Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Το «σκανδαλάκι» του καθηγητή Σκανδαλάκη

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
xeirourgeio1Μεταξύ των άλλων αλλαγών που προβλέπει το προσχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας και προκάλεσε τη αντίδραση του πανεπιστημιακού κατεστημένου, είναι... και το τέλος της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού.
Και επειδή παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις ο νόμος θα ψηφιστεί γιατί είναι αίτημα της κοινωνίας, κάποιοι σπεύδουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, εξασφαλίζοντας με το παλιό σύστημα ακαδημαϊκούς τίτλους σε μέλη οικογενειών τους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του καθηγητή στην έδρα της Περιγραφικής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Σκανδαλάκη.
Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος λέγεται ότι έγινε τακτικός καθηγητής μόλις έγινε υφυπουργός, φρόντισε να αξιοποιήσει υπέρ της συζύγου του την μέχρι τώρα πρακτική του «μεταξύ μας» για το βόλεμα των δικών μας.
Έτσι αύριο 8/7 το 21μελές εκλεκτορικό σώμα εκ του οποίου 4 μέλη από την έδρα του κ. Σκανδαλάκη και από ιατρικές σχολές άλλων πανεπιστημίων της χώρας, θα αναγορεύσουν την αναισθησιολόγο Νόνη Δεμέστιχα, σύζυγο του τακτικού καθηγητή της έδρας της ανατομίας, επίκουρη καθηγήτρια, στην έδρα του συζύγου.
http://www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: