ο κίνδυνος (από την επήρεια της δραμαμίνης) «να μας πιάσουν στον ύπνο» κατά τις προσεχείς εκλογές, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και χωρίς να μας έχει χορηγηθεί το θαυματουργό χάπι.

Τι κακό σ’ αυτήν την πόλη… Ο προηγούμενος δήμαρχος ήθελε να την κάνει Αμπού Ντάμπι και ο σημερινός Σεβίλλη…
Τελικά κύριοι πού ανήκομεν;

Ο Απόστολος Γκλέτσος, ενδιαφέρεται να κατέλθει δήμαρχος στο Δήμο Στυλίδας. Α να, κάτι τέτοια βλέπω και παρηγορούμε…
Θα πείτε γιατί να μην είναι υποψήφιος ο Απόστολος. Εδώ έγινε ο Σβαρτζενέικερ Κυβερνήτης, ο Ρήγκαν Πλανητάρχης, η Γκερέκου υπουργός και ο Ανατολάκης βουλευτής!

Στα χέρια των ανακριτών το βιβλίο επισκεπτών της SIEMENS.
Μα το θέμα δεν είναι να μάθουμε τους επισκέπτες, αλλά τους αποδέκτες!

Πέντε πρωτοβουλίες αναλαμβάνει, για το αμέσως προσεχές διάστημα, το υπουργείο Οικονομίας για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Μία από αυτές είναι και η «ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου δωρεάν παροχής συμβουλών στους καταναλωτές για διαχείριση οφειλών», για τη στελέχωση και λειτουργία του οποίου, θα αξιοποιηθούν (λέει) κεφάλαια από το ΕΣΠΑ.
Δηλαδή, αντί να μας δώσουν λεφτά να ξοφλήσουμε τα χρέη μας, θα πληρώσουμε και συμβουλάτορες από πάνω;

Πλάκα μας κάνουν!
Χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου αυξημένου Φ.Π.Α γιορτάζαμε την «Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή».
Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες γιορτάζουν την «Παγκόσμια Ημέρα των Καταναλωτών», αλλά εμάς μας τέλειωσε ο πληθυντικός.
Η χώρα μας έρχεται πρώτη στην αύξηση των τιμών σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και ουραγός στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών στην Ε.Ε.

«Παρανοϊκό μέτρο» χαρακτήρισε την περικοπή του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, διαβεβαιώνοντας πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Μωρ’ τι μας λες! Συνέβη και παρασυνέβη. Μας τον περικόψανε και μας τον παραπερικόψανε τον 14ο (ου μην και άλλους) με τις χθεσινές αυξήσεις.
Και τις ώρες εργασίας μας τις περικόπτουνε και τις μέρες εργασίας μας τις περικόπτουνε και τις μέρες του βίου μας (οι φτωχοί ζουν λιγότερο λένε οι επιστήμονες) τις περικόπτουνε.
«Στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας, οι ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως η μερική, η εκ περιτροπής και η προσωρινή απασχόληση, ισχύουν εδώ, και δεκαετίες, γιατί έχει αποδειχθεί ότι καθιστούν εφικτή την άνθιση οικονομικών δραστηριοτήτων που δεν θα υπήρχαν αλλιώς» και γιατί «εξυπηρετούν τις ανάγκες χιλιάδων εργαζομένων που (άκουσον-άκουσον!) τις επιλέγουν», λέει, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.
Πόσους από αυτούς τους εργαζόμενους ξέρει προσωπικά, ο κυρ πρόεδρος του ΣΕΒ; Να μας δώσει τα τηλέφωνά τους, να μάθουμε κι εμείς πώς στο καλό βολεύονται με τον ευέλικτο μισθό που συνοδεύει την ευέλικτη εργασία.

LARISA
 Ωραίος ο Νομάρχης Λάρισας!
Έστειλε υπόμνημα προς τους υπουργούς Υποδομών Δ. Ρέππα και Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, ζητώντας να ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης των χιλιάδων αυθαίρετων κατοικιών (έχουν καταμετρηθεί πάνω από 6.000, αλλά είναι σίγουρα περισσότερες) που «πνίγουν» τα παράλια της Λάρισας, έτσι ώστε, με την ταυτόχρονη καταβολή των προστίμων στους ιδιοκτήτες τους, να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους.
Και μετά αναρωτιόμαστε, γιατί οι Γερμανοί μας λέν’ «απατεώνες»;

------------------------------------------
OPLA
Ποιος λέει ότι δεν έχουμε λεφτά;
Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις παγκόσμιες πωλήσεις συμβατικών όπλων, που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Διεθνούς Ειρήνης της Στοκχόλμης (SIPRI), η Ελλάδα παίρνει την πανευρωπαϊκή πρωτιά, ενώ παραμένει και στην υψηλότατη πέμπτη θέση παγκοσμίως (από την τρίτη, που κατείχε την περίοδο 1999-2003).
Σε ποσοστό εισαγωγών συμβατικών όπλων, η χώρα μας βρίσκεται λίγες θέσεις κάτω από τις αναδυόμενες υπερδυνάμεις Κίνα και Ινδία.
Είναι ο δεύτερος πελάτης της Γερμανίας και ο τρίτος της Γαλλίας. Εισάγει το 31% του συνόλου των όπλων από τη Γερμανία, το 24% από τις ΗΠΑ και το 24% από τη Γαλλία.
Κι αυτά τα γαϊδούρια, έτσι συμπεριφέρνονται στους καλύτερους πελάτες τους;


Μπαμπάδες με ρούμι
Πρεμιέρα για τη νέα θεατρική παραγωγή του ΠΗΓΑΣΟΥ το Σάββατο.
Πρόκειται για την καυστική σάτιρα των Θ. Παπαθανασίου-Μ. Ρέππα «Μπαμπάδες με ρούμι», όπου ο μπαμπάς είναι ετοιμοθάνατος, οι γιοι και οι νύφες του περιμένουν πώς και πώς το μοιραίο για να διαμοιράσουν τα ιμάτιά του (την περιουσία του), αλλά τους τα χαλάει η Βουλγάρα νύφη, που στεφανώθηκε ο, εν τέλει, μακαρίτης γέρος.
Αστυνομική πλοκή και ξεκαρδιστικές ατάκες από χαρακτήρες που ενσαρκώνουν τον νεοέλληνα και τα όνειρά του, το εξής ένα: να γίνει πλούσιος, έστω και πατώντας επί πτωμάτων, που, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι μόνο ένα.
Περισσότερα το Σάββατο και τα επόμενα Σαββατοκυριακοδεύτερα, στο θεατράκι του ΠΗΓΑΣΟΥ, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: