Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

“Όλα θα κριθούν στις 16 Φεβρουαρίου” - Η ρήξη και ο συμβιβασμός


..

“Όλα θα κριθούν στις 16 Φεβρουαρίου” - Η ρήξη και ο συμβιβασμός.
Πολλοί είναι εκείνοι που περιγράφουν συγκρουσιακό κλίμα ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της ερχόμενη Τετάρτης, ωστόσο στην έκτακτη συνεδρίαση δεν αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, αν και για πρώτη φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει ολοκληρωμένες τις ελληνικές προτάσεις

Οι πραγματικές αποφάσεις δεν αναμένονται όμως ούτε καν στη Σύνοδο Κορυφής. Τις επόμενες ημέρες και ως το τέλος της εβδομάδας ουσιαστικά θα βρισκόμαστε σε ένα στάδιο έντονων διαβουλεύσεων.

Όπως τονίζει μάλιστα ανώτατη τραπεζική πηγή που ρωτήθηκε για τις εξελίξεις και το κλίμα μετά τις προγραμματικές: «Δεν άλλαξε κάτι πρέπει να περιμένουμε το Eurogroup της 16ης».

Κάπως έτσι η πλέον καθοριστική ημερομηνία φαίνεται πως θα είναι αυτή της διεξαγωγής του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Εκεί αναμένεται και το “μεγάλο ξεκαθάρισμα” και θα διαφανεί εάν και κατά πόσο οι εταίροι και δανειστές θα επιτρέψουν στη νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τις προγραμματικές της δηλώσεις, αλλά και την αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στις πιέσεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντως, λένε άνθρωποι με εμπειρία στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις, επιχειρείται πάντα ένας συμβιβασμός.

Μετά τη διαφωνία που αναμένεται να διαπιστωθεί μεθαύριο στο έκτακτο Eurogroup, τόσο στη Σύνοδο, όσο και τις επόμενες ημέρες μέχρι την Κυριακή θα επιχειρηθεί να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να επέλθει ο συμβιβασμός και των δύο πλευρών στο Eurogroup της Δευτέρας.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: