Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί δεν βγήκε λευκός καπνός από το Μαξίμου για τον υποψήφιο Πρόεδρο

...
Όλο το παρασκήνιο της καθυστέρησης.Γιατί δεν βγήκε λευκός καπνός από το Μαξίμου για τον υποψήφιο Πρόεδρο.
Το όψιμο ενδιαφέρον του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας φαίνεται ότι ευθύνεται για το θρίλερ με την ανακοίνωση του ονόματος που θα προταθεί για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στον προεδρικό θώκο.

Το όνομα του υποψηφίου θα ανακοινωθεί τελικά και θα συζητηθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη. Για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσει την ίδια ημέρα και η ΚΟ των ΑΝΕΛ. Την Τετάρτη η ψηφοφορία στη Βουλή.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανέτρεψε αργά το βράδυ της Κυριακής τον αρχικό σχεδιασμό του να προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με το πρόσωπο που θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας ως διάδοχο του Κάρολο Παπούλια.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, το απόγευμα είχε κληθεί στο Μαξίμου ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπουργός έμεινε περίπου μία ώρα στο πρωθυπουργικό γραφείο και βγαίνοντας έδειχνε φανερά ταραγμένος από τη συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εσωκομματική μειοψηφία δεν επιθυμεί την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη τους λόγους για τους οποίους έχει επιλέξει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ωστόσο ο υπουργός αντέδρασε και ζήτησε να συνεδριάσουν τα όργανα και να ληφθούν αποφάσεις. Για το λόγο αυτό θα συνεδριάσει αύριο, Τρίτη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η θέση του οποίου στο Κολέγιο των Επιτρόπων θα μείνει κενή.

Ο κ. Γιούνκερ επιθυμεί να βρει στο πρόσωπο του νέου επιτρόπου έναν σύμμαχό του, με τον οποίο δεν θα συναντήσει προβλήματα συνεργασίας και συνεννόησης.

Ο ορισμός του Δημήτρη Παπαδημούλη στο συγκεκριμένο αξίωμα ενδεχομένως να προβληματίζει τον πρόεδρο της Κομισιόν, επειδή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του μαζί με την ομάδα της Ευρωαριστεράς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Πάνος Καμμένος επιθυμεί να δει την Ντόρα Μπακογιάννη στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα τελευταία 24ωρα είχε μπει στο τραπέζι και το όνομα του πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου, με τον οποίο ο κ. Τσίπρας έχει τακτική επαφή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιλογή Παυλόπουλου θα ικανοποιούσε και τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επέμεινε μέχρι τέλους να αρνείται την υποψηφιότητά του για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: