Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

 
 
 
    
Οι λαϊκές εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο έδωσαν έναυσμα και θάρρος σε πολλούς... γειτονικούς λαούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Έτσι, από χθες γίναμε μάρτυρες μια σειράς βίαιων ταραχών σε αραβικά κράτη όπως η Υεμένη και το Μπαχρέιν, ενώ το Ιράν έγινε η πρώτη µη αραβική χώρα στον κατάλογο των καταπιεσμένων που ξεσηκώνονται κατά των κυβερνήσεών τους.
Οι συγκρούσεις από τις διαμαρτυρίες εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μαχμούτ Αχμαντινεζάντ ήταν σφοδρές, τόσο στην Τεχεράνη, όσο και σε πόλεις όπως το Ισφαχάν και το Σιράζ και δεκάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν από την ιρανική αστυνομία, μια ενέργεια της οποίας παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με την Ισπανία.
Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο διπλωματικός σύμβουλος Ιγνάθιο Πέρεθ Κάμπρα συνελήφθη από αστυνομικούς με πολιτικά έξω από την ισπανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Ο κ. Κάμπρα περπατούσε με τον Ισπανό πρεσβευτή την ώρα που διεξάγονταν οι απαγορευμένες διαδηλώσεις. Ο 42χρονος διπλωμάτης κρατήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για ξένους επί 4.5 ώρες μέχρι να αφεθεί ελεύθερος.
Το Ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε άμεσα τη σύλληψη και κράτηση του διπλωματικού υπαλλήλου, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη και πολύ σοβαρή».
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: