Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

κακές γλώσσες

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Στην αρχή ήταν ο κ. Πέτρος Τατούλης που αμφισβήτησε προσωπικά τον κ. Καραμανλή.

Μετά ήλθε ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης ο οποίος κουνούσε το δάχτυλο όχι μόνο στους συναδέλφους του αλλά και στον πρωθυπουργό λέγοντάς του ότι δεν θα γίνει σαβούρα για να προχωρήσει το κυβερνητικό πλοίο αναγκάζοντάς τον να κάνει κοινοβουλευτικές πιρουέτες και τελικά να κλείσει την βουλή για να συγκαλύψει τα σκάνδαλα του πρώην υπουργού του.

Την σκυτάλη πήρε ο κ. Γιάννης Μανώλης. Μία εβδομάδα τώρα προκαλεί τον κ. Καραμανλή ο οποίος απλώς παρακολουθεί και καταπίνει τις προσβολές. Στο ενδιάμεσο ήλθε και η επιστολή του κ. Ρουσόπουλου σε ανοίκειο ύψος για πρωθυπουργό όπως έδειχνε το πρώτο ενικό και η υπενθύμιση ότι του χρωστάει τις δύο νίκες. Υπάρχει πάντα ο κ. Γιαννέλης που έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο δεν δημιουργείται εφετείο στη Μυτιλήνη. Αλλά και ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος που όποτε νιώθει ότι απειλείται από τον γιο του πρωθυπουργικού συνεργάτη Κώστα Σταικούρα στην Φθιώτιδα ρίχνει μερικές αντιπολιτευτικές κορώνες. Κατά καιρούς ξεφυτρώνουν κι άλλοι ανάλογα με το θέμα και την συγκυρία.

Είναι σαφές ότι η κυριαρχία του πάλαι ποτέ αγέρωχου Καραμανλή που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του ακούγεται πια σαν ανέκδοτο. Ο κ. Καραμανλής δεν είναι ο κυρίαρχος των πολιτικών εξελίξεων ούτε ελέγχει το κόμμα του. Αν είχε περισσότερους βουλευτές θα είχε διαγράψει κανα-δυό για παραδειγματισμό και οι υπόλοιποι θα σταματούσαν. Τώρα έχει μόνο την απειλή των εκλογών. Αλλά οι βουλευτές του νιώθουν ότι εκείνος τις φοβάται περισσότερο. Ως πότε όμως ο κ. Καραμανλή θα ανέχεται να τον τσαλακώνει ο κάθε δυσαρεστημένος βουλευτής του; Δεν είναι εκείνος που έλεγε ότι δεν μένει γατζωμένος σε καρέκλες; Είναι δυνατόν να κυβερνά ενώ βρίσκεται σε τέτοια πολλαπλή ομηρία; Μήπως τελικά η πολιτική και εν τέλει η προσωπική αξιοπρέπεια αξίζει περισσότερο από μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: