Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Χρήστος Φωτόπουλος: Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και δύσκολος

BASIKO_1
Να είναι μπροστά στους αγώνες κάλεσε τους συναδέλφους του ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, κατά την ομιλία του στο χορό των Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας
Τη στήριξη του θεσμού της Αστυνομίας, ζήτησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, μιλώντας στην ετήσια συνεστίαση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, η ..οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ.

BASIKO_2«Σας καλώ να συναισθανθείτε τι θα μας συμβεί», είπε ο κ. Φωτόπουλος απευθυνόμενος στους συναδέλφους τους, κάνοντας αναφορά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και στα αποτελέσματα που θα έχει αυτή για την κοινωνία και κατ΄ επέκταση για τους συναδέλφους του.
Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ζήτησε από τους συναδέλφους του και την πολιτική ηγεσία του τόπου, η οποία έδωσε το παρόν στην εκδήλωση, να διασφαλίσουν το θεσμό της Αστυνομίας «και την εργασία του αστυνομικού», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχετε αντιληφθεί τι κίνδυνοι ελλοχεύουν για την εργασία μας και είναι κρίμα», είπε ο κ. Φωτόπουλος απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει επιτέλους να φανούμε χρήσιμοι εδώ, στην κοινωνία που υπηρετούμε». Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, ζήτησε από τους τοπικούς παράγοντες «που έχουν αρμοδιότητες για να προσφέρουν στον τόπο», να στηρίξουν ουσιαστικά το θεσμό της αστυνομίας, να στηρίξουν το αγαθό της ασφάλειας «ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό» και να προσφέρουν στον απλό πολίτη, «ώστε να είμαστε αναγκαίοι για τον πολίτη».
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, κάλεσε τους συναδέλφους του να συναισθανθούν τι συμβαίνει στο επάγγελμά τους και να είναι μπροστά στους αγώνες, τους οποίους θα συνεχίσει η Ομοσπονδία.
Η ΠΟΑΣΥ, θεωρεί ότι το βιοτικό επίπεδο των Αστυνομικών Υπαλλήλων δέχεται μια άδικη επίθεση την οποία πρέπει να αποκρούσει.
Θεωρεί ότι τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλων αντιλαϊκών πολιτικών, πλήττουν κατάφορα τις αποδοχές τους, με ένα απαράδεκτο μισθολογικό καθεστώς που βασίζεται στην επιδοματική πολιτική και στις πενιχρές έως μηδενικές ετήσιες αυξήσεις. Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι κάνουν λόγο για μέτρα που μειώνουν τις αποδοχές τους από 200 έως 400 ευρώ μηνιαίως, ενώ από την άλλη «η αίσθηση της αδικίας ενισχύεται και πολλαπλασιάζεται, καθώς οι λυμεώνες του δημοσίου χρήματος παραμένουν στο απυρόβλητο».
BASIKO_3Η ΠΟΑΣΥ έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της με στόχο την ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, των περικοπών και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων, η οποία φέρνει προ αδιεξόδου τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, για την επικράτηση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, καθώς και για την κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
«Γνωρίζουμε ότι με την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα,-όχι βεβαίως με δική μας ευθύνη-ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και δύσκολος. Όμως ο δρόμος αυτός είναι μονόδρομος», τονίζει, δηλώνοντας ότι η ΠΟΑΣΥ θα ενώσει τις δυνάμεις της με τις δυνάμεις όλων των εργαζομένων «που αγωνίζονται για να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση».

Στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι, αναφέρθηκαν στο χαιρετισμό τους, οι βουλευτές Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου, καθώς και ο νομάρχης Πιερίας, οι οποίοι αναγνώρισαν το αντίξοο περιβάλλον μέσα στο οποίοι οι Αστυνομικοί θα πρέπει να παρέχουν πρώτα από όλα ασφάλεια στον πολίτη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, καθώς και εκπρόσωποι των βουλευτών Γιάννη Αμοιρίδη και Κώστα Κουκοδήμου.
Μετά το πέρας των σύντομων χαιρετισμών, το Σωματείο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, απένειμε τιμητικές πλακέτες σε παιδιά αστυνομικών του νομού μας, τα οποία εισήχθησαν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: