Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - Δεδομένη η συνεργασία


Σειρά θεμάτων, που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Πιερίας, έθεσε στην Αντιπεριφερειάρχη του νομού μας, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, κατά την πρώτη επίσημη συνάντηση που είχαν στο διοικητήριο.
Η επίσκεψη του προέδρου του ΕΒΕ Πιερίας, πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε...
και ουσιαστικό, αφού επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση για στενή συνεργασία, ώστε χρόνια προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του νομού μας, να βρουν τη λύση τους.
Η Σοφία Μαυρίδου, καλωσορίζοντας τον Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τα υπόλοιπα μέλη του ΕΒΕ στο γραφείο της και αναφερόμενη στο νέο θεσμό, έκανε λόγο για μια δύσκολη αρχή η οποία γίνεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες οικονομικές συνθήκες.
Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι στόχος της είναι να βελτιώσει της συνθήκες διοίκησης, αφού κάτι τέτοιο θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ενώ διαβεβαίωσε τα μέλη του ΕΒΕ, πως η ίδια και οι συνεργάτες της θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας.

«Επιδιώκουμε αγαστή συνεργασία. Ο τόπος μας δεν έτυχε της καλύτερης μεταχείρισης και όλοι έχουμε τις ευθύνες μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, ο οποίος ευχήθηκε στην κ. Μαυρίδου, εκ μέρους όλων των μελών του Επιμελητηρίου, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, έθεσε συνολικά 11 θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και που όπως είπε, η επίλυσή τους θα δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης στην περιοχή μας.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ, στην κορυφή της ατζέντας έθεσε το ζήτημα της δημιουργίας αρχικά εμπορευματικού αεροδρομίου στη θέση Kλειδί με δυνατότητα μελλοντικής μετεξέλιξης σε πολιτικό, υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο έργο θα ωθήσει σημαντικά την εμπορευματική κίνηση και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Πιερίας και θα εξυπηρετήσει καλύτερα τους Νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών καθώς και μέρος της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Επίσης, πρότεινε την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ του νομού με άμεση χορηγία διαφημιστικής προβολής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τη δημιουργία ενός πρότυπου εμπορευματικού σταθμού στο σημερινό Δήμο Μεθώνης αξιοποιώντας την επικαιροποιημένη μελέτη που έχει ήδη αναλάβει να χρηματοδοτήσει το Επιμελητήριο Πιερίας και παραδίδεται επισήμως μέχρι τα τέλη Γενάρη.  Ο κ. Χατζηχριστοδούλου επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας Βιοτεχνικού Πάρκου στο Αιγίνιο, τη μετατροπή των λιμενικών μας υποδομών σε τουριστικές μαρίνες και τη διαχείρισή τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τη δημιουργία Θεματικού Πάρκου με βάση τον Όλυμπο & τη Μυθολογία, τη δημιουργία ενός Εκθεσιακού–Συνεδριακού Κέντρου την εγκατάσταση ενός μοντέρνου προπονητικού κέντρου στον Κολινδρό ή και στον ορεινό όγκο των Πιερίων, την αξιοποίηση των Αλυκών Κίτρους με εκχώρηση τουλάχιστον 100 στρεμμάτων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου θεραπευτικού και ιαματικού τουρισμού, καθώς και τη συνδρομή της Περιφέρειας στην καταπολέμηση του παραεμπορίου και της ανεξέλεγκτης επέκτασης των κινέζικων καταστημάτων.ΚΡΑΧΤΗΣ   http://kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: