Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Αστυνομικούς φυλακίζει η Τουρκία!

...

Σε νέες συλλήψεις αστυνομικών προχώρησαν οι τουρκικές αρχές με την κατηγορία πως είχαν ρόλο στις τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος μελών της κυβέρνησης -ανάμεσά τους και του νυν προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- και για τις οποίες το κυβερνών ΑΚΡ έχει δείξει ως υπεύθυνο το δίκτυο του Γκιουλέν.

Συγκεκριμένα,η εισαγγελία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 21 αστυνομικούς, διευκρίνισε το Ανατολή. Δεν έγινε αμέσως γνωστό πόσοι συνελήφθησαν. Το τηλεοπτικό κανάλι NTV έδειξε πλάνα συλληφθέντων που συνοδεύονταν από αστυνομικούς.   Οι συλλήψεις έγιναν κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην Αφιόν (δυτική Τουρκία) και στη Ζονγκουλντάκ στη Μαύρη Θάλασσα.

Πρόκειται για το ένατο κύμα συλλήψεων από τον Ιούλιο του 2014 δεκάδων αστυνομικών ή αξιωματούχων σε αυτή την υπόθεση που συνδέεται με το σκάνδαλο διαφθοράς η οποία είχε ως στόχο πέρυσι τον Ερντογάν, την οικογένεια και τους υπουργούς του.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τον πρώην σύμμαχό του Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν μουσουλμάνο ιεροκήρυκα που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι βρίσκεται πίσω από αυτό το σκάνδαλο στο πλαίσιο μίας συνωμοσίας που έχει σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησής του. Ανταπάντησε προχωρώντας σε μαζικές εκκαθαρίσεις στην αστυνομία και στη δικαιοσύνη, όπου η οργάνωση του Γκιουλέν ασκεί μεγάλη επιρροή.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος σπάνια εκφράζεται δημόσια, κατηγόρησε την περασμένη Τρίτη, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Times της Νέας Υόρκης, τους τούρκους ηγέτες ότι οδηγούν τη χώρα στον «ολοκληρωτισμό».

Τέλος,την Τρίτη η τουρκική κυβέρνηση έθεσε υπό κρατική εποπτεία, για λόγους έλλειψης «διαφάνειας», την ισλαμική τράπεζα Asya Bank, η οποία πρόσκειται στον Γκιουλέν.
http://www.enallaxnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: