Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ουδέν κρυπτόν στα μαλλιά υπο τον ήλιο Ο Ηλίας Ζάρμπαλης δίνει συμβουλές για υγιή, στιλπνά μαλλιά

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/3F29902FCE77CD3CC106750609F09E58.jpg

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ήλιος, αέρας, «σκληρό» νερό, τόσο της θάλασσας όσο και της πισίνας, κάνουν τα μαλλιά να θέλουν και αυτά, εκτός από την επιδερμίδα, την ιδιαίτερη περιποίηση...
τους το καλοκαίρι.

Ο καιρός συμβάλλει καταλυτικά στην αλλοίωση της δομής της τρίχας: η ζέστη τα ξηραίνει, το χλώριο τα ξεθωριάζει, το αλμυρό νερό τα αφυδατώνει, ο αέρας τους δίνει άγρια όψη.

«Προτείνουμε συγκεκριμένη θεραπεία περιποίησης μαλλιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και όχι μόνον: τη spa mist, θεραπεία ισιώματος με κερατίνη», λέει o γνωστός hair stylist κ. Ηλίας Ζάρμπαλης.


«Στη θεραπεία αυτή χρησιμοποιούμε το ειδικό μηχάνημα (πρέσα) ατμού που ανοίγει τα λέπια της τρίχας, επιτρέποντας στην ειδική μάσκα ενυδάτωσης της θεραπείας να εισχωρήσει στο βάθος της, έτσι ώστε να προσφέρει απαλότητα και λείανση στα σγουρά ή σπαστά μαλλιά που φριζάρουν. Αντιμετωπίζει κατά 95% το φριζάρισμα και προσφέρει μαλλιά λεία και λαμπερά για 3 έως 5 μήνες. Έτσι αποφεύγουμε και το συχνό styling που απαιτεί το καλοκαίρι λόγω της συχνότητας που λούζουμε και φορμάρουμε τα μαλλιά μας».

Ο κ. Ζάρμπαλης συνιστά καλό ξέπλυμα, κατά προτίμηση λούσιμο, μετά τη βουτιά στην πισίνα ή τη θάλασσα, για να φύγει το χλώριο ή το αλάτι αντιστοίχως, ενώ συμβουλεύει για τη χρήση αντιηλιακών spray στα μαλλιά κατά την έκθεση στην ακτινοβολία:

Τα φίλτρα προστασίας που περιέχουν, συμβάλλουν στην καταπολέμηση των φθορών, ενισχύουν τη φυσική άμυνα της τρίχας αλλά και την προστατεύουν από την οξειδωτική δράση του ήλιου.
Το χτένισμα με χτένα ή βούρτσα με αραιά δόντια, μετά την εφαρμογή του προϊόντος, βοηθά στην εξάπλωσή του σε ολόκληρο το κεφάλι.

Στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμο ειδικό spray προστασίας, από την ευρύτατη γκάμα που κυκλοφορεί στην αγορά, μπορείτε να απλώσετε στα μαλλιά σας conditioner ή μάσκα ενυδάτωσης πριν από το κολύμπι.

«Το καλοκαίρι ενδείκνυται η χρήση σαμπουάν με αντηλιακό δείκτη, η χρήση conditioner πάντα μετά το λούσιμο και η χρήση ενυδατικής / θρεπτικής μάσκας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα», προσθέτει ο hair stylist.

Επίσης ξεβγάζετε πάντα με χλιαρό - κρύο νερό, είναι κλασικό tip που προσδίδει λάμψη στην τρίχα.

Βαφή μαλλιών και ηλιοκαμένη επιδερμίδα

«Στο ζήτημα απόχρωση της βαφής, τα πράγματα περιπλέκονται, τα γούστα διαφέρουν», τονίζει ο κ. Ζάρμπαλης. «Οι Ελληνίδες έχουν συνήθως την τάση να ανοίγουν το χρώμα των μαλλιών τους για να ταιριάζει με την ηλιοκαμένη επιδερμίδα τους».

Οπως σημειώνει ο γνωστός hair stylist, «δεν υπάρχει "do" or "don't" όσον αφορά στη βαφή. Υπάρχουν αποχρώσεις (πχ. στο κόκκινο ή στο ξανθό) που είναι πιο ευαίσθητες κατά την καλοκαιρινή περίοδο γιατί απλά ξεθωριάζουν πολύ εύκολα. Σε συνεννόηση με τον hair colorist που εμπιστευόμαστε μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη, και ίσως πιο ανώδυνη απόχρωση μαλλιών για το καλοκαίρι. Σε συνδυασμό με την κατάλληλη προφύλαξη και φροντίδα, μπορούμε να προσφέρουμε στα μαλλιά τη μέγιστη προστασία».
Διαχρονικές συμβουλές

Το νερό κάνει καλό και στα μαλλιά σας. Πίνετε άφθονο. Η εξωτερική φροντίδα δεν είναι επαρκής, αν δεν συνοδεύεται από ενυδάτωση εκ των έσω_ όπως ακριβώς συμβαίνει και με το δέρμα.

Μη διστάζετε να φορέσετε καπέλο _πλατύγυρο, ψάθινο, σε στυλ τζόκεϋ. Θα προστατεύσει πλήρως την τρίχα.

Αν μαζεύετε τα μαλλιά σας, αλογοουρά ή κοτσίδα, μην τα τραβάτε, και κυρίως μην τα πιάνετε σφιχτά, η τρίχα αποδυναμώνεται και σπάει.

Αποφεύγετε όσο μπορείτε το σεσουάρ: αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά.

Μυστικά για κάθε τύπο μαλλιών

Μπούκλες: το μυστικό για ανάλαφρες και καλοσχηματισμένες μπούκλες είναι να βάλετε τον αφρό με το κεφάλι γυρισμένο προς τα κάτω και να δουλέψετε τις μπούκλες με τα δάχτυλα, «τσαλακώνοντας» και περιστρέφοντας μερικές τούφες γύρω από το δείκτη σας.

Λεπτά και ίσια μαλλιά: το ζητούμενο είναι ο όγκος και η κίνηση.
Τα προϊόντα που εφαρμόζετε στα μαλλιά σας, θα πρέπει να έχουν ελαφριά συστατικά, έτσι ώστε να μην βαραίνουν την τρίχα. Βάζετε conditioner, μόνον στις άκρες. Ένα κόλπο είναι να τα στεγνώνετε ανάποδα και να απλώνετε τα προϊόντα styling κοντά στη ρίζα.

Μαλλιά ξηρά και θαμπά: αν τα μαλλιά σας έχουν χάσει τη λάμψη τους και δείχνουν αφυδατωμένα, πρέπει πάντα να τα προστατεύετε με αντιηλιακά προϊόντα στην παραλία. Επιπλέον, όμως, χρειάζονται και ειδική περιποίηση με προϊόντα θρέψης που θα αναζωογονήσουν και θα δυναμώσουν την τρίχα από τη ρίζα. Μετά από κάθε λούσιμο, να χρησιμοποιείτε conditioner που θα τα αφήνει απαλά και λαμπερά.

Βαμμένα μαλλιά: όσες γυναίκες έχουν βαμμένα μαλλιά, σίγουρα γνωρίζουν πόσο ευάλωτο γίνεται το χρώμα τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα μαλλιά ξεθωριάζουν και αποχρωματίζονται, καθώς είναι ταλαιπωρημένα από τις χημικές διεργασίες της βαφής, δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα μόρια των χρωστικών ουσιών. Ο ήλιος επιδρά στο καστανό χρώμα, το οποίο αποκτά χάλκινες ανταύγειες, ενώ το χλώριο αλλοιώνει το ξανθό, δίνοντάς του μια πρασινωπή απόχρωση. Τα βαμμένα μαλλιά, λοιπόν, χρειάζονται εξειδικευμένη περιποίηση με προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτή την κατηγορία. (ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: