Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Απολαυστικοί «μπαμπάδες με ρούμι»

MPAMPADES
Άφθονο και αβίαστο ήταν το γέλιο στην πρεμιέρα της νέας θεατρικής παραγωγής του κατερινιώτικου θιάσου ΠΗΓΑΣΟΣ «Μπαμπάδες με ρούμι».
Το κοινό που γέμισε το Σάββατο το θεατράκι της οδού Π. Τσαλδάρη 7, απόλαυσε την παράσταση, γελώντας με τις σπαρταριστές ατάκες και τις κωμικές φιγούρες που ενσαρκώνουν με μαεστρία οι ηθοποιοί του ..ΠΗΓΑΣΟΥ, αλωνίζοντας τη σκηνή του θεάτρου για περισσότερες από δυο ώρες.
Το έργο των Θ. Παπαθανασίου-Μ. Ρέππα καυτηριάζει την απληστία των ανθρώπων που κυνηγούν το χρήμα, έτοιμοι να θυσιάσουν κάθε ηθική, κοινωνική αξία και συγγενικό δεσμό, να κάνουν φονικό και … τυμβωρυχία. Γιοί και νύφες καταφθάνουν για να αποχαιρετίσουν τον ετοιμοθάνατο πατέρα και να διασφαλίσουν την κληρονομιά, αλλά βρίσκονται  προ δυσάρεστης έκπληξης: ο γέρος ενυμφεύθη Βουλγάρα νύφη, που, εκ του νόμου, θα τους φάει τη μισή περιουσία. Έτσι βάζουν μπρος το δηλητηριώδες σχέδιο «μπαμπάδες με ρούμι» και …κάτι άλλο, οδηγώντας την πλοκή σε κανιβαλικές καταστάσεις με ξεκαρδιστικές σκηνές.
Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Χάρης Αμανατίδης, η επιμέλεια των σκηνικών-κουστουμιών είναι της Βέτας Χαϊλατζίδου, η μουσική επένδυση του Κώστα Παπαδόπουλου και οι φωτισμοί του Κώστα Παπουτσίδη.
Παίζουν, με σειρά εμφάνισης: Κατερίνα Παρλίτση (Ρόη), Δήμητρα Γιάντσιου (Τζένη), Σπύρος Αναγνώστου (Χρήστος), Τίνα Ιωαννίδου (Βέσκα), Γιώργος Μπαλιάκας (Παναγιώτης) και στο ρόλο της Βάσως σε διπλή διανομή Γιάννης Χατηϊωαννίδης και Άννα Γκούντα.
Ημερομηνίες παραστάσεων
Μάρτιος: 20, 21, 22, 25, 26, 27 και 28
Απρίλιος:  5, 7, 9, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25 και 26
Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2351074371 (
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: