Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Απόσπασμα από την Ομιλία του Χρήστου Μαγκούφη, εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, για το ... νομοσχέδιο «Εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών»
«Απαιτείται σύνεση. Σύνεση στην άσκηση πολιτικής, με μέριμνα για κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική ειρήνη, διαφύλαξη της νομιμότητας και της δημοκρατίας.

Αυτό πράττει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ευθύνη, νομοθετώντας κατά το παν μέτρον άριστον, απορρίπτοντας τις πρακτικές ανομίας του κινήματος “Δεν πληρώνω - Δεν πληρώνω”, που βρίσκουν πολιτική στήριξη στην ουτοπική προσέγγιση περί ανατροπής του ΚΚΕ, και την οπορτουνιστική στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως αγαπητοί φίλοι της άλλης αριστεράς, θέλει αρετή και τόλμη η ταυτοποίηση δημοκρατίας και ελευθερίας, γιατί στις οργανωμένες κοινωνίες συνυπάρχουν αχώριστες.
Ακόμα και η υπερβατική διάσταση της ελευθερίας του ατόμου, που ενίοτε προσφέρει και τη ζωή του στην υπηρεσία μιας ιδέας, δεν αναιρεί τη δημοκρατία, τουναντίον την ενισχύει και την εδραιώνει. Ενώ ο δήθεν ελεύθερος ακτιβιστής της ανομίας, καταργεί στην πράξη τη δημοκρατία, την ελευθερία και οδηγεί στο χάος.
Εν προκειμένω ο ακτιβισμός του “ετσιθελικού τσαμπουκά, του σηκώνω τη μπάρα και δεν πληρώνω διόδια”, ή σφραγίζω τα μηχανήματα επικύρωσης των εισιτηρίων επειδή έτσι γουστάρω, ή της σκόπιμης λαθρεπιβίβασης εκεί οδηγεί, στην κατάλυση της δημοκρατίας, στο χάος.
Αν είναι δυνατόν αγαπητοί φίλοι να επιθυμείτε το χάος. Πιστεύω πως όχι.
Γιατί η αριστερή μου προέλευση και υπόσταση και η δημοκρατική μου συνείδηση, δεν μου επιτρέπουν να υιοθετώ την σκέψη, πως κόμματα της αριστεράς επιθυμούν το χάος.
Τούτο βέβαια συνεπάγεται κατ' εμέ, την οφειλόμενη εκ μέρους σας καταγγελία και αποκήρυξη του ακτιβισμού της ανομίας. Διαφορετικά θα με φέρεται στη δύσκολη θέση να πιστέψω, πως διαγράψατε από την ψυχή σας την ουσία της αριστεράς και μόνο κατ ευφημισμό συνυπάρχετε με τον όρο.
Όμως τότε θα διακόπτατε την ιστορική σας συνέχεια.
Όσον αφορά τον ακτιβισμό της ανομίας και του χάους δεν θα περάσει, όχι μόνο γιατί δεν θα το επιτρέψει η δημοκρατική και ισχυρή κυβέρνησή μας, αλλά και γιατί αυτή η ακτιβίστικη μόδα, είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της κυρίαρχης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που θέλει την τάξη.
Έλεγα πριν πως η τάξη απαιτεί ευαισθησία. Αυτό κάνουμε, νομοθετούμε με ευαισθησία απέναντι στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και τους εργαζόμενους. Γιατί αυτό συνεπάγεται αφενός η πρόβλεψη για το κοινωνικό εισιτήριο, και αφετέρου η εξασφάλιση της εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.»

Ο αριστερής προέλευσης, κατά δήλωσή του, Μαγκούφης και εισηγητής του ΠΑΣΟΚ του νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνονται τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν θέλουν να τα «ακουμπήσουν» στα διόδια για δρόμους που δεν χρησιμοποιούν, τα είπε όλα!
Χωρίς ντροπή, μίλησε για «κοινωνική δικαιοσύνη», για «διαφύλαξη της νομιμότητας» και για «πρακτικές ανομίας του Κινήματος δεν πληρώνω». Έκανε λόγο για δήθεν ελεύθερους ακτιβιστές της ανομίας, που καταργούν στην πράξη τη Δημοκρατία, την ελευθερία και οδηγούν στο χάος!
Μίλησε για «ετσιθελικό τσαμπουκά» εκείνων που σηκώνουν τις μπάρες και δεν πληρώνουν, ξεχνώντας ότι αυτού του είδους τον «τσαμπουκά» τον δίδαξε η κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» μειώνοντας επιδόματα, κόβοντας μισθούς, καταργώντας δώρα, αυξάνοντας τιμολόγια ΔΕΚΟ, έμμεσους φόρους και προετοιμάζοντας το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Ο Μαγκούφης, είπε ότι ο ακτιβισμός της ανομίας και του χάους δεν θα περάσει (όχι μόνο επειδή δεν το επιτρέπει η εκλεγμένη και ισχυρή κυβέρνηση) αλλά γιατί αυτή η πρακτική είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της κυρίαρχης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, που θέλει την τάξη. (Μάλλον από καιρό έχει χάσει κάθε επαφή με την «συνείδηση του λαού», εκτός κι αν κάνει παρέα μόνο με «έχοντες και κατέχοντες»)
ΑΥΤΗΝ την εισήγηση, θα κληθούν να ψηφίσουν ή να μην ψηφίσουν οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.
Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την ψήφο τους, ελπίζοντας ότι θα βάλουν πάνω από το «ΕΓΩ» το «ΕΜΕΙΣ», όπως κάποια στιγμή τους προέτρεψε ο πρόεδρός τους.


2
Κάθε χρόνο και περισσότεροι γίνονται οι συνταξιούχοι στην Alpha Bank (πρώην Τράπεζα Πίστεως), αφού στη φετινή γιορτή της πίτας προστέθηκαν δύο ακόμη μέλη. Πρόκειται για τη Μαρία Μωυσίδου και το Μιχάλη Κωτούλα, που καλωσόρισε στο σύλλογο ο εκπρόσωπός του Νίκος Καρατέγος, ευχόμενος «καλή δύναμη και πάντα με υγεία».
Το κλίμα που επικρατούσε καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στην ταβέρνα «Σ΄ αναμμένα κάρβουνα», ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο και με πολύ κέφι, αφού ο …παλαίμαχος τραπεζικός Ηλίας Κουτσαλής με το αστείρευτο χιούμορ του και τις ξεκαρδιστικές ιστορίες του, δεν άφησε κανέναν …ήσυχο.
Βέβαια έγιναν και …σοβαρές συζητήσεις για την οικονομική κρίση, αλλά μέχρις ένα σημείο, αφού ο σκοπός της συνάντησης ήταν για ευχάριστες στιγμές, όπως η αναδρομή στην τραπεζική πορεία του καθενός, όπως και οι άριστες εργασιακές σχέσεις που έχει ακόμη και σήμερα το μεγαλύτερο από τα ιδιωτικά πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.
Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του παραρτήματος του συλλόγου συνταξιούχων κ. Νίκος Καρατέγος, ο οποίος παρέδωσε τη σκυτάλη στο νέο εκπρόσωπο Μιχάλη Κωτούλα. συλλόγου.
Τυχερή ήταν η Φανή Παπαδημητρίου - Λιάπη, που όπως είπε και η ίδια τόσο στην τραπεζική της θητεία, όσο και μετέπειτα, πρώτη φορά πήρε το νόμισμα.
Στη γιορταστική εκδήλωση της πίτας παραβρέθηκαν με τις οικογένειές τους οι: Βαβαλής Στέφανος, Καρατέγος Νίκος, Κουτσαλής Ηλίας, Κωτούλας Μιχάλης, Μαυροματίδου Νατάσα, Μωυσίδου Μαρία, Παπαδημητρίου Φανή, Παπακωνσταντίνου Χρήστος, Παπαρώσος Απόστολος, Σφήκας Τάκης και Χρυσοστόμου Πέτρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: