Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Λιβύη: Αεροπορικές επιδρομές της Αιγύπτου σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους

..

Λιβύη: Αεροπορικές επιδρομές της Αιγύπτου σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους
Συγγενείς των απαχθέντων από αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους θρηνούν έξω από το σπίτι τους στο χωριό Ελ Αουρ της Αιγύπτου.

Συγγενείς των απαχθέντων από αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους θρηνούν έξω από το σπίτι τους στο χωριό Ελ Αουρ της Αιγύπτου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη πραγματοποίησε ο αιγυπτιακός στρατός στο πλαίσιο εκδίκησης για τον αποκεφαλισμό Αιγύπτιων Χριστιανών από παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Στο στόχαστρο των επιδρομών βρέθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση, στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες όπλων του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι επιδρομές αποτελούν δραματική κλιμάκωση του ρόλου της Αιγύπτου στη διαρκή μάχη ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες στη Λιβύη για τον έλεγχο της χώρας. Με την υποστήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η Αίγυπτος συνδράμει την επανάκτηση της πρωτεύουσας καθώς και παραθαλάσσιων περιοχών από ομάδες ανταρτών, ορισμένες από τις οποίες απαρτίζονται από ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Η εναέρια επίθεση της Αιγύπτου έλαβε χώρα λιγότερο από 12 ώρες αφότου το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο μαχητές από παρακλάδι της οργάνωσης αποκεφαλίζουν περισσότερους από δέκα Χριστιανούς της Αιγύπτου.

Οι Χριστιανοί αυτοί ήταν μεταξύ των χιλιάδων Αιγυπτίων, οι οποίοι συνήθως ταξιδεύουν κατά μήκος των συνόρων με τη Λιβύη για να βρουν εργασία στην πλούσια σε πετρέλαιο οικονομία της, σφυρηλατώντας παράλληλα δεσμούς μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών. Περίπου 20 Αιγύπτιοι Χριστιανοί εξαφανίστηκαν πριν από μερικές εβδομάδες, και τον περασμένο μήνα, η συγκεκριμένη ομάδα ανταρτών έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα που δείχνει ότι τούς συνέλαβαν.

Το βίντεο του αποκεφαλισμού τους το βράδυ της Κυριακής προκάλεσε ιδιαίτερη φρίκη τόσο στην Αίγυπτο όσο και εκτός αιγυπτιακών γιατί γυρίστηκε με τη θεατρική ωμότητα που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Ισλαμικού Κράτους.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: