Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

KTELΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
«Πράσινο φως» για τη διέλευση των ΚΤΕΛ από τη συντομότερη παράκαμψη των Τεμπών
ΚΤΕΛ ίσον δύναμη.
Μετά τις διαμαρτυρίες των ΚΤΕΛατζήδων, η κυβέρνηση αποφάσισε την ελεγχόμενη διέλευσή τους από τον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας, ο οποίος χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή μόνο για τα μικρά οχήματα.
Το πρόγραμμα, το οποίο είναι πιλοτικό, θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο Τρίτη και στο τέλος της εβδομάδας θα επανεξετασθεί προκειμένου να γίνουν διορθώσεις, εάν χρειαστεί.

Δυο (Παπαγεωργίου, Μίχου) εκ των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν στη συνέλευση της Τ.Ο των Πιερίων, που ‘χε θέμα τον «Καλλικράτη».
Απών ήταν και ο γραμματέας της Ν.Ε Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, που εκπροσωπήθηκε από την αντ’ αυτού του, την αναπληρώτρια γραμματέα.
Προφανώς οι απόντες θα είχαν λόγους, άσχετους με το γεγονός ότι η Τ.Ο Πιερίων έσουρε τα εξ αμάξης στα στελέχη που προωθούν σενάριο δημιουργίας Καλλικρατικού δήμου με Πέτρα, Πιέρια, Ελαφίνα και Κολινδρό.
Η κουβέντα πάντως που έγινε ήταν, όπως μας είπαν, «χαμηλών τόνων», επικεντρώθηκε στα θεσμικά του Καλλικράτη και δεν θίχτηκε το χωροταξικό (που άναψε τη φωτιά) παρά ακροθιγώς. Ειπώθηκε δηλαδή ότι οι νέοι δήμοι που θα δημιουργηθούν πρέπει να είναι μεγάλοι για να είναι βιώσιμοι.
Τόσο μεγάλοι, που μπορεί η Πιερία να συνενωθεί σε έναν και μόνο δήμο, αφού έτσι κι αλλιώς ολόκληρος ο νομός δεν είναι σήμερα βιώσιμος, όπως είπε παλιός γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της περιοχής.

Μιλώντας σε ημερίδα του ΤΕΕ με θέμα «Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι-Πρόσφατες Εξελίξεις και Προοπτικές», ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης,
προανήγγειλε την ενεργοποίηση των ιδιωτικών κεφαλαίων με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ και στον σιδηρόδρομο.
«Η αυτονομία των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων, το άνοιγμα της αγοράς, ο υγιής ανταγωνισμός και η οικονομική εξυγίανση, είναι βασικοί πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής», είπε.
Τέτοιος «πυλώνας» ήταν και οι παραχωρήσεις των εθνικών οδών στους ιδιώτες και το είδαμε το χαΐρι του. Μας έκλεισε και τους δρόμους και τα σπίτια.
Άμα δώσουν σε παραχωρησιούχους και τα τρένα, μπορούμε πλέον να μεταναστεύσουμε σ άλλη γη σ’ άλλα μέρη
Δεν καταλαβαίνω γιατί ΚΑΙ η σημερινή κυβέρνηση επιμένει να ανοίξει το σιδηρόδρομο στην αγορά, αντί να κλείσει μέσα όλους εκείνους τους κρατικοδίαιτους χουβαρντάδες που διοικούσαν τον ΟΣΕ και δαπάνησαν (λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε έργα που δεν ολοκληρώθηκαν.

KOMPOSTOPOIHSH
«Οικιακή Κομποστοποίηση» στη Χράνη Πιερίας
Μετά την εξόρμηση στη λαϊκή αγορά με τις βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες και τη δράση της πάνινης τσάντας στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, η Ομάδας Εθελοντικής Δράση Πιερίας προχώρησε σε ανάλογη δράση και στη Χράνη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κοινωνικού και Μορφωτικού Σωματείου Χράνης Το Αθάνατο», ενώ στην παρουσίαση της δράσης (ΔΙΝΩ ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΟΥ) συμμετείχαν εκτός από τα μέλη του Σωματείου, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Χράνης, μαθητές αλλά και κάτοικοι του οικισμού.
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας παρουσίασαν απλούς τρόπους κατασκευής κάδων κομπόστ και όλοι μαζί πέταξαν υπολείμματα λαχανικών, φρούτων και άλλων οργανικών στον κάδο κομποστοποίησης που έφτιαξαν με 4 ξύλινες παλέτες για να χρησιμοποιηθεί τελικά από τη γειτονιά μπροστά από το κτήριο του συλλόγου στον οικισμό Χράνης.
Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκόμενων. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι οι προτάσεις εναλλακτικής ολοκληρωμένης διαχείρισης με πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση είναι η μόνη βιώσιμη απάντηση στο εκρηκτικό πρόβλημα των απορριμμάτων.
Μετά από πρόσκληση των μελών της ΕΟΔνΠ, παρόμοιες εκδηλώσεις με αντικείμενο την Ανακύκλωση και την Οικιακή Κομποστοποίηση θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες σε κοινοτικά διαμερίσματα των Δήμων Κορινού και Πύδνας.

A_1
AA_1«Τιμώ πάντοτε τους εκπαιδευτικούς, επειδή πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί για τα παιδιά, είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι μετά τους γονείς», ανέφερε η Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία τιμήθηκε από το Δήμο Δίου, ανήμερα της Εορτής των Τριών Ιεραρχών.
Παραμονή της γιορτής, ο δήμαρχος Δίου παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της κ. Ρουγγέρη, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στον πολιτισμό και στο παιδικό θέατρο.
Εντυπωσιασμένη δήλωσε η κ. Ρουγγέρη από τη φιλοξενία, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τον Γρ. Παπαχρήστο.
«Έχω εντυπωσιαστεί από το δήμαρχο Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον οποίο μόλις τώρα έχω γνωρίσει. Γυρίζω, λόγω θεάτρου, όλη την Ελλάδα και βλέπω ότι σπάνια βρίσκεις τέτοιον δήμαρχο», είπε χαρακτηριστικά.
Η Κάρμεν Ρουγγέρη, πρότεινε συνεργασία μεταξύ της παιδικής σκηνής του Δήμου Δίου και της Λυρικής Παιδικής Σκηνής, ώστε το επόμενο καλοκαίρι να παρουσιαστεί μια παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου με θέμα τον Όλυμπο ή την Οδύσσεια.

A_2
Μια ζωή στην ίδια τάξη, θεωρία μα και πράξη…

A_3
Ήρθε, είδε, έκοψε την πίτα και έφυγε η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη.
Βέβαια μοίρασε και ευχές, αλλά πέραν τούτου ουδέν…
Α! Επίσης είπε ότι η Κυβέρνηση χτίζει μια «άλλη Ελλάδα», αλλά δεν μας διευκρίνισε αν στη νέα Ελλάδα θα υπάρχουν διόδια, τόσα όσα είδε και η ίδια η υφυπουργός ερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη…

«Οι θέσεις των αγροτών δε γίνονται κατανοητές από κανέναν», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος προφανώς ένα χρόνο τις κατανοούσε πλήρως…
Αυτό που έχει σημασία στις δηλώσεις του κ. Καστανίδη, είναι ότι μιλάει για «ακατανόητες» θέσεις και όχι για ζημιές που επιφέρουν οι κινητοποιήσεις τους σε άλλες κοινωνικές τάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: