Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Θεσσαλονίκη

http://s.enet.gr/resources/2009-10/ntora-3-thumb-large.jpg


Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

«Η δημοκρατία δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται, ούτε προπηλακίζεται», τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, απευθύνοντας κάλεσμα στα κόμματα να αναγνωρίσουν..
στελέχη τους μεταξύ όσων πρωτοστατούν στα φαινόμενα προπηλακισμού βουλευτών να τα αποκηρύξουν ή να δεχθούν την πολιτική ευθύνη των πράξεών τους.
Του Βαγγέλη Πλάκα
«Καλώ όλα τα κόμματα, αντί να λένε ότι θα καταθέσουν μηνύσεις ή οτιδήποτε άλλο, όταν υπάρχουν στελέχη δικά τους, ή να τα αποκηρύξουν ή να αποδεχθούν την πολιτική ευθύνη των δράσεών τους», είπε. Ερωτώμενη αν πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως, αν κάποιο στέλεχος του κόμματός της πρωτοστατεί σε προπηλακισμούς, θα απομακρυνθεί από το κόμμα. Όπως πρόσθεσε, οι επιθέσεις αυτές δεν γίνονται από αυθόρμητους πολίτες. «Δεν πιστεύω ότι πρόκειται περί αυθόρμητων πολιτών. Αυτοί οι οποίοι αποδοκιμάζουν οργανωμένα σε 80 διαφορετικά μέρη τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή μπαίνουν στον κόπο να τυπώνουν αφίσες με τα πρόσωπα των βουλευτών και να γράφουν από πάνω ‘Wanted’ ή ‘Dead or alive’ ή οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί θεωρώ ότι μερικώς είναι οργανωμένοι".
Συνάντηση με Τζιτζικώστα
Η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε χθες με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς του, με έμφαση στο ΕΣΠΑ και τον «Καλλικράτη». «Απαιτείται επανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ, διότι πρέπει να πέσουν άμεσα χρήματα στην αγορά», είπε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ. Τη στιγμή της συνάντησης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης βρισκόταν στον επάνω όροφο, στο γραφείο του, ωστόσο δεν έδειξε να ενοχλείται. Ερωτώμενη σχετικά με σχόλια για τη συνάντηση, είπε πως ήταν υποχρέωση του κ. Τζιτζικώστα να τη δει ως αρχηγό κόμματος και δικής της να τον δει επειδή ήρθε στη Θεσσαλονίκη για τα προβλήματα της πόλης.
Για τον Κιλτίδη
Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε επίσης την Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΔ. «Απαιτούνται ενεργητικές πολιτικές», επισήμανε, αναφερόμενη στο πρόβλημα της ανεργίας. Το απόγευμα είχε κομματικές επαφές με στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας αλλά και του Φόρουμ για την Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη πρόσφατα ο Πάρις Μπίλιας ανέλαβε επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Συγκεκριμένα, τέθηκε επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας, την οποία αποτελούν επίσης τα στελέχη Θόδωρος Λεωνίδης και Γιάννης Ανδρουλάκης.
Νέα δεδομένα σε τοπικό επίπεδο προκαλεί εξάλλου η αποχώρηση του βουλευτή Κώστα Κιλτίδη από τη ΔΗΣΥ, ο οποίος είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Η κ. Μπακογιάννη σχετικά με την υπόθεση σημείωσε πως την προηγούμενη Τετάρτη είχε τηλεφωνική συζήτηση με τον κ. Κιλτίδη και συμφώνησαν ότι η ΔΗΣΥ δεν τον εκφράζει πολιτικά.
http://www.makthes.gr/news/politics/76751/

Δεν υπάρχουν σχόλια: