Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Θέλουμε λύση win-win - Άλλη χώρα η Ελλάδα σε 6 μήνες

...
Τσίπρας: Θέλουμε λύση win-win - Άλλη χώρα η Ελλάδα σε 6 μήνες.
Για δύο μέρες, το γερμανικό περιοδικό Stern συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στο ελληνικό κοινοβούλιο και στο Μέγαρο Μαξίμου, στα πλαίσια συνέντευξης που θα δημοσιευτεί την ερχόμενη Πέμπτη, με αφορμή το σημερινό Eurogroup. "Ανοιχτός σε διάλογο και αισιόδοξος", παρουσιάζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δηλώνει ότι ζητά μία λύση win - win.
   
"Είμαι υπέρ μίας λύσης από την οποία κερδίζουν οι πάντες, μιας λύσης win – win. Θέλω να σώσω την Ελλάδα από μια τραγωδία και να προστατεύσω την Ευρώπη από τον διχασμό", λέει, συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας, στους συντάκτες του Stern, Andreas Albes, Ferry Batzoglou και Andreas Petzold.

Οι τρεις δημοσιογράφοι περιγράφουν τον Έλληνα πρωθυπουργό και πρόεδρο του "Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς" ως έναν άνθρωπο ανοιχτό σε διάλογο και αισιόδοξο.

Κάνουν αναφορά στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, γράφοντας ότι ο πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι αντί για χρήματα, η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, για να υλοποιήσει το σχέδιο της για τις μεταρρυθμίσεις. "Σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα", είπε ο κ. Τσίπρας.

Στο δημοσίευμα του Stern αναφέρεται πως, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση, καθώς στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει το πρόγραμμα βοήθειας.

Γίνεται αναφορά, επίσης στο ασθμαίνον σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας, το τεράστιο ποσοστό ανεργίας, και άλλες πτυχές της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, και σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αντιμετωπίσει άμεσα τις πιο βαριές συνέπειες τις κρίσης με ένα πρόγραμμα, για τη χρηματοδότηση του οποίου, γράφει το Stern, "η προθυμία των κρατών της Ευρώπης να προχωρήσουν σε συμβιβασμό, είναι απαραίτητη". Κυρίως της Γερμανίας.

"Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη. Παρ' όλα αυτά είμαι αισιόδοξος. Η δύναμή μας είναι η στήριξη του λαού", τονίζει σχετικά στο Stern ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    Σχετικά: Δημοσκόπηση: "Ναι" στους κυβερνητικούς χειρισμούς το 80% των Ελλήνων

Το Stern φιλοξενεί, ακόμη, δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με τη σύντομη συνάντηση που είχε πριν λίγες μέρες, με την Άγγελα Μέρκελ. "Τη γνώρισα ως ευγενικό άνθρωπο. Δεν είναι τόσο αυστηρή, όσο θα περίμενε κανείς από τα δημοσιεύματα του Τύπου", σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εκτιμά πως η κα Μέρκελ είναι πολιτικός με γνώση της πραγματικότητας και δεν ενδιαφέρεται να θέσει το μέλλον της Ευρώπης σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: