Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Εσκαψαν χαρακώματα στη λεωφόρο Λαυρίου Η τάφρος βρίσκεται στο ύψος της δεύτερης γέφυρας, στον Κουβαρά

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/5031F3453CBC779E42318DADC291B0E5.jpg 

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 
Ριζικές… λύσεις εφαρμόζουν, πλέον, στην Κερατέα για να αποκλείσουν την πρόσβαση στα μηχανήματα στο εργοτάξιο του Χώρου... Υγειονομικής Ταφής Υπολλειμμάτων. Μετά τα μπάζα, που καθάριζαν την επομένη τα συνεργεία ξανανοίγοντας το δρόμο, τώρα άνοιξαν εν μέση οδό ολόκληρη τάφρο!

Η νέα, καλά σχεδιασμένη, επιχείρηση για το κλείσιμο της λεωφόρου Λαυρίου εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην περιοχή του Κουβαρά, με πρωταγωνιστές άτομα που διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα περίπου 200 άτομα εμφανίστηκαν στο οδόστρωμα. Μια ομάδα ανέλαβε να ρίξει μπάζα και πέτρες για να παρεμποδίσει επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.

Μια άλλη ανέλαβε το σκάψιμο της τάφρου σε δυο σημεία. Ένα στο ρεύμα ανόδου και ένα στο ρεύμα καθόδου, στο ύψος περίπου της 2ης γέφυρας, στον Κουβαρά, βάθους περίπου 1,5 μέτρου.

Μια τρίτη ομάδα ανέλαβε να είναι σε επιφυλακή - κυρίως στις διασταυρώσεις που οδηγούν στην Λαυρίου - ώστε να ειδοποιήσει τα μέλη των άλλων δυο ομάδων σε περίπτωση που έκαναν την εμφάνιση τους αστυνομικοί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άπαντες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, είτε με κράνη είτε με κουκούλες για να μην καταγραφούν τα χαρακτηριστικά τους από τυχόν κάμερες, που μπορεί να έχουν εγκαταστήσει στο σημείο αστυνομικοί και γενικά για να αποφύγουν να τους αναγνωρίσουν άντρες της ΕΛ.ΑΣ που μπορεί να έφταναν στο σημείο. Έτσι, κανείς δεν είναι σε θέση σήμερα να πει, ποιοι είναι αυτοί, που κρύβονται πίσω από την επιχείρηση.

Το αποτέλεσμα είναι για μια ακόμη φορά η λεωφόρος Λαυρίου, από το 39ο έως το 54ο χιλιόμετρο, να παραμένει κλειστή και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, χωρίς αυτή τη φορά να είναι ορατό πότε θα αποκατασταθεί πάλι ο δρόμος, αφού δεν πρόκειται απλώς για την απομάκρυνση μπάζων, αλλά για την επιχωμάτωση και την ασφαλτόστρωση ολόκληρης τάφρου.

Εκτός από το σημείο, όπου ανοίχτηκε η τάφρος, σε άλλα σημεία της λεωφόρου έχουν ριχτεί για μια ακόμη φορά ογκώδη βράχια και κάθε είδους μπάζα.

Η λεωφόρος Λαυρίου παραμένει κλειστή από το 39ο χιλιόμετρο ώς το 54ο χιλιόμετρο, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς, καθώς η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη είσοδος της Κερατέας είναι πλέον κλειστές.

«Η κίνηση αυτή είναι μία προειδοποιήση. Στην περίπτωση που έρθουν μηχανήματα για να ξεκινήσουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ η Επιτροπή Αγώνα της περιοχής δεν θα μπορεί να ελέγξει τίποτα», δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα της Κερατεάς, κ. Γιώργος Μπίταρχας.

«Συγκρατούμε την κατάσταση για να μην υπάρξουν θύματα. Έχουμε φτάσει, όμως, στα όριά μας» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο αγώνας του λαού δεν καταδικάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: