Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

«Πόλεμος» Αθήνας - Βερολίνου

...

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Πόλεμος» Αθήνας - Βερολίνου: Σόιμπλε: Ανεύθυνη η συμπεριφορά της κυβέρνησης - Σακελλαρίδης: Ανεύθυνη η στάση της Γερμανίας
«Πόλεμος» Αθήνας - Βερολίνου: Σόιμπλε: Ανεύθυνη η συμπεριφορά της κυβέρνησης - Σακελλαρίδης: Ανεύθυνη η στάση της Γερμανίας

Τον σκεπτικισμό του ως προς το αν στο σημερινό Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκαν Σόιμπλε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, λέγοντας πως δεν είναι πολύ αισιόδοξος.

«Λυπάμαι για τους Έλληνες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έκανε λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα στη Γερμανική Ραδιοφωνία ο κ. Σόιμπλε, σημείωσε ότι το θέμα κατά την αποψινή συνάντηση δεν είναι να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, αλλά «να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική» και πρόσθεσε ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου».

Η Γερμανία δεν θέλει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει κάτι τέτοιο και να λάβει περαιτέρω βοήθεια από την ΕΕ, θα πρέπει η κυβέρνηση να πληροί τουλάχιστον το μίνιμουμ των προϋποθέσεων. Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. «Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».

Απάντηση

Το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό” είπε μιλώντας στον parapolika 90,1 ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης τονίζοντας πως “θα μπορούσα να απαντήσω και εγώ ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη”. Σε ό,τι αφορά στα περί πόκερ που ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: “Θέλουμε λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: