Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μπερλουσκόνι: Δεν θα ξαναβάλω υποψηφιότητα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyj31fBDYsJlLTc0O-N4GXzmKAP9q_yrEjgAVomzNUSd20u1q2Lks6PRhweekniWsMI29mF1U0A3K6H1V-gsBauZjDON6N9FGwLWoRlUqTFjquCc94JyGY5WmvneqeIVGpRi0OhxKTgAc/s400/berlusconi-.jpeg 

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναθέσει υποψηφιότητα μετά την λήψη της ...θητείας του το 2013.

Ο "Καβαλιέρε" δήλωσε ωστόσο ότι πριν την αποχώρησή του προτίθεται να ολοκληρώσει την αλλαγή του ιταλικού δικαστικού συστήματος, καθώς και του Συντάγματος.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που κατηγορείται για σειρά σκανδάλων έχει καταφέρει να "τη βγάλει καθαρή". Μάλιστα χθες το ιταλικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μείωση του χρόνου εκδίκασης υποθέσεων διαφθοράς καθώς και τη σύντομη παραγραφή τέτοιων αδικημάτων, ρίχνοντας τον Ιταλό πρωθυπουργό στα... μαλακά.

Ο 74χρονος σήμερα Μπερλουσκόνι εξελέγη για πρώτη φορά πρωθυπουργός το 1994 και η περιουσία του ανέρχεται σε περισσότερα από 6 δισ. ευρώ, ενώ είναι ιδιοκτήτης των τριών μεγαλύτερων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών της Ιταλίας.

Πρότεινε για διάδοχό του τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τζιάνι Λέτα και τον 40χρονο υπουργό Δικαιοσύνης Αντζελο Αλφάνο ως μελλοντικό πολιτικό ηγέτη του κόμματός του. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διατηρήσει ενεργό πολιτικό ρόλο, στη θέση συμβούλου του μελλοντικού κεντροδεξιού συνασπισμού.(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: