Αίτημα αλλαγών στο καθεστώς χορήγησης βίζας στους Τούρκους επισκέπτες, ζητούν με επιστολή τους, από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αυτοδιοικητικοί, οικονομικοί, τουριστικοί και κοινωνικοί φορείς των νησιών Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου.
Στόχος του αιτήματος είναι η εξασφάλιση για τουριστικούς και εμπορικούς λόγους, αμοιβαιότητας στις επισκέψεις και στη ...δυνατότητα ευκολότερης επικοινωνίας των πολιτών, στις δύο ακτές του Αιγαίου.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό υπόμνημα "παραμένει και η κραυγαλέα ετεροβαρής (σε βάρος της Ελλάδας) σχέση στη διακίνηση επισκεπτών στο Αιγαίο".
Όπως αναφέρεται στο σχετικό υπόμνημα "παραμένει και η κραυγαλέα ετεροβαρής (σε βάρος της Ελλάδας) σχέση στη διακίνηση επισκεπτών στο Αιγαίο".
Στο ίδιο υπόμνημα τονίζεται ότι: "το ενδιαφέρον προέρχεται από την ανάγκη για αμεσότερη επαφή των πολιτών μεταξύ τους στις δύο ακτές του Αιγαίου, ώστε με την αμοιβαιότητα των επισκέψεων να αμβλυνθεί το ετεροβαρές για την χώρα μας "ισοζύγιο επικοινωνίας". Έτσι εκτιμάται ότι θα ωφεληθεί το εμπόριο, ο τουρισμός και ο πολιτισμός στα νησιά και μάλιστα σε περίοδο χαμηλής ζήτησης, αφού οι Τούρκοι επισκέπτες, που κι αυτοί απασχολούνται με τον τουρισμό, προτιμούν να επισκέπτονται τα νησιά στην αρχές και στα τέλη της περιόδου. Ζητούμε απ την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι επιβάλλεται να αποκατασταθεί αμοιβαιότητα στις επισκέψεις Ελλήνων και Τούρκων πολιτών στο Αιγαίο, αλλιώς η Κοινωνία, το Εμπόριο και ο Τουρισμός στα νησιά μας αδικούνται. Νομίζουμε ότι ήλθε πια η ώρα για τόλμη και ρεαλισμό σε αυτό το καίριο ζήτημα".
Αντίστοιχα αιτήματα είχαν διατυπωθεί στο παρελθόν, τόσο στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, όσο και στην κυβέρνηση του κ. Σημίτη.Πηγές: ΑΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου