Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 17 Μαρτίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
PAME
 
«Η αλληλεγγύη είναι ένα μεγάλο μας όπλο, που πρέπει να το ξαναπιάσουμε στα χέρια μας», λέει το ΠΑΜΕ, που βρέθηκε για μια ακόμη φορά έξω από το σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη στην οδό Εθνικής Αντίστασης στην ...Κατερίνη, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων που η επιχείρηση είχε απολύσει παραμονή Πρωτοχρονιάς.
«Η υπεράσπιση των απολυμένων είναι υπόθεση όλων μας», λέει το ΠΑΜΕ. Αλλά δεν βρίσκει και πολλά ευήκοα ώτα.
Παρόλο που πολλοί, σήμερα, αύριο, μεθαύριο, θα βρεθούν στην ίδια θέση των απολυμένων του Αρβανιτίδη.

«Θετική εξέλιξη» θεωρεί η Επιτροπή Αγώνα «Όχι στα νέα διόδια Αιγινίου», την «πληροφόρηση για την διερεύνηση πιθανότητας για την κατάργηση των νέων διοδίων του νομού μας στο Αιγίνιο Πιερίας, στα πλαίσια της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μιλώντας για το δελτίο τύπου που έστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το οποίο μας πληροφορούσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει θετικά την παραχώρηση στην ιδιωτική κοινοπραξία του, δημοσίου συμφέροντος, σταθμού των Μαλγάρων, έναντι της ακύρωσης του σταθμού του Αιγινίου.
Λογική η αποδοχή μιας τέτοιας λύσης από την Επιτροπή Αγώνα, αφού μέλος της το πρότεινε στον υπουργό Δ. Ρέππα.

Μας πολεμούν οι Τούρκοι με … λιαστές ντομάτες!
Αναγνώστης μας, μας πληροφορεί ότι θεολόγος σε Λύκειο της Κατερίνης, είπε στους μαθητές ότι οι Τούρκοι επίτηδες μόλυναν με Ηπατίτιδα Α τις λιαστές ντομάτες για να ασθενήσουν όλοι οι Έλληνες!
«Τα παιδιά τα στέλνουμε στο σχολείο να σπουδάσουν γράμματα και όχι ανωτάτη μπουρδολογία. Έλεος!», μας γράφει.
Τι να πούμε κι εμείς, φίλε αναγνώστη. Προφανώς ο εν λόγω θεολόγος δε διάβασε ότι οι περιβόητες ύποπτες τουρκικές λιαστές ντομάτες δεν εισάγονται μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Αλλά, να μην του το πούμε, γιατί μπορεί να πλέξει άλλο σενάριο, περί μουσουλμανικού ιερού πολέμου και να τα μπλέξει ακόμα περισσότερο τα κακόμοιρα τα παιδιά στο σχολείο.


AIMODOSIA_PANAGIA_SOYMELA
 
Μεγάλη συμμετοχή, για μια ακόμη φορά, είχε η πρώτη του εθελοντική αιμοδοσία για το 2010, μας πληροφορεί ο Ποντιακός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά»
Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της νέας του πολιτιστικής στέγης, όπου οι εθελοντές αιμοδότες έδωσαν, όπως αναφέρει «δυναμικό παρών, πράττοντας και πάλι στο ακέραιο το καθήκον τους», ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της νεολαίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου ευχαριστεί όλους θερμά, όπως και το προσωπικό της αιμοδοτικής μονάδας του Νοσοκομείου Κατερίνης, για την άψογη συνεργασία και ενημερώνει πως όσοι δεν κατάφεραν να δώσουν αίμα στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και νέοι εθελοντές αιμοδότες, μπορούν να απευθύνονται στο Νοσοκομείο, και να δίνουν αίμα για λογαριασμό του Συλλόγου.


1
 
Για πρώτη φορά στα έδρανα του Νομαρχιακού Συμβουλίου κάθισε χθες το βράδυ η Συμέλα Ελευθεριάδου, η οποία ορκίστηκε στη θέση της Αλέκας Καραφυλλίδου.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, καθώς και ο νομάρχης Πιερίας, μίλησαν με θερμά λόγια για την εκλιπούσα νομαρχιακή σύμβουλο, εξαίροντας το έργο της και την παρουσία της στα κοινά.
Με θερμά λόγια αναγνώρισης, μίλησαν και οι επικεφαλής των άλλων δύο νομαρχιακών συνδυασμών, ενώ ο κ. Σκούφας έκανε ειδική αναφορά στη γενναιότητα της Αλέκας Καραφυλίδου, με την οποία αντιμετώπισε τη μάχη που έδινε για τη ζωή της.

Το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να διεξαχθεί η έκτακτη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου με θέμα τα προβλήματα που δημιουργούνται στη νότια Πιερία, από την αρχαιολογική υπηρεσία.
Ο κ. Παπαθανασίου, έκανε λόγο για ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα, το δεύετρο στη τάξη μετά το κλείσιμο των Τεμπών για την περιοχή.
Ο κ. Παπαστεργίου, ανέφερε ότι δόθηκε αυτό το χρονικό περιθώριο, ώστε να μην υπάρξει δικαιολογία για όσους απουσιάσουν, αναφερόμενος σαφώς στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού και τους υπευθύνους της Αρχαιολογίας οι οποίοι έχουν κληθεί. «Δεν υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία για όποιον αρνηθεί να έρθει να συζητήσει μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.
Πιθανότερη ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης, είναι η ερχόμενη Δευτέρα

Τι παιχνίδια παίζει το μυαλό και ειδικά τις ώρες που το σώμα βρίσκεται στις αγκάλες του Μορφέα…
Είδα, λέει, ότι ξημέρωνε 16η Απρίλη και ετοιμαζόμουν να περάσω το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου, έχοντας μια (καλοποτισμένη) πετούνια στο πέτο.
Και αφού κάθισα στο εδώλιο του Δικαστηρίου, ξαφνικά πετάχτηκε ο δικηγόρος του αντιδίκου μου και ζήτησε αναβολή, επειδή λέει ο πελάτης του απουσιάζει στο εξωτερικό (ταξίδι εργασίας; Ταξίδι αναψυχής; Θα σας γελάσω. Δεν θυμάμαι ποιον λόγο επικαλέστηκε).
Τι σου είναι τα όνειρα όμως, τα πιο απίθανα πράγματα μπορεί να δει κανείς, μα έλα που είμαι προληπτικός και τα πιστεύω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: