Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Οι ΟΤΑ κρατούν τα σκήπτρα της κακοδιοίκησης

rakintzis6
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
Στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο υπέβαλε χθές ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Αρεοπαγίτης ε.τ. Λέανδρος..
Ρακιτζής, την προβλεπόμενη από τον ιδρυτικό νόμο του θεσμού (ν. 3074/02) ετήσια έκθεσή πεπραγμένων του για το έτος 2010.
Στην ετήσια έκθεση ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) αναφέρεται στη δραστηριότητά του κατά το προηγούμενο έτος, στις νομοθετικές και οργανωτικές προτάσεις, που υπέβαλε με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα καθώς επίσης και στην άσκηση της πειθαρχικής δικαιοδοσίας του στα πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου των δημοσίων υπαλλήλων.
Επίσης, στην έκθεση παρατίθενται χαρακτηριστικές υποθέσεις που χειρίσθηκε κατά το 2010 το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή και γίνεται μια συνολική επισκόπηση του έργου του.
Τα  Σώματα και οι υπηρεσίες ελέγχου  της  Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης διενήργησαν το 2010 συνολικά 4199 ελέγχους. Ενώ εξετάστηκαν από την συνολικά 1437 υποθέσεις. Από αυτές 398  παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Σε 14 περιπτώσεις η ΓΕΔΔ,  άσκησε απ΄ ευθείας πειθαρχικές διώξεις.
Όπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση κρατάει τα σκήπτρα της κακοδιοίκησης. Επισημαίνει δε ότι καθημαερινά διαπιστώνονται υπεξαιρέσεις σε βάρος των ταμείων των Δήμων, αποτέλεσμα μη επαρκούς ελέγχου εκ μέρους των Δημάρχων.
http://www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: