Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ολύμπια Γη - Δελτίο Τύπου

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αρκετές δυσάρεστες αποφάσεις για το Δήμο μας ελήφθησαν από το δημοτικό συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 4-7-2011, που συνήλθε στην Κουντουριώτισσα, στις οποίες ως μείζονα αντιπολίτευση προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε χωρίς αποτέλεσμα.

Απορούμε με την αστοχία της διοίκησης του Δήμου Δίου Ολύμπου αλλά και με τη συμπεριφορά μελών της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που κατά παγία τακτική συμπράττουν με τη συμπολίτευση παρέχοντας πολιτικό «δεκανίκι», να εγκρίνουν με ψήφους 15 – 9, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έτους 2011, με την οποία δεν θα πραγματοποιηθούν για φέτος:
1)      Η αγορά απορριμματοφόρου και ..μηχανικού σαρώθρου (οδοκαθαριστικού), τη στιγμή που ο στόλος μας πάσχει σημαντικά και ο Δήμος μας είναι πνιγμένος στα σκουπίδια,
2)      Η ασφαλτόστρωση τμήματος της περιφερειακής οδού Λιτοχώρου, έργο πνοής που χρόνια αναμένουν οι συνδημότες μας για την ευκολότερη προσπέλαση των δύσβατων κεντρικών οδών
Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο Δήμος, σε δελτίο τύπου της 23-6-2011, για να δικαιολογηθεί στον κόσμο για το πρόβλημα της καθαριότητας, είχε επισημάνει ότι «...υπάρχει και σοβαρό έλλειμμα απόμηχανήματα καθαριότητας...» .
Επίσης, ενώ συμφωνούμε ασφαλώς στην πρόσληψη των 10 υπαλλήλων καθαριότητας με δίμηνη σύμβαση, καταγγέλλουμε τον αναξιοκρατικό τρόπο πρόσληψής τους.
Συγκεκριμένα, όπως συνέβη και με τους υδρονομείς, παραβιάζοντας κάθε κανόνα ίσης μεταχείρισης, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να προσλάβει 10 «ημέτερους». Η θέση της Ολύμπιας Γης ήταν να προσληφθούν οι 9 αρχικά επιτυχόντες από τους 42 υπαλλήλους που επιλέχθηκαν με τη διαδικασία ΑΣΕΠ και στη συνέχεια το ΥΠΕΣ τους «έκοψε» εγκρίνοντας μόνο τους πρώτους 33.
Τέλος, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη δημοτική αρχή που – επιτέλους – εισακούστηκε η φωνή της «Ολύμπιας Γης» και τοποθετήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην επιτροπή τουρισμού ως εκπρόσωπός μας όχι δημοτικός σύμβουλος – δεδομένου ότι δεν έχει εκλεγεί κάποιος με ειδικές τουριστικές γνώσεις – αλλά η ξενοδόχος τοπική σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα κ. Νατάσα Κατσαλή - Τζιώλη, στην οποία ευχόμαστε να έχει επιτυχία στο έργο της.
http://dionolympos.blogspot.com/2011/07/7-2011.html
Το γραφείο τύπου
και ενημέρωσης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: