Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη:Καθηγητής πέθανε από ανακοπή μέσα στο σχολείο

..
Θεσσαλονίκη:Καθηγητής πέθανε από ανακοπή μέσα στο σχολείο.
Από ανακοπή καρδιάς άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης ένας 47χρονος αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής, στις 3 Φεβρουαρίου.
Από ανακοπή καρδιάς πέθανε μέσα σε αίθουσα τους 14ου Λυκείου  Θεσσαλονίκης ένας 47χρονος αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής, στις 3 Φεβρουαρίου.
«Το άγχος και η ένταση της δύσκολης καθημερινότητας- οικονομικά και όχι μόνο- στάθηκε μοιραίο για τον καθηγητή. Η καρδιά του τον πρόδωσε, λίγη ώρα αφότου είχε ολοκληρώσει το μάθημα στο 14ο Λύκειο κι ενώ είχε προηγηθεί ένα δύσκολο πρωινό για εκείνον, καθώς είχε χαλάσει το αυτοκίνητό του και είχε καθυστερήσει στις υποχρεώσεις του», ανέφερε στοΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Αζούδης.
Στο σχολείο είχε αρχίσει πέρσι προσπάθεια να αναζητηθούν πόροι για προμήθεια απινιδωτή.
«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, εάν θα είχε σωθεί η ζωή του, εάν υπήρχε απινιδωτής στο σχολείο. Μπορεί και να είχε σωθεί όμως» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Θεοδωράκογλου πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνω. 
Λαχειοφόρος για αγορά απινιδωτή
Σήμερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ξεκίνησε μία νέα προσπάθεια συλλογής χρημάτων μέσω λαχειοφόρου αγοράς, με σκοπό την προμήθεια απινιδωτή και την εγκατάστασή του στο σχολείο. Το κόστος αγοράς ενός απινιδωτή ανέρχεται στο ποσό των 2.000 ευρώ.
Σεμινάρια ύστερα από πρωτοβουλίες Συλλόγων Γονέων
Τα κατά τόπους γραφεία εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ πραγματοποιούν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια (παροχής πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ) σε σχολεία. Πέρυσι, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γραφείου εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Απόστολο Χατζημιχαηλίδη περίπου 100 σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία και των τριών βαθμίδων, στη Θεσσαλονίκη, κυρίως ύστερα από πρωτοβουλίες Συλλόγων Γονέων.
Το σεμινάριο ΚΑΡΠΑ είναι διάρκειας 5 ωρών και στη διάρκειά του μαθητές και καθηγητές εκπαιδεύονται και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. "Είναι ένα εξαιρετικά απλό μηχάνημα και δε μπορεί κανείς να βλάψει με αυτό, καθώς δεν δίνει ρεύμα, αν δεν αναγνωρίσει την παρουσία κοιλιακής μαρμαρυγής" εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Χατζημιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι το μόνο που θα πρέπει να αποφύγει κανείς είναι να ακουμπήσει τον ασθενή τη στιγμή της απινίδωσης, καθώς και την επαφή του μηχανήματος σε λειτουργία με το νερό.
Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: