Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ρύθμιση για τους πληγέντες των Τεμπών

Οι τουριστικές επιχειρήσεις της Πιερίας που αδυνατούν να εξοφλήσουν εφάπαξ τους λογαριασμούς τους, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα για τη ρύθμιση της οφειλής τους, είναι η απάντηση που πήρε από τη διοίκηση της ΔΕΗ ο Νομάρχης Πιερίας.
Ο κ. Παπαστεργίου, με επιστολή του, είχε ...ζητήσει από τη ΔΕΗ την παράταση της εξόφλησης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων του νομού που πλήττονται από το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών.
Στην επιστολή, που είχε κοινοποιήσει και στην Υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στην Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και στη Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, ο Νομάρχης Πιερίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από το κλείσιμο των Τεμπών και η διακοπή της κυκλοφορίας στον οδικό άξονα ΠΑΘΕ είναι τεράστιες και πλήττουν το σύνολο των επιχειρήσεων, που κατά κύριο λόγο είναι τουριστικές.
Σε απάντηση της επιστολής αυτής, που είχε απευθύνει προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. Αρθούρο Ζερβό, αναφέρεται ότι «οι τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού Πιερίας που αδυνατούν να εξοφλήσουν εφάπαξ τους λογαριασμούς τους, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα προς τη ΔΕΗ για τη ρύθμιση της οφειλής τους».
Η ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων της Πιερίας προς τη ΔΕΗ ήταν και αίτημα των τουριστικών φορέων του νομού, στο πλαίσιο των προτάσεων για την ανακούφιση των επαγγελματιών από το κλείσιμο των Τεμπών.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: