Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Επένδυση στη γνώση

ependysh_1
 
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε το ΕΒΕ Πιερίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο περιθώριο των εγκαινίων της Επιμελητηριακής Σχολής στην Κατερίνη
Σε δικό της χώρο στεγάζεται πλέον η Επιμελητηριακή Σχολή του ΕΒΕ Πιερίας. Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της, ενώ υπογράφτηκε και μνημόνιο συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η νέα Επιμελητηριακή Σχολή, διαθέτει δικές της εγκαταστάσεις, αφού για τον σκοπό αυτό ανακαινίστηκαν τα παλιά γραφεί του ΕΒΕ Πιερίας, επί της οδού Γ. Ολυμπίου στην Κατερίνη.
ependysh_2Στην τελετή των εγκαινίων, εκτός από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΕ, παραβρέθηκε η βουλευτής του Πα.Σο.Κ. Μαρία Μίχου, ο δήμαρχος Κατερίνης, ο αντινομάρχης Πιερίας Δ. Χριστογιάννης, ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του νομού μας.
Την ικανοποίησή του για την ίδρυση της Επιμελητηριακής Σχολής, αλλά και της λειτουργίας της σε δικό της χώρο εξέφρασε ο.... πρόεδρος του ΕΒΕ, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, τονίζοντας ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης σχολής, αποτέλεσε δέσμευση αυτή της διοίκησης η οποία όχι μόνο υλοποιήθηκε, αλλά κυρίως «αγκαλιάστηκε» από τα μέλη του Επιμελητηρίου.
ependysh_3«Με την αυτονόμηση της Σχολής, δίνουμε νέες προοπτικές και ανοίγουμε τους ορίζοντές της για μεγαλύτερη δράση», είπε ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, επισημαίνοντας ότι η υπογραφή μνημονίσου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εμβαθύνει το ρόλο της σχολής «προσδίδοντας μεγαλύτερο κύρος στην εκπαιδευτική διαδικασία που επιτελεί.» Ο πρόεδρος του ΕΒΕ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στενή συνεργασία που έχει η σχολή με το παράρτημα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην Κατερίνη, αλλά και με το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Οικονομική και Εκπαιδευτική Ανάπτυξη.
ependysh_4Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ανέφερε ότι ένας από τους στόχους της Επιμελητηριακής Σχολής είναι να προετοιμάσει τα μέλη της για το αντίξοο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται. Η άποψή μας, είπε ο πρόεδρος είναι ότι δεν επικεντρωνόμαστε απλά στην επίλυση του προβλήματος «αλλά θέτουμε τις δομές ώστε να μην επανεμφανιστεί.» Μία από τις πρώτες αλλαγές, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ,  που πρέπει να δοκιμάσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι η στροφή τους προς την συμβουλευτική και την επένδυση περισσότερου χρόνου σε θέματα κατάρτισης, εκτιμώντας ότι η σχολή είναι ένα χρήσιμο εργαλείο κατάρτισης και συμβουλευτικής σε γνωστικά θέματα που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα.
«Η Επιμελητηριακή Σχολή δεν είναι μπροστά από την εποχή της, αλλά προετοιμάζει και ανοίγει δρόμους στο αύριο για τους επιχειρηματίες μας, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για καλύτερα αποτελέσματα κερδίζοντας το στοίχημα της παγκοσμιοποίησης, του ανταγωνισμού, των ραγδαίων εξελίξεων», είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Νέα κτίρια νέα… θεματολογία

ependysh_5Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, η θεματολογία της Επιμελητηριακής Σχολής εμπλουτίζεται με στόχο την περαιτέρω παροχή γνώσεων στους επιχειρηματίες που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάριά της.
Όπως έγινε γνωστό εντάσσονται πρώτον, σεμινάρια στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης της επιχείρησης. Θέματα όπως η εξασφάλιση της ρευστότητας, η είσπραξη των απαιτήσεων, ο έλεγχος των Δαπανών και των πιστώσεων, η κατάρτιση και ο έλεγχος του προϋπολογισμού θα αναλυθούν δίνοντας το στίγμα της νέας εποχής.
Δεύτερον, στο νευραλγικό τομέα της επικοινωνίας, θα αναπτυχθούν οι τρόποι της αποτελεσματικής επικοινωνίας, της ενεργητικής ακρόασης, της γλώσσας του σώματος και οι επιτυχημένες διαπραγματεύσεις.
Τρίτον, η εξυπηρέτηση πελατών, που αφορά κάθε είδος επιχείρησης, θα αναπτυχθεί σε κάθε διάστασή της δίνοντας πολύτιμες συμβουλές.
Τέταρτον, η προσωπική βελτίωση, δεν είναι απλώς η μόδα της εποχής μας αλλά το μεγάλο ζητούμενο. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων θα δοθεί έμφαση σε ζητήματα όπως η αποδοτική διαχείριση του προσωπικού χρόνου, η προσωπική και επαγγελματική δικτύωση, η επίλυση προβλημάτων, η λήψη αποφάσεων, η αποδοτική ανάθεση αρμοδιοτήτων. Άλλωστε η χαρισματική ηγεσία είναι το μεγάλο ζητούμενο στην επιχειρηματική δραστηριότητα.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: