Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Θεοδώρα Τζάκρη: Η οικονομική κρίση να γίνει ευκαιρία

1
«Η οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει και μια ευκαιρία για την Ελλάδα», εκτίμησε από την Κατερίνη η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη, η οποία το απόγευμα της Παρασκευής παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του Τομέα Γυναικών της Ν.Ε. Πιερίας του Πα.Σο.Κ.

2Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε όλοι νοοτροπίες και αντιλήψεις, ανέφερε στο σύντομό της χαιρετισμό η Θεοδώρα Τζάκρη, επισημαίνοντας πως βασικός στόχος της πολιτικής που ακολουθεί το Πα.Σο.Κ., είναι να προστατέψει τα αδύναμα και ευπαθή οικονομικά στρώματα της κοινωνίας μας.
«Έχουμε αναλάβει δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό να ανορθώσουμε την οικονομία μας και αυτό το κάνουμε μέσα από ένα ....συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που θα διασφαλίζει την ομαλότητα στο οικονομικό πεδίο και θα εγγυάται την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας η οποία περνά σήμερα αυτά τα δεινά», υποστήριξε η υφυπουργός Εσωτερικών, η οποία μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα και για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.
Η κ. Τζάκρη, είπε ότι για πρώτη φορά επισκέπτεται την Πιερία ως υφυπουργός και τόνισε απευθυνόμενη στις γυναίκες, ότι εκείνο που τους συνδέει είναι οι κοινοί αγώνες «στην προσπάθεια δημιουργίας μιας διαφορετικής Ελλάδας».
3«Είμαι, πραγματικά, πολύ ευτυχής που βρίσκομαι μαζί σας, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο, εμείς οι σύντροφοι, προσπαθούμε ουσιαστικά να εφαρμόσουμε τα ιδεολογικά μας ‘’πιστεύω’’ στην σκληρή πραγματικότητα που ζούμε και να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του προέδρου μας», είπε η υφυπουργός, η οποία ευχήθηκε σε όλους μια δημιουργική χρονιά.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γραμματέας τη Ν.Ε. Πιερίας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου στην καθιέρωση της ισότητας των δύο φίλων. Ο Γιάννης Μαλτζάρης, εξέφρασε την ελπίδα να ασχοληθούνε ακόμα πιο πολλές γυναίκες στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην τοπική αυτοδιοίκηση, «γιατί πιστεύουμε ότι βελτιώνεται η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής μας», κατέληξε.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή γυναίκα, αναφέρθηκε η υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών της Ν.Ε. Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Ράνια Πάτρα. Η κ. Πάτρα, ζήτησε να υπάρξουν και εκείνα τα μέτρα που να εξισορροπούν την επαγγελματική, οικογενειακή και προσωπική ζωή των ανθρώπων, «για την ισορροπία της κοινωνίας μας».
4Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση, είπε ότι αυτή πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, αφού το ποσοστό των άνεργων γυναικών είναι σχεδόν διπλάσιο από εκείνο των ανδρών. «Πρέπει να ληφθούν μέτρα, διότι εκτός από τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως γυναίκες, αντιμετωπίζουμε και πάρα πολλά προβλήματα στην κατεύθυνση στήριξης της οικογένειας», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι γυναίκες του Πα.Σο.Κ., δεν δίνουν αγώνα μόνο για την ισότητα των δύο φύλων, αλλά για μια κοινωνία δικαιότερη, που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων πέρα από φύλο, θρησκεία και χρώμα.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: