Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Διόδια stop

diodia_1Το αίτημα της αναστολής της λειτουργίας όλων των σταθμών διοδίων στον οδικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα Τέμπη, προώθησαν το Σάββατο, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, οι διαμαρτυρόμενοι Πιεριείς, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου, οι Επιτροπές «Ακρίβεια, ανεργία στοπ» Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας και το ΚΤΕΛ Πιερίας.
Το πρωί του Σαββάτου, υπεραστικό λεωφορείο (διατέθηκε δωρεάν από το ΚΤΕΛ του νομού) μετέφερε τους Πιεριείς διαδηλωτές στην καρδιά της Θεσσαλονίκης  Θεσσαλονίκη (στο άγαλμα του Βενιζέλου), όπου στήθηκε περίπτερο ενημέρωσης.
diodia_2Οι οργανωτές της κινητοποίησης έκαναν τους διερχόμενους κοινωνούς της δεινής οικονομικής κατάστασης της Πιερίας που προκάλεσε το κλείσιμο των Τεμπών, της επερχόμενης απαξίωσης του νομού από το πλήθος των σταθμών διοδίων και της δράσης «Δεν πληρώνουμε».
Οι διαδηλωτές ζήτησαν να ανασταλεί η λειτουργία όλων των σταθμών διοδίων στον οδικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έως ότου αποκατασταθεί η κανονική κυκλοφορία στην εθνική οδό μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, να καταλογιστούν  ευθύνες στην εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» και να επωμιστεί η ίδια το κόστος αποκατάστασης του δρόμου των Τεμπών.
Να μετατραπεί ο σταθμός διοδίων του Αιγινίου σε κέντρο πληροφόρησης των οδηγών
Τη μετατροπή του νέου σταθμού Αιγινίου σε κέντρο όχι είσπραξης διοδίων αλλά πληροφόρησης των οδηγών που θα εισέρχονται στο νομό, πρότεινε η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, ανακοινώνοντας μάλιστα την πρόθεσή της να οργανώσει και να ενισχύσει τη λειτουργία του με εθελόντριες και εθελοντές κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: