Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Νέα συνεδρίαση των αγροτών - Αμετακίνητοι στα μπλόκα

agrotes_mploka_m_copyΣυνεδριάζει σήμερα Δευτέρα το νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών που συστάθηκε στα Μάλγαρα, ενόψει της αυριανής συνάντησης με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, στην οποία απέστειλε υπόμνημα με τα αιτήματα των παραγωγών. Στο μεταξύ οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τα μπλόκα στις εθνικές οδούς να συνεχίζονται για 3η εβδομάδα ενώ οι παραγωγοί από το μπλόκο της Αλαμάνας, που είχαν αποφασίσει να εξετάσουν το θέμα της προσωρινής αναστολής των κινητοποιήσεων τους, ανέβαλαν τελικά χθες Κυριακή τη γενική τους συνέλευση. Στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες, στα υπόλοιπα μπλόκα, σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα.
Τα σημεία που υπάρχουν αγροτικά μπλόκα
Ομαλά λειτουργούν τα τελωνεία του Ορμενίου και των Κήπων στο νομό του Έβρου, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν δεξιά και ....αριστερά του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων. Από το τελωνείο των Κήπων, οι αγρότες αποσύρουν σταδιακά τους γεωργικούς ελκυστήρες, ενώ η πρόσβαση στο τελωνείο του Ορμενίου ήταν αποκλεισμένη από τα μεσάνυχτα, μέχρι τις 2:15 τα ξημερώματα.
Οι αγρότες της Θεσσαλίας κρατούν αποκλεισμένους τους οδικούς κόμβους της Νίκαιας και των Μικροθηβών, ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα.
Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», όσο και στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η πρόσβαση των οχημάτων γινόταν ομαλά όλη τη νύχτα. Κλειστός είναι ο κόμβος της Χρυσούπολης, στην Καβάλα.
Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν στη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, ενώ ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα είναι κλειστός για τα φορτηγά. Οι αγρότες προχωρούν σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων στον κόμβο του Στρυμονικού, στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Αμφίπολης.
Ανοιχτός ήταν στη διάρκεια της νύχτας, ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής, στο νομό της Δράμας.
Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Τρίγλιας, στη Χαλκιδική. Ανοιχτές είναι οι προσβάσεις των οχημάτων προς τους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής, στο νομό της Φλώρινας, ενώ οι αγρότες είναι συγκεντρωμένοι στη διασταύρωση Φιλώτα. Στο νομό των Γρεβενών 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: