Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πανικός Σαμαρά για δημοσκοπήσεις: τι ετοιμάζει

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011
Εντονος εκνευρισμός επικρατεί τον τελευταίο καιρό στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Συγγρού, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις που παραλαμβάνουν εμφανίζουν το κόμμα.... της Νέας Δημοκρατίας να μην μπορεί να ανακάμψει και να κινείται γύρω στο 19%.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο, με την τρόικα να προωθεί νέα μέτρα, τον πρωθυπουργό να μιλά για απαραίτητες θυσίες και τον υπουργό Οικονομικών να περικόπτει μισθούς και συντάξεις, η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να κερδίσει ψηφοφόρους.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ ανήσυχος καθώς βλέπει τα ποσοστά του στάσιμα παρ’ όλο τον έντονο αντιμνημονιακό λόγο που χρησιμοποιεί.
Σε μια προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς ξεκινά νέα περιοδεία, αυτή τη φορά στη Θράκη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με κομματικά στελέχη, παραγωγικούς φορείς αλλά και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη που καταδικάστηκε πρόσφατα και κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμά του. Ο κ. Σαμαράς κρίνει ότι θα πρέπει να τον στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.
Ακολούθως ο πρόεδρος της Ν.Δ., συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα μεταβεί στη Θράκη και θα περάσει σχεδόν από όλες τις μεγάλες πόλεις. Στην Αλεξανδρούπολη θα κάνει βόλτα στους κεντρικούς δρόμους μιλώντας με τον απλό κόσμο. Θα ακούσει τα προβλήματα των πολιτών και θα προσπαθήσει να τους πείσει ότι βρίσκεται δίπλα τους και τους κατανοεί.
Στόχος της περιοδείας είναι να ανεβάσει τα δημοσκοπικά ποσοστά και να πείσει ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Συν τοις άλλοις, έχουμε διαφορετική πρόταση εξόδου από την κρίση». Αλλωστε λίαν συντόμως ο κ. Σαμαράς θα αναλύσει διεξοδικά το επικαιροποιημένο οικονομικό του πρόγραμμα σε ειδική συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στο Ζάππειο.
Παράλληλα ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα της οικονομίας. Αυτό φάνηκε και κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση σπέρνει συνεχώς νέα μέτρα και θερίζει μαύρες τρύπες».
Πηγή: http://www.fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: