Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κόντρες και ένσταση η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού Αναβάθμιση της εμποροπανήγηρης Αιγινίου

                                                                                
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011 
Με ένσταση του Προέδρου της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.Δανιηλίδη Κώστα ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση λέγοντας ότι έχουμε στα χέρια μας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αλλά λείπουν οι εισηγήσεις.Στο συγκεκριμμένο θέμα συμφώνησε και ο Πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Λαγδάρης Βαγγέλης λέγοντας ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα να ...
μην έχουμε τις εισηγήσεις των θεμάτων με αποτέλεσμα να μην ενημερωνόμαστε σωστά.Ο Πρόεδρος του Δ.Σ  κ.Πολυχρονίδης Γεώργος απάντησε ότι είμαστε στην διαθεσή σας να σας ενημερώνουμε σε οποιαδήποτε απορία έχετε.
Ένα θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ ήταν η εμποροπανήγηρη του Αιγινίου.Εισηγητής ήταν ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το πανηγύρι  να διατηρήσουμε το παραδοσιακό του χαρακτήρα να γίνουν κτιριακές εγκαταστάσεις, θεματικές εκθέσεις και τα έσοδα του να παραμείνουν στο πανηγύρι.Πρότεινε αν συμφωνήσουμε όλοι να βρεθεί επενδυτής να συνεργαστούμε μαζί του και τα κέρδη να τα μοιραστούμε μισά μισά.Σε περίπτωση που δεν βρεθεί να προχωρήσουμε μόνοι μας κάνοντας δεχτή την πρόταση του πρών Δημάρχου Αιγινίου κ. Τερζή Αναστάσιο να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας με στόχο να φθάσουμε το πανηγύρι ψηλά.Ο χρόνος είναι πολύτιμος και πρέπει να βιαστούμε.Τέλος ο Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας τα χρόνια του διανύουμε είνα πολύ δύσκολα  πρέπει να κάνουμε λιτότητα και πολλές περικοπές.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν δύο ατάκες του Δημάρχου προς τον Πρόεδρο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λαγδάρη Βαγγέλη σε  διαφωνία που είχαν στο έβδομο θέμα για τον ορισμό ενός Δημοτικού Συμβούλου ως τακτικό μέλος και ενός Δημοτικού Συμβούλου ως αναπληρωματικό μέλος για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής έργων αξίας πάνω από 5.869,41 ευρώ για το οικονομικό έτος 2011, λέγοντας ότι  θα σας < αφήσουμε εκεί που θέλουμε να σας αφήσουμε> και η άλλη ότι την επόμενη φορά θα σας δώσουμε να βγάζετε τα θέματα του Δ.Σ η παραταξή σας.Καί άλλη μία ατάκα σε θέμα που αφορούσε πολιτιστικές εκδηλώσεις τον λόγο είχε πάρει ο κ. Δημόπουλος Δημήτριος που ανήκει στην παράταξη του Δημάρχου, απαντώντας στην προτασή του είπε και εσύ όπως κα οι άλλοι παραλογίζεσε.Τον λόγο ζήτησε ο κ.Λαγδάρης Βαγέλης απαντώντας στον Δήμαρχο.Πρέπει να είμαστε πιό σοβαροί όταν απεθυνόμαστε σε Δημοτικούς Συμβούλους.Τέλος αξίζει να σημειωθει ότι η παράταξη του κ. Λαγδάρη Βαγγέλη κάνει επικοδομητικό έργο και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι συμβουλοί του έκαναν ερωτήσεις και προτάσεις.

(Λάγιος Απόστολος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: