Σταθεροποιείται η κατάσταση στον Έβρο, πληγές μετρούν οι κάτοικοι - ΦΩΤΟ


...

Βοηθούν οι καιρικές συνθήκες.Σταθεροποιείται η κατάσταση στον Έβρο, πληγές μετρούν οι κάτοικοι
Πτωτική τάση παρατηρείται στο ύψος των υδάτων του ποταμού Έβρου, ωστόσο, η αποστράγγιση των υδάτων τόσο από τις κατοικημένες περιοχές, όπως τα Λαγυνά, όσο και από τις πλημμυρισμένες καλλιεργημένες εκτάσεις εκτιμάται πως θα πάρει χρόνο, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

 
Οι κάτοικοι στον οικισμό του Πόρου, που είχε εκκενωθεί προληπτικά, επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται, μέρα με την ημέρα, και η ζωή στα Λαγυνά.

Οι καιρικές συνθήκες, το τελευταίο 24ωρο, λειτουργούν βοηθητικά ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση στη στάθμη των νερών, ενώ ευχή όλων των αρμόδιων παραγόντων αλλά και των κατοίκων της περιοχής είναι να μην υπάρξει επιδείνωση, με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να παγώσουν οι μεγάλοι υδάτινοι όγκοι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς εξήγησε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι οι δυνατότητες παρεμβάσεων που υπάρχουν είναι πολύ περιορισμένες καθώς χρειάζεται υπομονή και χρόνος.

«Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα, καθώς τα αναχώματα είναι ακόμα μέσα στα νερά και λασπωμένα και οι εκτάσεις πλημμυρισμένες. Πρέπει να αποτραβηχτούν τα νερά ώστε να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και η αποκατάστασή τους. Σε κάθε περίπτωση, τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας και οι τοπικές αρχές παραμένουν και ετοιμότητα και εγρήγορση» εξήγησε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ