Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Συγχώνευση των αστικών συγκοινωνιών, αυξήσεις στα εισιτήρια, επεκτάσεις δρομολογίων και μετατάξεις υπάλληλων προβλέπει το ν/σ "Πράσινο φως" για τις αστικές συγκοινωνίες


Πέμπτη13 Ιανουαρίου 2011 Ελλάδα
Συγχώνευση όλων των αστικών
συγκοινωνιών, αυξήσεις στα εισιτήρια, επεκτάσεις δρομολογίων και μετατάξεις υπάλληλων, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο... για την εξυγίανση των... αστικών συγκοινωνιών, που εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες.
Ο χαρακτήρας των συγκοινωνιών θα παραμείνει δημόσιος, αλλά θα συσταθεί μητροπολιτικός φορέας, στον οποίο θα ενταχθούν όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα ΚΤΕΛ και ο προαστιακός.

Το σχέδιο περιλαμβάνει και εργασιακές αλλαγές για το προσωπικό, οι οποίες έχουν πυροδοτήσει και το απεργιακό κύμα των τελευταίων εβδομάδων.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς του, ο κ. Παπανδρέου, προσδιόρισε το 2011 ως περίοδο μεγάλων αλλαγών, οι οποίες απαντούν στην προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ έναντι των πολιτών να αλλάξει η χώρα. Επίσης, χαρακτήρισε επιτυχημένη την έξοδο της Ελλάδας την Τρίτη στις αγορές για δανεισμό και ζήτησε από τους υπουργούς του να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να δοθεί έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας.

"Ήλθε η ώρα, έστω και με ελάχιστη καθυστέρηση, να υλοποιήσει η κυβέρνηση την δέσμευσή της στην ΔΕΘ του 2009", για γρήγορη απόδοση των συντάξεων στους δικαιούχους, τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η υλοποίηση της δέσμευσης γίνεται μέσω της διαδικασίας έκδοσης προσυνταξιοδοτικής απόφασης, βάσει της οποίας ο συνταξιούχος θα μπορεί να εισπράττει το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής του σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 2.5 μηνών.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο υπουργικό την απόφαση να ασκήσει η ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας - Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων λόγω των σφαγών και των καταστροφών κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το ευρωομόλογο, αλλά και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: