Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Περίεργη δήλωση Ολάντ: Το Grexit δεν είναι πλέον πρόβλημα

..
Περίεργη δήλωση Ολάντ: Το Grexit δεν είναι πλέον πρόβλημα.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολαντ, δεν αποκλείει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ φαίνεται πως δεν θεωρεί πρόβλημα το Grexit. Αυτό υποστήριξε η πολιτική συντάκτρια Καρολίν Ρου, διαπιστευμένη στο Ελιζέ, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, σύμφωνα με τα όσα μετάδωσε το Mega.
«Η υπόθεση είναι ξεκάθαρα πάνω στο τραπέζι. Είτε είναι στις Βρυξέλλες είτε σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια το ερώτημα τίθεται με σοβαρότητα και μπορώ να σας πώ ότι ο πρόεδρος ο ίδιος φαντάζεται αυτό το σενάριο. Μου εκμυστηρεύθηκε πριν απο μερικές ημέρες ότι πριν απο πέντε χρόνια έαν η Ελλάδα έβγαινε απο την Ευρωζώνη αυτό θα είχε παρασύρει την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία. Σήμερα λέει ο Φρανσουά Ολαντ δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Πιο ξεκάθαρα η Ευρώπη είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.
Μάλιστα, η ίδια τόνισε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ως καθηγητής Οικονομίας «έχει την τάση να θέλει να δίνει μαθήματα», κάτι που δεν αρέσει ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε στους υπουργούς.
Η Καρολίν Ρου πρόσθεσε ότι η Κομισιόν περιμένει από την ομάδα του Αλέξη Τσίπρα να τιμήσει τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν από τους προκατόχους του. «Και εδώ είναι που υπάρχει εμπλοκή» τόνισε.
http://www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: