Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Δεν θα χρεοκοπήσουμε ποτέ... (απο τον Κουτσούκο Αναστάσιο)

Anastasios Koutsoukos
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ
PARIS V-SORBONNE
KYRIΑΚΗ 21-3-2010
Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο
http://www.koutsoukos-anastasios.gr

Η διαχρονική αξία της Ελευθερίας.
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Δεν θα χρεοκοπήσουμε ποτέ!
1821 – 2010. Ο δρόμος προς την πραγματική Εθνική Ελληνική ελευθερία ξεκίνησε και ενδυναμώνεται…
Σήκωσε και εσύ Έλληνα πολίτη στο σπίτι σου την Ελληνική σημαία!
Συναντιέται σήμερα, η ιστορία με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!
Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη. Γιώργος Παπανδρέου, Εθνικό συμβούλιο Πασοκ.
Δεν θα χρεοκοπήσουμε! Σύντομα θα επανέλθουμε στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης, επανέλαβε από ...

τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Οι θυσίες θα πιάσουν τόπο, δεσμεύτηκε ο Γ. Παπανδρέου, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη πως «ζητάμε από κανέναν να πληρώσει τα δικά μας λάθη και χρέη». Παράλληλα, μίλησε και για «'καλοθελητές' που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τη χώρα μας με προφανείς σκοπιμότητες». Θέλουμε δίκαιη και κοινωνική Ευρώπη, παλέψαμε για μια δημοκρατική Ευρώπη. Είναι η ώρα της Ευρώπης! Έχουμε εντολή να αλλάξουμε τα πάντα. Οι θυσίες του σήμερα θα διασώσουν το αύριο της πατρίδας. Όραμά μας είναι η δίκαιη, αξιόπιστη, παραγωγική Ελλάδα με μέτρο με δικαιοσύνη, με ανθρωπιά Η Ελλάδα των αξιών. Κάθε αναφορά στην λέξη Ελλάδα θα φέρνει στο νου μας την έννοια της αξίας. Συναντιέται σήμερα, η ιστορία με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!. Τέλος στα προνόμια των ολίγων. Τα χρήματα δεν πρέπει να συσσωρεύονται σε ολίγους. Δίκαιη φορολόγηση όλων. Τέλος στη φοροδιαφυγή, την ατιμωρησία, τη διαφθορά. Δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος. Κοινωνικός μισθός ή πράσινος μισθός σε κάθε πολίτη! Σύγχρονο σχολείο. Αποκέντρωση. Όλα στο διαδίκτυο! Όλα στο φως! Το κίνημα πρέπει να ελέγχει την κυβέρνηση. Μήνυμα ελπίδας: Οι κόποι πιάνουν τόπο Προσχωρούμε. Αλλάζουμε σελίδα Θα πετύχουμε!
Έλληνα Πατριώτη, Δημοκράτη, η Ελευθερία της Πατρίδας σου σε καλεί, μην αναλογιστείς τις «οικονομικές θυσίες», τις οποίες πρέπει να προσφέρεις με χαρά, γιατί πάνε για ιερό σκοπό, την Ελευθερία του γένους από κάθε δυνάστη. Έλληνα ομογενή, Έλληνα της διασποράς, η Πατρίδα σε χρειάζεται, μην ολιγωρείς στο κάλεσμά της. Ο Κολοκοτρώνης, ο Κανάρης, η Μπουμπουλίνα, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Σκουφάς, ο Ξάνθος, ο Τσακάλωφ, ο Παπαφλέσσας, ο Καραϊσκάκης, ο στρατηγός Μακρυγιάννης, η Μαντώ Μαυρογένους και όλοι οι ήρωες του 1821 είναι περήφανοι για σένα…. Μην τους διαψεύσεις!
Πολλοί Έλληνες πίστευαν και στο παρελθόν, ότι οι τότε ευρωπαϊκές δυνάμεις θα βοηθήσουν τους Έλληνες στον προς ελευθερία αγώνα τους το 1821, εις μάτην! Μάλιστα αναβλήθηκε πολλάκις η έναρξη της επανάστασης περιμένοντας την «μεγάλη δύναμη» που θα μας βοηθήσει. Πολλοί περίμεναν ματαίως το «ξανθόν γένος» δηλ. την Ρωσία, αλλά ποτέ δεν βοήθησε. Άλλοι περίμεναν άλλες δυνάμεις, εις μάτην. Οι Φιλικοί διέδιδαν ότι τον αγώνα του Γένους τον στηρίζει η «Αόρατος Αρχή», η οποία ήταν ένας μύθος, δηλ. δεν υπήρχε! Μόνοι τους οι Έλληνες επαναστάτησαν! Ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε στον ύμνο στην ελευθερία, όταν οι Έλληνες παρακαλούσαν τους ευρωπαίους να τους σώσουν: "Μοναχή το δρόμο επήρες , εξανάλθες μοναχή· δεν ειν' εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί». Και τώρα μόνοι μας θα σωθούμε!
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη από τα Εθνικό Συμβούλιο Πασοκ, ότι δεν ζητάμε χρήματα από κανέναν, απλά πολιτική στήριξη ενάντια στους κερδοσκόπους. Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα έκανε το χρέος της, τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης. Το θέμα είναι ποιας Ευρώπης, της δημοκρατικής ή της παγγερμανικής; Υπάρχει λύση: Θα πληρώσουν οι έχοντες οι κατέχοντες και οι κλέψαντες, είτε το θέλουν είτε όχι! Δεν μπορεί η Ελλάδα να χρεοκοπεί και η ολιγαρχία να κερδοσκοπεί ακόμα και τώρα!
Ακόμα κα σήμερα αυτοί που εναποθέτουν τις «ελπίδες τους» στους δυτικούς θα διαψευστούν για άλλη μια φορά. Οι δυτικοί έχουν τα ίδια ή χειρότερα προβλήματα με εμάς. ΄Αρα «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»! Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη και πλούσια χώρα. Το πρόβλημα το επιτείνεται ο αλόγιστος καταναλωτισμός, τα ξένα πρότυπα, οι κρατικές δαπάνες, οι δημόσιες και ιδιωτικές σπατάλες, η διατάραξη οικογενειακών, φιλικών σχέσεων, η έλλειψη συντροφικότητας, η αστυφιλία, η διαφθορά κλπ. Αν πληρώσουν όσοι έκλεψαν δεν χρειάζεται ούτε Ευρωπαϊκή στήριξη, ούτε ΔΝΤ.!
Σήμερα, ο κάθε Έλληνας πολίτης ουσιαστικά μετέχει κατά το 1/11.000.000 της περιουσίας των Ελληνικού δημοσίου αλλά δεν το αντιλαμβάνεται. Ενώ αντίθετα ο γερμανός πολίτης μετέχει κατά το 1/80.000.000. Σε ένα σχολείο ένας μαθητής «έκοψε με το «ποντίκι» του υπολογιστή του από τον ηλεκτρονική χάρτη την Ελλάδα περιμετρικά (δηλ από την Κέρκυρα, Έβρο, τα νησιά Αιγαίου, Ρόδο, Κρήτη, Ιόνια νησιά) και την τοποθέτησε πάνω από την Γερμανία και διαπίστωσε ότι έχουν την ίδια συνολική επιφάνεια! Τότε ο συμμαθητής του παρατήρησε ότι αυτό είναι λάθος γιατί η Ελλάδα έχει θάλασσα. Ναι αλλά και η Γερμανία έχει βουνά απάντησε ο πρώτος και συνέχισε, ότι και η θάλασσα έχει πλούτο και πετρέλαια και είναι πιο εύκολα να διασχίζεις θάλασσα παρά ορεινούς όγκους! Επομένως και η θάλασσα είναι πλούτος! Άρα τα νέα «ξύλινα τείχη», τα πλοία, θα μας σώσουν! Και ας πάψει ο μύθος ότι είμαστε μια «μικρή χώρα». Είμαστε μια μεγάλη χώρα με τεράστιο πλούτο είμαστε η κοιτίδα όλου του πανανθρώπινου πολιτισμού, η κοιτίδα της δημοκρατίας και με του Περικλήδες και τους Μεγαλέξανδρους, τους Αλκιβιάδηδες και με τους Εφιάλτες της! Δεν θέλουμε τίποτα, αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα!
Ιστορικές Διαπιστώσεις.
1821 – 2010. Αδιάκοπη Πορεία προς την Ελευθερία.
22 Μαρτίου 1821 – 22 Μαρτίου 2010. Εθνική και οικονομική ανεξαρτησία, εδώ και τώρα! Καμία υποχώρηση ή καθυστέρηση! Όχι στην «παγίδα» των δυτικών – παγγερμανιστών: «περίμενε… περίμενε…». "Όποιος υποχωρεί μπορεί να ξαναπολεμήσει." Δημοσθένης. Έλληνες ψηλά το κεφάλι. Αυτή η 25η Μαρτίου θα σημάνει και την πραγματική απελευθέρωση του γένους μας από κάθε δυνάστη!
Αν ο κ. Μπαρόζο και ο κ. Όλι Ρεν εμφανίζεται, δήθεν, ότι η Ευρώπη «αναλαμβάνει δράση» ας το αποδείξουν τώρα και όχι στις 25 Μάρτη και ας μην πέσουμε στην παγίδα του «περίμενε»! Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, ζήτησε ήδη από τους ηγέτες όλων των μελών της ΕΕ να εγκρίνουν «το ταχύτερο δυνατόν» τον μηχανισμό οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα «για να χρησιμοποιηθεί, αν παραστεί η ανάγκη», είπε. «Καλώ τους ηγέτες της ΕΕ, να συμφωνήσουν αναφορικά με αυτό το εργαλείο, το ταχύτερο», τόνισε ο κ. Μπαρόζο, μιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες. (...) αποτελούμενο από ένα συντονισμένο σύστημα διμερών δανείων το οποίο θα είναι συμβατό προς την κοινοτική νομοθεσία και τις νομοθεσίες των κρατών μελών», τόνισε ο Μπαρόζο. Παρατηρητές σημειώνουν ότι εν προκειμένω πρόκειται για έναν χωρίς προηγούμενο «μηχανισμό βοήθειας» σε κράτος-μέλος της ευρωζώνης, που όμως θα πρέπει να τύχει της πολιτικής έγκρισης των ηγετών της και δεν θα λειτουργεί αυτόματα…
Σήμερα, βιώνουμε την Ελληνική Επανάσταση του 2010, η οποία δεν είναι εναντίον κάποιου συγκεκριμένου «εχθρού», αλλά είναι μια εσωτερική εξέγερση των Ελλήνων από την «ετερονομία και προστασία των δυτικών», προς την «εθνική ελευθερία»!
22 Μαρτίου1821. Αρχίζει η Επανάσταση στην Πελοπόννησο.
22 Μαρτίου 2010. Αρχίζει η νέα Επανάσταση των Ελλήνων
«Kαι ακαρτέρει και ακαρτέρει, φιλελεύθερη λαλιά, ένα εκτύπαε τ' άλλο χέρι, από την απελπισιά». Διονύσιος Σολωμός (από τον Ύμνο στην Ελευθερία)
Η Δευτέρα 22 Μάρτη 2010 είναι η τελευταία μέρα «σωτηρίας της Ελλάδας, τότε πρέπει να «δανειστούμε» ή να ετοιμαστούμε για τα «χειρότερα που έρχονται ξαφνικά». Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να βρεθεί τρίτη λύση «εσωτερική», αν βάλουν οι πλούσιοι και οι ομογενείς το χέρι στην τσέπη τους... αγοράζοντας ομόλογα, κάνοντας προσφορές υπέρ της ανεξαρτησίας! Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, αλλά σύνεση και προνοητικότητα. Ίσως βάλουν και τους «γείτονές» μας να μας επιτεθούν ή να δημιουργήσουν «θερμό επεισόδιο»! Εγρήγορση των εθνικών δυνάμεων και του στρατού, σε όλα τα μέτωπα! Δεν περιμένουμε τίποτα και από ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Δεν περιμένουμε τίποτα και από πουθενά. Αλλά δεν θα οδηγηθούμε ως «πρόβατο επί σφαγή»! Ας δανειστούμε ΣΉΜΕΡΑ από οποιονδήποτε με οποιοδήποτε επιτόκιο το αργότερο, έως τη Δευτέρα 22 Μάρτη 2010.
22 Μαρτίου1821. Αρχίζει η Επανάσταση στην Πελοπόννησο. Δύναμη 2.000 ενόπλων Μανιατών, με επικεφαλής τον Ηλία Μαυρομιχάλη, καταλαμβάνει την Καλαμάτα που είναι η πρώτη ελληνική πόλη που απελευθερώνεται από τους Τούρκους Το μεσημέρι, μπροστά στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, 24 ιερείς ευλογούν τις Ελληνικές Σημαίες και ορκίζουν τους αγωνιστές. Υπογράφεται η προκήρυξη του Πέτρου (Πετρόμπεη) Μαυρομιχάλη, ως "Αρχιστρατήγου των Σπαρτιατικών στρατευμάτων και της Μεσσηνιακής Συγκλήτου", με τον τίτλο "Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς", με την οποία αναγγέλλεται επισήμως στις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις η έναρξη της Επαναστάσεως. Οι Γρηγοράκηδες, υψώνουν την σημαία της Επαναστάσεως στο Γύθειο. Οι πρόκριτοι Δ. Μελετόπουλος , Ανδρέας Λόντος και Λ. Μεσσηνέζης, επικεφαλής 400 αγωνιστών, εισέρχονται στο Αίγιο και υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως.
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη από τα Εθνικό Συμβούλιο Πασοκ ότι δεν ζητάμε χρήματα από κανέναν, απλά πολιτική στήριξη ενάντια στους κερδοσκόπους. Αλλά οι παγγερμανιστές αντιδρούν. Ας είμαστε έτοιμοι για όλα. Πιθανόν να στηθεί νέο «Γουδί» για αυτούς που ολιγωρούν! Να ετοιμαστούν όλα τα σχέδια «εκτάκτων αναγκών» ή και μερικής επιστράτευσης! Η επίθεση των παγγερμανιστών μπορεί να είναι αιφνίδια, απρόκλητη, απροσδόκητη, όπως έκανε ο Χίτλερ με τον «αιφνίδιο πόλεμο». Ίσως και κάποιοι λιγοψυχήσουν και να υπάρξει «κενό εξουσίας» γι’αυτό οι πολίτες πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για προάσπιση της δημοκρατίας από οποιονδήποτε! Πολλοί δεν καταλαβαίνουν! Αλλά και στην περίπτωση που, όλα στο τέλος θα πάνε καλά, ας είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα και έτσι θα έρθουν και τα καλύτερα! Καλύτερα να προλαμβάνεις… ή καλύτερα να σε φοβούνται… παρά να σε λυπούνται!
Η Ελλάδα αν και ελευθερώθηκε μόνη της το 1821, παρόλα αυτά παρέμεινε υπό την «οικονομική κηδεμονία των δυτικών». Μάλλον σήμερα, έχει αποφασίσει η «διεθνής ολιγαρχία-παγγερμανισμός» να γκρεμίσει την μεγαλύτερη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση της Ελλάδας, μέσω των επιτοκίων, του μη δανεισμού, της χρονικής καθυστέρησης της οποιασδήποτε βοήθειας, του «διπλωματικού εμπαιγμού» και του ΔΝΤ, αλλά δεν θα τα καταφέρει! Να «δανειστούμε από οποιονδήποτε», εδώ και τώρα ακόμα και με 12 % και 450 μονάδες βάσης και θα βρούμε μελλοντικά πώς θα ξεπληρώσουμε. Ας αγοράσει και κανένα ομόλογο και κανένας πλούσιος Έλληνας, άντε κάντε και εσείς οι πλούσιοι κάτι… όλο κλεψιά και τοκογλυφία είστε.
Να μην πάμε στις 25 Μαρτίου στην Ευρώπη, αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις στήριξης (ας στείλουμε τον 13Ο υφυπουργό). Ο Πρωθυπουργός να μείνει στην Ελλάδα και να γιορτάσουμε μόνοι μας, την Εθνική μας Ελευθερία και όποιος είναι φιλέλληνας, ας το δείξει.! Η οποιαδήποτε χρονική καθυστέρηση «δανεισμού» είναι προδοσία! Να γίνει σαρωτικός ανασχηματισμός. Η αναβολή είναι αυτοκτονία! Να μη κλείσει η βουλή για το Πάσχα. Να παραιτηθούν από μόνοι τους οι «ανεπαρκείς»! Η Ελλάδα δεν είναι Λετονία, ούτε θα την κάνουν! Αν ο κ. Μπαρόζο και ο κ. Όλι Ρεν εμφανίζεται, δήθεν, ότι η Ευρώπη «αναλαμβάνει δράση» ας το αποδείξουν τώρα όχι στις 25 Μάρτη και ας μην πέσουμε στην παγίδα του «περίμενε»! Ας δανειστούμε με οποιοδήποτε επιτόκιο και αν ο κάθε κ. Ρεν μας δανείσει μελλοντικά με μικρότερο, ας ξεπληρώσουμε έτσι! Προσοχή στους «δυτικούς» και στις «υποσχέσεις», γιατί μετά τις 25 Μαρτίου, αν δεν δανειστούμε από τώρα, δεν θα μας δανείζει κανείς, ούτε με 25%!
«Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν» Στρατηγός Μακρυγιάννης, Απομνημονεύματα.
Η Ευρώπη, Η Δημοκρατία, ο Παγγερμανισμός και ο Ελληνισμός, σήμερα.
«Δεῦτε, ἀδελφοί μου! ἡ ἐλευθερία τῆς πατρίδος μας κρέμαται σήμερον ἀπὸ τὴν ἀνδρείαν μας. Ἂς μὴν δειλιάσῃ τινὰς ἔμπροσθεν τόσων ἐχθρῶν· αὐτοί, ἂν εἶναι πολλοί, εἶναι ὅμως ἄνανδροι καὶ θηλυμανεῖς. Οἱ βάρβαροι θέλουν τρομάξει, ἀφοῦ ἰδοῦν τοὺς Ἕλληνας νὰ ὁρμήσουν ἐναντίον» Ελληνική Νομαρχία, Ανωνύμου του Έλληνος.
Το μέλλον της Ευρώπης και της Δημοκρατίας… άδηλον εστί !
Θούριος:
«Ώς πότε παλικάρια να ζούμεν στα στενά,
Mονάχοι σα λιοντάρια, σταις ράχαις στα βουνά;
Σπηλαίς να κατοικούμεν, να βλέπωμεν κλαδιά,
Nα φεύγωμ' απ' τον Kόσμον, για την πικρή σκλαβιά.
Nα χάνωμεν αδέλφια, Πατρίδα, και Γονείς,
Tους φίλους, τα παιδιά μας, κι' όλους τους συγγενείς.
Καλλιώναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
Παρά σαράντα χρόνοι σκλαβιά, και φυλακή.
Τι σ' ωφελεί αν ζήσης, και είσαι στη σκλαβιά,
Στοχάσου πως σε ψένουν καθ' ώραν στη φωτιά.
Βεζύρης, Δραγουμάνος, Aφέντης κι' αν σταθής,
O Tύραννος αδίκως, σε κάμει να χαθής».
Δουλεύεις όλ' ημέρα, σε ό,τι κι' αν σοι πη,
Kι' αυτός πασχίζει πάλιν, το αίμα σου να πιη».
Ρήγας Φεραίος.
Να γιορτάσει η Ελλάδα και ο στρατός την 25η Μαρτίου με μεγαλοπρέπεια και με συμμετοχή των πολιτών και των Δήμων. Μπορούμε. Αν η Αμερικανική Επανάσταση το 1776 απελευθέρωσε την Αμερική και κατάργησε την δουλεία των πολιτών, η Ελληνική Επανάσταση του 1821 απελευθέρωσε την Ελλάδα από την δουλεία στους Τούρκους, σήμερα η Ελληνική Επανάσταση του 2010 απελευθερώνει διπλά και από την δουλεία στους «δυτικούς» αλλά και από την «δουλεία» στους μαυραγορίτες-τραπεζίτες!
Όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν χρέη!
Η δήθεν «ισχυρή Γερμανία» δανείζεται 80 δις για το δημοσιονομικό της χρέος για το 2010! Η Γερμανία έχει σήμερα το μεγαλύτερο δημοσιονομικό έλλειμμα στη μεταπολεμική ιστορία, ενώ το δημόσιο χρέος της Γερμανίας εκτινάσσεται πλέον στα 1,7 τρις. Ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στο 80% του ΑΕΠ της Γερμανίας). Επομένως, «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»! Μάλλον έχει αποφασίσει η «διεθνής ολιγαρχία» να γκρεμίσει την δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση της Ελλάδας μέσω των επιτοκίων, αλλά δεν θα τα καταφέρει! Η γερμανία ουσιαστικά απομυζεί ις ευρωπαϊκές χώρες αλλά δεν το αντιλαμβάνονται.
Σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη: Μη ξεχνάτε ότι οι κεντρικοί ιδεολογικοί πυλώνες του ναζισμού ήσαν ο φυλετισμός, ο αντισημιτισμός κι ο παγγερμανισμός, τον οποίο τελευταίο, φαίνεται – ματαίως - θέλει να επιβάλλει δια του Γ ΄ ( Οικονομικού) Παγκοσμίου Πολέμου, σήμερα, η κ Μέρκελ. Έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη ή το Ευρώ σημαίνει για τις χώρες τις Ευρώπης πλήρη αποδοχή του «νέου παγγερμανισμού»! Να επιστρέψει άμεσα η Γερμανία τα 320 δις περίπου, που χρωστάει στην Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήδη μερικά Γερμανικά έντυπα (όπως το νέο Focus), αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το λάθος τους και αλλάζουν στάση. Ελπίζουμε ότι σε λίγο όλος ο Γερμανικός λαός θα σταματήσει την κ. Μέρκελ!
Η Ακρόπολη θα παραμείνει για πάντα Ελληνική και χιλιάδες νέοι αντιστασιακοί Γλέζοι θα ξανακατεβάσουν οποιαδήποτε «παγγερμανική σβάστικα» από τον ναό της Δημοκρατίας! Καμιά υποχώρηση σε ιταμές αξιώσεις παγγερμανιστών αντιδημοκρατικών! Η Οικονομική Ανεξαρτησία της Ελλάδας και η οικονομική ελευθερία των Ελλήνων πολιτών.
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, η Ενωμένη Ευρώπη ….ας αποφασίσει τώρα, για το δικό της μέλλον!
Η Ενωμένη Ευρώπη, ως τώρα, δεν έχει μηχανισμούς αντιμετώπισης των κερδοσκόπων, οπότε ή αποκτά αυτούς τους μηχανισμούς και προστατεύει όλα τα μέλη της ή αντίθετα από σήμερα δεν υπάρχει πια Ενωμένη Ευρώπη! Η Ελλάδα δεν είχε ούτε έχει κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχει η ίδια η Ενωμένη Ευρώπη! Οι παγκόσμιες κρίσεις απαιτούν παγκόσμιες λύσεις, αλλά η Ελλάδας αντιστέκεται, όταν όλοι οι άλλοι υποκύπτουν!
Νέα Σεισάχθεια 2010. Άμεση απελευθέρωση των πολιτών νέο-σκλάβων στους τραπεζίτες! Το 2008 τα υπόλοιπα δανείων από καταναλωτική πίστη ανήλθαν σε 36 δισ. ευρώ, έναντι 12 δισ. το 2003. «Οι καιροί ου μενετοί». Μην αναβάλλεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα μην το αφήνεις για αύριο. Η σωστή ρύθμιση των χρεών των υπερδανεισμένων πολιτών, θα φέρει πολλές εκλογικές νίκες στο Πασοκ τις επόμενες τετραετίες, αν γίνει εδώ και τώρα!
Διαπιστώσεις της Ελληνικής πραγματικότητας, σήμερα.
Σημαντική η Ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο του κ. Παπανδρέου. Ισχυρή πολιτική στήριξη από την Ευρώπη, ζήτησε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες. Το μήνυμα που έστειλε προς τις χώρες - μέλη της ΕΕ από την έδρα του Ευρωκοινοβούλιου ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου την Πέμπτη συνοψίζεται στο εξής: «Έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας, έχουμε λάβει τα αναγκαία σκληρά μέτρα. Δεν ζητάμε χρήματα, ζητάμε ισχυρή πολιτική στήριξη».
Στην Ελλάδα σήμερα, οι πολίτες σήμερα, παρανόμως και αντισυνταγματικά, είναι νέο-σκλαβοι των τραπεζιτών αφού εργάζονται μόνο και μόνο για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους που έχουν συνάψει με υπερβολικό επιτόκιο. Πρέπει επειγόντως να αποδοθεί η ελευθερία στους πολίτες, με μια νέα Σεισάχθεια, κατά τα πρότυπα της Σεισάχθειας του Σόλωνα (που απελευθέρωσε από την δουλεία τότε τους Αθηναίους πολίτες). Οι πολίτες σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πληρώνουν -για το σύνολο των δανείων τους- σύνολο δόσεων, πάνω από το 1/3 του μηνιαίου εισοδήματός τους!
Σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της υπερχρέωσης των νοικοκυριών αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέσα στους επόμενους μήνες. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια σχετικής ημερίδας του υπουργείου με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή. Να επισπευστούν τα σχέδια νόμου για τη διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές και την αντιμετώπιση των καταχρηστικών πρακτικών. Οι δανειολήπτες είναι οι κύριοι ψηφοφόροι του Πασοκ.
Από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην «Ελληνική Επανάσταση» του 2010.
Ανάλυση, Προοπτικές, Προτάσεις.
Όλοι μιλάμε για οικονομική κρίση, όπως το 1929. Το πρόβλημα της δήθεν οικονομικής κρίσης, το δημιούργησαν οι διεθνείς ληστρικοί τραπεζίτες, με την τεχνητή έλλειψη χρημάτων, γιατί δεν επενδύουν, ούτε διοχετεύουν τα υπερκέρδη τους στις κοινωνίες, ως όφειλαν ως σωστοί τραπεζίτες ή ως σύγχρονοι «χορηγοί», αλλά τα συσσωρεύουν ως «άφρονες πλούσιοι», ενώ συνεχώς αυξάνουν σκοπίμως τα επιτόκια, ως μαυραγορίτες-εκβιαστές, εκβιάζοντας έτσι τους πολίτες να ξαναδανείζονται με υψηλότερα συνεχώς επιτόκια, οδηγώντας τους έτσι σε ένα φαύλο κύκλο υπερδανεισμού, στο τέλος του οποίου υπάρχει η πλήρης οικονομική καταστροφή και η αυτοκτονία !
Ειδάλλως, αν θέλετε η «εκμετάλλευση του εργάτη», σύμφωνα με την Μαρξιστική θεωρία, σήμερα και λόγω της ανάπτυξης της τεχνικής και της τεχνολογίας, έχει μετατεθεί στην «εκμετάλλευση όλων των πολιτών» μέσω των εκβιαστικών-ληστρικών επιτοκίων»! Στην ουσία ενώ ζούμε σε μια δήθεν μετα-μαρξιστική εποχή, οι πρακτικές των τραπεζιτών οδηγούν τους πολίτες σε μια «σύγχρονη μεσαιωνική κοινωνία σκλάβων», όπου οι πολίτες συνεχώς εργάζονται για να αποπληρώσουν δήθεν το «χρέος τους προς τις τράπεζες», το οποίο είναι ένα τεχνικό-εκβιαστικό κατασκεύασμα των ίδιων των τραπεζιτών για να ξανα-υποτάξουν σε μια νέου τύπου σκλαβιά, την «οικονομική σκλαβιά» τους πολίτες που απελευθερώθηκαν από την Αμερικανική, την Γαλλική και την Ελληνική Επανάσταση ενάντια στην τότε φεουδαρχία και ολιγαρχία!
Επομένως όλες οι ενέργειες των τραπεζιτών-εκβιαστών με επιτόκια δανεισμού πέραν του 5% (όπως θεσπίστηκαν από την αρχαιότητα, ακόμα και επί Πεισιστράτου,) είναι ενάντιες στην σημερινή Συνταγματική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και ως εκ τούτου αντισυνταγματικές, έκνομες και παράνομες!
Ακόμα και σε εθνικό επίπεδο, οι ενέργειες αυτές των σύγχρονων τραπεζιτών-μαυραγοριτών είναι αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές παράνομες, ανήθικες, εμπίπτουν στις διατάξεις περί παράνομου, ταχύτατου και ανήθικου πλουτισμού, στις διατάξεις περί εκβιασμού, στις διατάξεις περί κατάλυσης της ατομικής ελευθερίας (αφού ο πολίτης έχει μετατραπεί σε νεο-σκλάβο των τραπεζιτών, αφού δίνει στις τράπεζες πάνω από το 1/3 του μισθού του μηνιαίως).
Ας σημειώσουμε ότι οι τραπεζίτες δεν δανείζουν «δικά τους χρήματα», αλλά διαχειρίζονται τις καταθέσεις των πολιτών. Έτσι, «συν τω χρόνω» οι «διαχειριστές-τραπεζίτες», μεταμορφώθηκαν σε «εκβιαστές –τραπεζίτες», απομυζώντας ανήθικα κέρδη με τα υψηλά επιτόκια, τα οποία «ενθυλάκωναν» ως «μπόνους», ως αμοιβές», ως υπερκέρδη και έφτασαν σε πλήρη ασυδοσία σήμερα.
Με άλλα λόγια, οι τραπεζίτες δανείζουν τον πολίτη με χρήματα που έχει καταθέσει ο πατέρας του, ο αδερφός του ο συγγενής του ο φίλος του, ο συμπολίτης του κλπ… Αλλά επειδή σήμερα έχουμε αποξενωθεί –κακώς- μεταξύ μας, παρεμβαίνει ο «μεσάζων-τραπεζίτης», ο οποίος εκμεταλλευόμενος την δικιά μας οικογενειακή – φιλική αποξένωση, την ανυπαρξία ελέγχων, αλλά και από απληστία οδηγείται να γίνει «εκβιαστής-τραπεζίτης». Επομένως η διάρρηξη οικογενειακών σχέσεων (βλέπε βιομηχανία διαζυγίων), φιλικών σχέσεων, σχέσεων συντροφικότητας, ρίχνουν νερό στον μύλο του εκβιαστή-τραπεζίτη!
Κινεί την περιέργεια των δημοκρατικών πολιτών, πώς ακόμα οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές που εκφράζουν την δημοκρατία, δεν έχουν παρέμβει «αυτεπαγγέλτως» εναντίον των τραπεζιτών-μαυραγοριτών-εκβιαστών-δολοφόνων του Ελληνικού λαού. Εκτός αν επέλεξαν οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί (παρανόμως) να συμμετέχουν ή να συγκαλύπτουν τις ανωτέρω έκνομες ενέργειες ή να προσποιούνται ότι «δεν βλέπουν» κατά το κοινόν «η δικαιοσύνη είναι τυφλή», πράγμα που δημιουργεί μέγιστο πρόβλημα για τη σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης στην Ελληνική Δημοκρατία σήμερα, οπότε η «κάθαρση» πρέπει να αρχίσει με «εξυγίανση του εισαγγελικού και δικαστικού σώματος», εδώ και τώρα!.
Επίσης, κινεί την περιέργεια πώς το Σώμα Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) δεν έχει ελέγξει τα υπερκέρδη των τραπεζιτών και τις αμύθητες περιουσίες των ολιγαρχικών, με ένα «πόθεν έσχες», αλλά και το «προς τί» η αμύθητη περιουσία. Τα υπερκέρδη πρέπει να αποθηκεύονται ή να «διαφεύγουν» στο εξωτερικό» ή πρέπει να επενδύονται προς όφελος και του συνόλου των πολιτών; Γιατί δεν ζητάνε από τις ελβετικές τράπεζες να τους ενημερώσουν για τους «λογαριασμούς ληστείας» του Ελληνικού λαού και να ζητήσουν τον «επαναπατρισμό των κλεμμένων;
Οι επιχειρηματίες σήμερα φτωχαίνουν αλλά οι βίλλες ανθούν. Τα κέρδη των επιχειρήσεων σύμφωνα με τους νόμους δεν γίνονται μόνο για ‘αποθήκευση’, αλλά για νέα επένδυση. Ο επιχειρηματίας δεν είναι εκτός νόμων και κοινωνίας. Τα επιχειρηματικά δάνεια, αντί για στήριξη των επιχειρήσεων πήγαιναν παρανόμως σε βίλλες και πισίνες; Τα εργοστάσια έκλειναν και «άνοιγαν» οι βίλλες με τα δανεικά από τις τράπεζες που είναι χρήματα των πολιτών; Αν είναι έτσι να κατασχεθούν άμεσα!
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ήρθε στήριξη στον Γ. Παπανδρέου από τον κ. Ομπάμα. Φίλος και εταίρος της Ελλάδας οι ΗΠΑ, διαβεβαιώνει ο κ. Μπαράκ Ομπάμα. Τη στήριξη του Αμερικανού προέδρου εξασφάλισε στην Ουάσινγκτον ο κ. Γ. Παπανδρέου. Ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα, στην καθιερωμένη εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα, σε κάθε δύσκολη ή κάθε εύκολη στιγμή, θα έχει έναν φίλο και εταίρο, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχε προηγηθεί η κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, κατά την οποία αποφασίστηκε η κατάργηση της υποχρεωτικής έκδοσης βίζας για τους Έλληνες που θα ταξιδεύουν στις ΗΠΑ. Η εκδήλωση, παρουσία του παρουσία Έλληνα πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, έγινε νωρίτερα από την καθιερωμένη ημερομηνία, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του κ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ξεκινά περιοδεία στην Ασία. Κανείς Ευρωπαίος δεν βοήθησε ποτέ την Ελλάδα. Μόνοι μας και τότε το 1821και τώρα το 2010 θα σωθούμε!! Μόνοι μας θα σωθούμε!! Όταν το κατανοήσουμε και το πιστέψουμε τότε πράγματι θα σωθούμε! Πρέπει να συγχαρούμε τον Πρωθυπουργό, για τις διεθνείς του πρωτοβουλίες, αλλά τώρα να επικεντρωθεί στις πρωτοβουλίες στα εσωτερικά θέματα και στα θέματα για τους δανειολήπτες και πρέπει όλα να γίνουν πιο γρήγορα!. Μόνο έτσι θα αποφευχθεί η κοινωνική εξέγερση!
Οι δημοκρατικοί δεσμοί ΗΠΑ και Ελλάδας είναι διαχρονικοί. Ας μην ξεχνάμε ότι στις 4 Ιουλίου 1776 συγκαλείται συνέλευση των Αμερικανών στη Φιλαδέλφεια, όπου ψηφίζεται η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία στηρίζεται στις πολιτικές ιδέες του Διαφωτισμού. Ο δε Διαφωτισμός στηρίζεται στις αρχές της αρχαίας Ελληνικής και Αθηναϊκής Δημοκρατίας . Πρωταγωνιστές στη σύνταξη της Διακήρυξης υπήρξαν ο Βενιαμίν Φραγκλίνος και ο Τόμας Τζέφερσον. Αν η Αμερικανική Επανάσταση το 1776 απελευθέρωσε την Αμερική και κατάργησε την δουλεία των πολιτών, η Ελληνική Επανάσταση του 1821 απελευθέρωσε την Ελλάδα από την δουλεία στους Τούρκους, σήμερα η Ελληνική Επανάσταση του 2010 απελευθερώνει διπλά και από την δουλεία στους «δυτικούς» αλλά και από την δουλεία στους μαυραγορίτες-τραπεζίτες!
Επίσης, υπάρχει έλλειψη βούλησης των μεγάλων δυνάμεων να συνεργασθούν για την ανοικοδόμηση και την καλύτερη ρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτό τόνισε και ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν. Οι χώρες της ΕΕ ανέβαλαν τη συζήτηση για το θέμα κατά τη διάρκεια του ECOFIN της Τρίτης, κυρίως λόγω των βρετανικών αντιρρήσεων. Το θέμα των κερδοσκοπικών κεφαλαίων βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο πρόσφατης αντιπαράθεσης μεταξύ της ΕΕ-ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον εκφράζει ανησυχία ότι η Ευρώπη επιδιώκει να κλείσει τα σύνορά της στα αμερικανικά hedge funds για λόγους προστατευτισμού. Ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, δήλωσε: «Χωρίς διεθνή συνεργασία, δεν μπορούμε να επιτύχουμε. Η προτεραιότητα είναι να μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχουν εθνικές λύσεις για τη ρύθμιση των χωρίς σύνορα αγορών. Οι παγκόσμιες κρίσεις απαιτούν παγκόσμιες λύσεις.»
Προτάσεις ταχείας εξόδου από την κρίση:
1. Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, δεν ζητάει από κανέναν τίποτα και ούτε παραχωρεί τίποτα! Καμιά υποχώρηση στον νέο παγγερμανισμό.
2. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή αλληλοϋποστηρίζει τα μέλη της ή αυτοκαταργείται και την θέση της παίρνει μια παγγερμανική ένωση, όνειρο του Χίτλερ, στην οποία η Δημοκρατική Ελλάδα δεν έχει εξορισμού καμία θέση!!
3. Εσωτερική Ελληνική πατριωτική εθνική αναγέννηση. Συνειδητοποίηση του ιστορικού μας ρόλου, ως χώρας που γέννησε τη δημοκρατία και οφείλει να τη διαφυλάξει και σήμερα.
4. Να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις τραπεζών και πολιτών. Να αλλάξουν οι διοικητές με νέους που θα έχουν μια δημοκρατική αντίληψη περί του κοινωνικού ρόλου των τραπεζών. Να επιμορφωθούν όλοι οι υπάλληλοι περί του νέου δημοκρατικού ρόλου των τραπεζών.
5. Επείγει, εδώ και τώρα, να γίνει πράξη η Νέα σεισάχθεια! Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων του πολίτη σε ένα δάνεια (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.
6. Άμεσα πραγματοποιήσιμο είναι η κάθε τράπεζα να μειώσει μόνη της τη δόση του κάθε πολίτη στο 1/3 (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή αν υπάρχει δικαστική διαταγή). Ευκολίες αποπληρωμής κάθε είδους δανείων. Δεν μπορεί να μειώνονται οι μισθοί, αλλά οι δόσεις στα δάνεια να είναι ίδιες!
7. Το νομοσχέδιο προστασίας των «νοικοκυριών» δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο σε αυτούς που έχουν «χρεοκοπήσει». Δεν χρειάζεται να «ρευστοποιήσουν» όλοι οι υπερδανεισμένοι οποιοδήποτε περιουσιακό τους στοιχείο, μόνο και μόνο, για να μπουν στις διατάξεις του νομοσχεδίου.
8. Να υπάρξει «ειδική ρύθμιση», σύμφωνα με την οποία, να προσμετρούνται να περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη, σαν να είχαν ρευστοποιηθεί, δηλ. ποια θα ήταν τα έσοδα από την ρευστοποίηση, ποιο το ύψος των δανείων, ποια τα μηνιαία και ετήσια έσοδα του πολίτη και να βρεθεί ένας «διακανονισμός» σεισάχθειας, υπέρ του κάθε πολίτη.
9. Να προβλεφθούν κατηγορίες και βαθμίδες διακανονισμού με τις τράπεζες, ανάλογα με το ποσό συνολικού δανεισμού του πολίτη, σε όλες τις τράπεζες, και το ανάλογο ποσό μισθών που εισπράττει μηνιαίως και ανάλογα την περιουσιακή του κατάσταση (την οποία δεν πρέπει να ρευστοποιήσει στην πράξη).
10. Η διαβάθμιση των υπερχρεωμένων και υπερδανεισμένων σε κατηγορίες θα είναι προς όφελος του πολίτη, των τραπεζών, αλλά και θα σταθεί και εμπόδιο στη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερδανεισμένων μελλοντικά.
11. Πρέπει να σταματήσουν σήμερα, οι τράπεζες να καταγγέλλουν το συνολικό ποσό του δάνειου ή το συνολικό ποσόν της κάρτας αν ο οφειλέτης καθυστερεί να πληρώνει 3 δόσεις και να μετατεθεί η καταγγελία αν ο οφειλέτης έχει καθυστερήσει το ήμισυ των δόσεων του δανείου ή της κάρτας.
12. Να μετατραπούν όλα τα δάνεια που έχουν επιτόκιο πάνω από 5% σε χαμηλότοκα δάνεια με ανώτερο επιτόκιο το 5%. Από την εποχή του Πεισίστρατου θεσπίστηκε ανώτερο επιτρεπτό επιτόκιο το 5% πάνω από αυτό είναι τοκογλυφία και κλοπή!
13. Ο Τειρεσίας από όργανο εκφοβισμού του πολίτη, ν μετατραπεί σε όργανο προσφοράς προς τον πολίτη.
14. Τα 28 δις να τα πάρει πίσω το κράτος από τους ληστρικούς τραπεζίτες, που κατάντησαν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση!
15. Να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μείωση της γραφειοκρατίας.
16. Να πέσουν στην πραγματική τους αξία τα ενοίκια καταστημάτων προς μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Να γίνει επιδότηση του ενοικίου τους. Απαγόρευση εξώσεων λόγω χρεών.
17. Άμεσα, να εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί- παρακρατηθεί-φορολογηθεί ένα μέρος (το 10%) της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός! Να αποδοθεί η δεκάτη!
18. Να εισαχθεί ο "κοινωνικός μισθός" , ως αντίβαρο της απώλειας εσόδων! Πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Αλλά και η μείωση των δόσεων στις τράπεζες είναι ένα είδος «κοινωνικού μισθού».
19. Να μειωθούν στο ήμισυ τα διάφορα είδη προστίμων, να επιτρέπετε η ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των εργαζομένων τις πρωινές ώρες, να υπάρξει "κάρτα Μετρό εργάτη-υπάλληλου με μειωμένο εισιτήριο κλπ… Οι περικοπές να αντικατασταθούν από κοινωνικές παροχές!
20. Να γίνει επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού σκοπού ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών. Οι τράπεζες λειτουργούν ως ενδιάμεσες μεταξύ των πολιτών. Σκοπός των τραπεζών σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν είναι ο εκβιασμός των πολιτών και η ληστεία τους μέσω των υπερβολικών – εκβιαστικών δανείων επιτοκίων. Τα χρήματα που καταθέτει ο ένας πολίτης τα δανείζεται ο άλλος μέσω της τράπεζας –ενδιαμέσου. Τα υπέρογκα υπερκέρδη των τραπεζών αποδεικνύουν τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του απομονωμένου – ανήμπορου κοσμάκη. Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο πάνω από 5%.
21. Άμεσα, να ισχύσει και για τις τράπεζες η νομοθεσία περί «παράνομου» ταχύτατου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού μέσω των ληστρικών – εκβιαστικών επιτοκίων και κατασχέσεων. Η κατοικία εκάστου είναι «άσυλο» και δεν μπορεί να κατασχεθεί από κανέναν!! Μάλιστα υπάρχει νομοθεσία κατά του υπερβολικού, παράνου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού!!
22. Να γίνει άμεση αλλαγή προσώπων σε όλον τον κρατικό μηχανισμό με αξιοκρατία αλλά και προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη. Η κυβέρνηση να στηριχτεί σε νέα πρόσωπα.
23. Να ανοίξουν τα υπουργικά γραφεία, τα βουλευτικά γραφεία και οι τοπικές οργανώσεις Πασοκ στους πολίτες, να σταματήσει η «φαγωμάρα» και να εγκαταλειφθούν οι χαρακτηρισμοί «βαθύ Πασοκ», «λάιτ Πασοκ» κλπ… Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι κατ’επάγγελμα πολιτικοί είναι να δώσουν το 1/3 της περιουσίας τους στο κράτος για αποπληρωμή του χρέους του.
24. Ας γίνει σαρωτικός ανασχηματισμός. Πολλοί είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Άλλοι έχουν χαμηλά αντανακλαστικά. Άλλοι αντί να κάνουν έργο ξημεροβραδιάζονται στα κανάλια σε άσκοπες «τηλεμαχίες». Δεν μπορεί κάποιοι μόνο να αγωνίζονται και να πληρώνουν και κάποιοι άλλοι μόνο να εισπράττουν!
25. Ας γίνει και «ανασχηματισμός» στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Δεν μπορούν οι ίδιοι και οι ίδιοι να «συμβουλεύουν τίποτα»! Ας βοηθήσουν και μερικοί με την εθελούσια έξοδό τους. Η εναλλαγή προσώπων είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας.
26. Να τιμηθούν όσοι πραγματικά συνέβαλαν στην πτώση της δεξιάς, γιατί τώρα συμβαίνει να τιμώνται όσοι δεν κάνανε τίποτα για την πτώση της δεξιάς ή ήταν συνεργάτες της!
27. Επίσης, καλείται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Προϊστάμενος της Ευαγγελίας Αθηνών και των άλλων πόλεων σήμερα να συλλάβουν με διαδικασία αυτοφώρου τους μαυραγορίτες-τραπεζίτες, για κατ’εξακολούθηση παράνομο ανήθικο ταχύτατο πλουτισμό μέσω εκβιαστικών ληστρικών επιτοκίων, σε περίοδο οικονομικής κρίσης και για εκβιασμό των πολιτών, για ψυχολογικά βασανιστήρια, και για πίεση-εξώθηση σε αυτοκτονία τους!
28. Να κλείσουν οι εταιρίες κατασχέσεων και να συλληφθούν επίσης οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των μεσαιωνικών εταιριών ενημέρωσης-εκφοβισμού οφειλετών και κατάσχεσης σπιτιών για συστηματικό εκβιασμό, για ψυχολογικά βασανιστήρια, για εφαρμογή πιέσεων με μεθόδους μαφίας,, για διασυρμό, και εξώθηση των πολιτών σε αυτοκτονία!
29. Καλείται το ΣΔΟΕ ή η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων να μπει στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις και τα αναρίθμητα σπίτια-παλάτια των μαυραγοριτών-τραπεζιτών και των ληστρικών ολιγαρχικών! Δεν μπορεί η Ελλάδα να χρεοκοπεί και μια κάστα ολιγαρχικών να κάνει «πάρτι πάνω στα συντρίμμια», που η ίδια κάστα δημιούργησε! Κοινωνική δικαιοσύνη Εδώ και Τώρα!
30. Να δοθεί στη δημοσιότητα ο λογαριασμός του «ταμείου σωτηρίας» της Ελλάδας, υπό τον κ. Παπούλια και να υπάρχει δυνατότητα καταθέσεων και μέσω ιντερνέτ. Να πλαισιωθεί το ταμείο με συμβολαιογράφο και δικηγόρο γιατί πολλοί ομογενείς μπορεί να προσφέρουν ακίνητα μετοχές κλπ..., αλλά και να ορίζουν και νομικές προϋποθέσεις της προσφοράς τους.
31. Επενδύσεις σε γεωργικές παραγωγές, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία, στην πράσινη ανάπτυξη. Να τονωθεί η επαρχία.
32. Δημιουργία κλίματος «επαρχιο-φιλίας» σε αντίθεση με το έως τώρα κλίμα «αστυφιλίας». Η Ελληνική επαρχία μπορεί να διασώσει μεγάλο μέρος πολιτών που στενάζει στις μεγαλουπόλεις και συνθλίβεται από τον υπερδανεισμό! Κίνητρα ανακαίνισης του «σπιτιού του παππού και της γιαγιάς στο χωριό»!
33. Επανεκτίμηση της χώρας μας. Ελλάδα σήμερα είναι μια πλούσια, αλλά παραμελημένη χώρα.. Η Ελλάδα έχει πλούτο. Ο φυσικός αμύθητος ορυκτός και θαλάσσιος πλούτος, η γη της, τα αμπέλια της, οι αγροί της, τα ποτάμια της!! Πλούτος είναι οι Έλληνες πολίτες και ομογενείς που ζουν στην ξενιτιά. Πλούτος είναι το φιλότιμο και ο δημοκρατικός χαρακτήρας του Έλληνα. Πλούτος είναι οι εφοπλιστές, οι διανοούμενοι, οι εργάτες και όλοι οι απανταχού της γης Έλληνες, αντί για παχιά λόγια, ας βοηθήσουν εμπράκτως την πατρίδα τους.
34. Δημιουργία «θεσμού Ακριτών» περίπου κατά τα Βυζαντινά πρότυπα. Κίνητρα σε νέους και ομογενείς να εγκατασταθούν σε ακριτικές περιοχές και νησιά της Ελλάδας με παραχώρηση σε αυτούς οικίας αγρών κλπ…
35. Να επιτραπεί και σε δημοσίους υπαλλήλους η συμμετοχή σε εταιρίες (που δεν θα αφορούν την υπηρεσία του) ώστε να καλύψουν τη μείωση μισθών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ικανότητες και πρέπει να αξιοποιηθούν , προς όφελος της εθνικής οικονομίας.
36. Δημιουργία πανελληνίου δικτύου ψυχολόγων κοινωνιολόγων που θα προστατεύουν ψυχολογικά τους πολίτες να μην καταρρεύσουν ψυχολογικά λόγω της οικονομική κρίσης. Σύσφιξη οικογενειακών, φιλικών, συντροφικών σχέσεων.
37. Δημιουργία ισχυρού δικτύου επικοινωνίας με τους Έλληνες του Εξωτερικού. Η ομογένεια κάνει πιο ισχυρή την Ελλάδα. Να μπορούν εύκολα οι ομογενείς να αγοράζουν ομόλογα, μετοχές, οικόπεδα, σπίτια και να μειωθεί η γραφειοκρατία.
38. Ψήφο στην πράξη, στους Έλληνες της διασποράς, εδώ και τώρα. Άμεση επίδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και διπλωματικών διευκολύνσεων σε όλους τους ομογενείς, στις συζύγους τους και στα παιδιά τους.
39. Συνειδητοποίηση της προσφοράς της Ελλάδας στους ξένους μετανάστες που ζουν σε αυτή. Η Ελλάδα έγινε όαση φιλίας και δεύτερη πατρίδα για τους ξεριζωμένους από Βαλκάνια από Μέση Ανατολή από μουσουλμανικές χώρες, από Αφρική και δίνει και το υστέρημά της για να θρέψει και τα περίπου 4 εκατομμύρια ξένων μεταναστών κάθε χρόνο που φιλοξενεί σήμερα χωρίς καμιά βοήθεια από πουθενά!
40. Συνειδητοποίηση της προσφοράς της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία και όλο τον ελεύθερο δημοκρατικό κόσμο: Η Ελληνική Εθνική αντίσταση ενάντια των Ναζί το 1940 ήταν αυτή που καθυστέρησε τον Χίτλερ να επιτεθεί και εναντίον της Ρωσίας. Έτσι ο Χίτλερ έχασε τον πόλεμο. Όλες οι ελεύθερες χώρες οφείλουν χρέος τιμής στην Ελλάδα, που είναι ανεκτίμητης οικονομικής αξίας!
41. Προβολή του Ελληνικού πολιτισμού. Είμαστε η μοναδική πολιτιστική υπερδύναμη. Όλη η ανθρωπότητα μας οφείλει την σημερινή πνευματική της πρόοδο!
42. Άμεση ανάπτυξη του τουρισμού και «προσγείωση των τιμών» σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ο Ξένιος Δίας να αποκαλυφτεί πάλι.
43. Να σταματήσουμε να «παρακαλούμε τους ευρωπαίους» και να προχωρήσουμε με ψηλά το κεφάλι. Οι ευρωπαίοι έχουν πιο πολλά προβλήματα από εμάς, απλά τα «καλύπτουν»..
44. Να βγουν με εγγύηση του δημοσίου ειδικά έντοκα γραμμάτια για μικροκαταθέτες και ειδικά ομόλογα για ομογενείς και Έλληνες της διασποράς!
45. Επαγρύπνηση του Ελληνικού στρατού μήπως «τρίτοι» βάλουν τους «γείτονες» να δημιουργήσουν «τεχνητή ένταση». Πρόγραμμα άμεσης μετατροπής των εμπορικών μας πλοίων και τουριστικών σκαφών σε πολεμικά πλοία και νέα «πυρπολικά».
46. Η Ελλάδα θέλει σωστές και γρήγορες αποφάσεις από έντιμα και ικανά πρόσωπα, εδώ και τώρα!
Σήμερα, αυτά τα ολίγα είναι δυνατόν να περιορίσουν την κοινωνική έκρηξη, αλλά και την εξωτερική απειλή! Αλλά πρέπει να ληφθούν τώρα, γιατί αύριο ακόμα και αν εφαρμοστούν θα είναι αργά! Οι ανατροπές μπορεί να είναι ταχύτατες, απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες, αν δεν ληφθούν μέτρα εκτόνωσης! Το « μέλλον άδηλον εστί!
Βιώνουμε την Ελληνική Επανάσταση του 2010, η οποία δεν είναι εναντίον κάποιου συγκεκριμένου «εχθρού», αλλά είναι μια εσωτερική εξέγερση των Ελλήνων από την «ετερονομία και προστασία των δυτικών», προς την «εθνική ελευθερία»! Έλληνες ψηλά το κεφάλι! Το Πασοκ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την Πατρίδα! «Αλλαγές, Πατριωτισμός, Αλληλεγγύη και κάθαρση», Εδώ και Τώρα! Ήδη η Ελληνική ομογένεια της Γερμανίας έστειλε ανοικτή επιστολή στην κ. Μέρκελ και την καλεί να «ηρεμήσει». Η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα πουλήσει αρχαιότητες και νησιά, αλλά θα μεγαλουργήσει μελλοντικά αν αποφασίσει να σηκώσει «ψηλά το κεφάλι»! Έλληνες, ψηλά το κεφάλι! «Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει»
Συμπερασματικά, ο διπλωματικός μαραθώνιος του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου σε Ευρώπη και Αμερική ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι ΗΠΑ κυρίως, αλλά κα η Γαλλία μας συμπαραστάθηκε στα δύσκολα! Αν όλη η Ευρώπη σήμερα είναι ελεύθερη το οφείλει στην σθεναρή αντίσταση των Ελλήνων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και γι’αυτό όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και η Ρωσία, όφειλαν να μας στηρίξουν Αντίθετα η Ρωσία δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς, χωρίς να αναλογιστεί και την προσφορά της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και την προσφορά στους πολίτες των πρώην κομουνιστικών χωρών που ήρθαν ρακένδυτοι στην Ελλάδα και η Ελλάδα τους προστάτευσε! Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται!
Η Ελλάδα έγινε όαση φιλίας και δεύτερη πατρίδα για τους ξεριζωμένους από Βαλκάνια από Μέση Ανατολή από μουσουλμανικές χώρες, από Αφρική και δίνει και το υστέρημά της για να θρέψει και τα περίπου 4 εκατομμύρια ξένων μεταναστών που φιλοξενεί σήμερα χωρίς καμιά βοήθεια από πουθενά! Οι φίλοι μας τώρα είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Σουηδία (που αναγνώρισε τη γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου), η Ισπανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ισλανδία κλπ.. Και ενώ έξω πάμε καλά στο εσωτερικό πρέπει να γίνουν ταχύτατα «αλλαγές». Αναφορικά με τις όψιμες αντιδράσεις στην Ελλάδα, είναι κατανοητές, αλλά πού ήταν όλοι αυτοί επί δεξιάς; Επίσης, εκείνοι που προβαίνουν σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι πλήττεται τώρα η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς.
Περιμένουμε και την έμπρακτη βοήθεια των ομογενών και των Ελλήνων της διασποράς. Και αρχίζουν ήδη και βοηθάνε! Όποιος θέλει να βοηθήσει, ήδη υπάρχει λογαριασμός σωτηρίας της Ελλάδας, υπό την εποπτεία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Προχωρούμε με ψηλά το κεφάλι.
Επίκαιρα είναι τα «Μέτρα επανόρθωσης» του Σόλωνα δηλ. η σεισάχθεια, (από το σειω που σημαίνει αφαιρώ και το άχθος που σημαίνει βάρος): Στα πλαίσια της σεισάχθειας (αποτίναξης βαρών), ο Σόλων, κατάργησε τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το δημόσιο, απελευθέρωσε όσους Αθηναίους είχαν γίνει δούλοι λόγω χρεών στην ίδια την Αθήνα και επανέφερε στην πόλη όσους εν τω μεταξύ είχαν μεταπωληθεί στο εξωτερικό. Για ξένους δούλους δεν γίνεται λόγος στις πηγές. Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, κατάργησε το δανεισμό με εγγύηση το σώμα (προσωπική ελευθερία) του δανειολήπτη και των μελών της οικογένειάς του. Είναι επίσης πιθανό ότι αμνήστευσε τα αδικήματα που επέφεραν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Έτσι πρέπει να κάνει σήμερα και το Πασοκ και θα εκλέγεται για τα επόμενα 50 χρόνια!
Μήνυμα προς τους απανταχού της γης Έλληνες: Έλληνα, Πατριώτη, Δημοκράτη, όπου και να βρίσκεσαι, οφείλεις τώρα να έρθεις στην Ελλάδα έστω για λίγες μέρες ή στείλε τα παιδιά σου! Επικοινώνησε με τους δικούς σου, τους παλιούς σου φίλους. Ας ενώσουμε τα χέρια. Όλοι κάναμε λάθη. Ας τα ξεχάσουμε και ας τραβήξουμε μπροστά. Η παρουσία σου θα αναπτερώσει το ηθικών των συμπατριωτών σου! Σήκωσε, έστω και μόνος σου την Ελληνική σημαία και στη τελευταία ακρογιαλιά της Ελλάδας! Τα νησιά είναι και δικά σου! Προστάτεψέ τα με την παρουσία σου, γίνε ένας σύγχρονος Ακρίτας! Σύνθημά μας είναι: Να «βουλιάξουν» τα ελληνικά νησιά μας από Έλληνες ομογενείς τουρίστες! Ο τολμών νικά!
Στις Βρυξέλλες ήταν ο πρωθυπουργός. Κρίσιμη ήταν συνάντηση Παπανδρέου-Μπαρόζο στην έδρα της Κομισιόν. Με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Γ. Παπανδρέου και ενώ συνεχίζεται το μπαράζ δηλώσεων για την ελληνική οικονομία. Ο Κ. Παπούλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος για ευρωπαϊκή λύση, την ώρα που η Μέρκελ «έδειχνε» την πόρτα της εξόδου από την ευρωζώνη σε όσους έχουν ελλείμματα. Ναι, αλλά τότε η κ. Μέρκελ να επιστρέψει τα περίπου 320 δις που χρωστάει στην Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αν η Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, προσφύγει στο ΔΝ Ταμείο, πλέον θα σημάνει το τέλος της Ενωμένης Ευρώπης. Επίσης δεν μπορεί να υπάρχει Ενωμένη Ευρώπη, χωρίς εγγύηση των συνόρων των κρατών – μελών της από οποιαδήποτε απειλή εκτός Ευρώπης! Η κ. Μέρκελ κάνει το θανάσιμο λάθος του πατριώτη της Χίτλερ. Ο Χίτλερ έχασε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από την Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων, η οποία τον καθυστέρησε πολλούς μήνες. Όταν ο Χίτλερ πήγε να επιτεθεί στη Ρωσία ήταν ήδη χειμώνας και από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Ναζισμό. Ο Χίτλερ έκανε ακόμα ένα λάθος, το «Ελληνικό πνεύμα» ποτέ δεν πέρασε από την Ελλάδα στη Ρώμη και μετά στο Βερολίνο, αλλά παρέμεινε πάντα στην Ελλάδα, στο βράχο της δημοκρατίας την Ακρόπολη! Η αντίστροφη μέτρηση για την κ. Μέρκελ και τον παγγερμανισμό της στην Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει από σήμερα (ας της το μεταφέρει κάποιος). Μη ξεχνάμε ότι οι κεντρικοί ιδεολογικοί πυλώνες του ναζισμού ήσαν ο φυλετισμός, ο αντισημιτισμός κι ο παγγερμανισμός, τον οποίο τελευταίο φαίνεται, ματαίως θέλει να επιβάλλει δια του Γ΄ ( Οικονομικού Παγκοσμίου) Πολέμου σήμερα, η κ Μέρκελ. "Όποιος υποχωρεί μπορεί να ξαναπολεμήσει." Δημοσθένης.
Σήμερα, ο εκπρόσωπος του κ. Όλι Ρεν δήλωσε, πάντως, ότι η Ελλάδα έκανε το καθήκον της. Μένει τώρα στην Ευρώπη να αποφασίσει ή να στηρίξει όποια χώρα έχει πρόβλημα, ή πλέον δεν υπάρχει πια Ενωμένη Ευρώπη. Αλλά ας θυμούνται όσοι τα βάζουν με τους Έλληνες το εξής: «Παπαί, Μαρδόνιε, κοίους επ' άνδρας ήγαγες μαχησομένους ημέας, οί ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούνται, αλλά περί αρετής». (Πέρσης στρατηγός για τους Έλληνες το 480π.Χ). Ο κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε τη συνεργασία των Ευρωπαίων για «να αναγκάσουμε τις αγορές, έστω και με πιεστικό τρόπο, να αλλάξουν στάση». Ως κυβέρνηση, «έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε αυτή τη ρητορεία και την καταστροφολογία, αλλά είναι θέμα της Ευρώπης πλέον και χρειάζονται βαθύτερες αμοιβαίες δεσμεύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε ο κ. Παπανδρέου. Η Ελλάδα δεν θα γίνει δεύτερη Λετονία!
Στηρίζουμε τις προσπάθειες του κ. Παπανδρέου στην Ευρώπη για χαμηλότοκο δανεισμό της Ελλάδας. Όμως ας δούμε την αλήθεια ότι κανείς ευρωπαίος δεν μας βοηθάει πραγματικά, για να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά ο Εθνικός Ποιητής μας Διονύσιος Σολωμός στον «Ύμνο του Προς την Ελευθερία»
«Μοναχή το δρόμο πήρες (Ελευθερία) και ξανάρθες μοναχή.
Δεν ανοίγουσι οι θύρες αν η χρεία (ανάγκη) τες κρουταλεί (χτυπάει)».
Το μόνο που μας μένει τώρα, είναι μια «Ηρωική Έξοδος» δηλ. καλέσει η κυβέρνηση, άμεσα σήμερα, τις αγορές και ανακοινώσετε ότι θα κάνετε ένα τεστ δανεισμού για 3-5 δις. Αν ανταποκριθούν και προσφέρουν δάνεια με ποσοστό έως 6,5% τότε να τα πάτει όλα τα ποσά που προσφέρουν και τα 25 δις και ακόμα περισσότερα. Αύριο ίσως είναι χειρότερα! Να μη φτάσουμε στις 25 Μάρτη και εξαρτιέστε από τρίτους! Αντί να περιμένουν οι ευρωπαίοι την ταπείνωση της Ελλάδας να δείξουμε αξιοπρέπεια. Θα είναι πιθανά το Βατερλώ! Να πάρουμε τώρα τα 25 δις έστω ακριβά και να γιορτάσει η Ελλάδα και ο στρατός την 25η Μαρτίου με μεγαλοπρέπεια και με συμμετοχή των πολιτών και των Δήμων. Η προσφορά της ορθόδοξης Εκκλησίας πρέπει να είναι ανάλογη με τις άλλες «εκκλησίες» και «δόγματα»! Να ενισχυθεί ψυχολογικά ο πολίτης και να πληρώσει και η ολιγαρχία.
Δεν αντέχει άλλο η εικόνα της Ελλάδας, δεν αντέχει άλλο η η ψυχολογία των πολιτών, δεν αντέχει άλλο ο τουρισμός. Δώστε ένα τέλος τώρα και στη συνέχεια βάλτε στην ευρωζώνη, με την ησυχία σας, το θέμα ότι δεν έχει μηχανισμούς προστασίας των μελών της! Ας κάνουμε σήμερα αυτή την «ηρωική έξοδο». Θα δούμε μελλοντικά μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010 πώς θα καλύψουμε τα ελλείμματα. Θα έχουμε και έσοδα από τον τουρισμό. Αύριο δεν θα μπορούμε ούτε αυτό! Το ΔΝΤ δεν μπορεί να μας προσφέρει πολλά.
Σήμερα, αυτά τα ολίγα είναι δυνατόν να περιορίσουν και την κοινωνική έκρηξη! Αλλά πρέπει να ληφθούν τώρα, γιατί αύριο ακόμα και αν εφαρμοστούν θα είναι αργά! Οι ανατροπές μπορεί να είναι ταχύτατες, απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες, αν δεν ληφθούν μέτρα εκτόνωσης! Να προχωρήσει ταχύτατα το νομοθετικό έργο και η προστασία των δανειοληπτών που είναι οι κύριοι ψηφοφόροι του Πασοκ. Μην αναβάλεις ! Το « μέλλον άδηλον εστί!
Η Ελλάδα είτε με Ευρώ, είτε με δραχμή, πάντα θα μεγαλουργεί!!
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, η Ευρώπη ….ας αποφασίσει για το δικό της μέλλον!
«Λοιπόν γιατί αργήτε, τι στέκεσθε νεκροί;
Ξυπνήσατε μην είσθε, ενάντιοι κ' εχθροί.
Πώς οι Προπάτορές μας, ορμούσαν σα θεριά,
Για την ελευθερίαν, πηδούσαν στη φωτιά.
Έτζι κ' ημείς, αδέλφια, ν' αρπάξωμεν για μια,
T' άρματα και να βγούμεν, απ' την πικρή σκλαβιά.
Να σφάξωμεν τους λύκους, που στον ζυγόν βαστούν,
Kαι Χριστιανούς, και Τούρκους, σκληρά τους τυραννούν.
Στεργιάς, και του πελάγου, να λάμψη ο Σταυρός,
Kαι στην δικαιοσύνην, να σκύψη ο εχθρός.
O Kόσμος να γλυτώση, απ' αύτην την πληγή,
K' ελεύθεροι να ζώμεν, αδέλφια εις την Γη».
Ρήγας Φεραίος.
Έλληνες ψηλά το κεφάλι. Αυτή η 25η Μαρτίου θα σημάνει και την πραγματική απελευθέρωση του γένους μας από κάθε δυνάστη!
Σήμερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, ζήτησε από τους ηγέτες όλων των μελών της ΕΕ να εγκρίνουν «το ταχύτερο δυνατόν» τον μηχανισμό οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα «για να χρησιμοποιηθεί, αν παραστεί η ανάγκη». Καλώ τους ηγέτες της ΕΕ, να συμφωνήσουν αναφορικά με αυτό το εργαλείο, το ταχύτερο», τόνισε ο κ. Μπαρόζο, μιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες. «Δεν μπορούμε να παρατείνουμε περισσότερο την παρούσα κατάσταση», υπογράμμισε.
«Η Επιτροπή από την πλευρά της είναι έτοιμη να προτείνει ένα εργαλείο βοήθειας προς την Ελλάδα (...) αποτελούμενο από ένα συντονισμένο σύστημα διμερών δανείων το οποίο θα είναι συμβατό προς την κοινοτική νομοθεσία και τις νομοθεσίες των κρατών μελών», τόνισε ο Μπαρόζο.
Ο κ. Μπαρόζο, ανέφερε ακόμη, ότι η δημιουργία αυτού του μηχανισμού δε σημαίνει ότι θα ενεργοποιείται αυτόματα και ότι η διαχείρισή του θα γίνεται από την ευρωζώνη. Παρατηρητές σημειώνουν ότι εν προκειμένω πρόκειται για έναν χωρίς προηγούμενο μηχανισμό βοήθειας σε κράτος-μέλος της ευρωζώνης, που όμως θα πρέπει να τύχει της πολιτικής έγκρισης των ηγετών της. Γι’ αυτό το λόγο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απηύθυνε ταυτόχρονα έκκληση προς τα κράτη μέλη της ΕΕ να έρθουν την ερχόμενη Πέμπτη (στη σύνοδο κορυφής) σε συμφωνία για τη δημιουργία του χρηματοδοτικού μηχανισμού, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής δε θέλησε να προβεί σε εικασίες, όπως είπε, ως προς ενδεχόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ και κατέληξε λέγοντας ότι «η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» και ότι θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα. Ναι, αλλά όχι τελευταία στιγμή!
Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ' ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη,θήκας τε προγόνων, νυν υπέρ πάντων αγών. (Αισχύλος,525-456 π.Χ.).
Το ακόμα τούτη την Άνοιξη ραγιάδες ραγιάδες… δεν θα ξανα-ακουστεί. Εθνική και Ατομική Ελευθερία Εδώ και Τώρα! Ο τολμών νικά! Οι καιροί ου Μενετοί (Σόλων).
Θα πετύχουμε! Η νίκη είναι δική σας!(press-gr)

http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: