Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

Εικόνα 
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011
Μεγάλο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου προσφέρει δωρεάν ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον Δ. Δίου-Ολύμπου για εγκατάσταση στην είσοδο του Λιτοχώρου – Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο Γιώργος Παπαθανασίου στον πρόεδρο του ...ΛΑ.Ο.Σ. – Επισημάνσεις Π. Ψωμιάδη για το θέμα.
Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αναμένεται να τοποθετηθεί, το επόμενο διάστημα, στην είσοδο του Λιτοχώρου, όπου και το ίδρυμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύμφωνα με επιθυμία του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργου Καρατζαφέρη.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. γνωστοποίησε την πρόθεσή του αυτή με επιστολή που απέστειλε στον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, ο οποίος με δική του επιστολή ευχαρίστησε τον κ. Καρατζαφέρη.
Η επιστολή του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κοινοποιήθηκε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, καθώς επίσης και στον πρόεδρο του διεθνούς ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου, Γιώργο Παπαστεργίου.

Η επιστολή Γ. Καρατζαφέρη

Στην επιστολή του ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει τα εξής: «Φίλε δήμαρχε, με την επιστολή μου αυτή θέλω να σε ενημερώσω ότι επιθυμώ να προσφέρω ΔΩΡΕΑ στο Δήμο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο τοποθετούμενο στην είσοδο της πόλεως του Λιτοχώρου, όπου και το ίδρυμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα θυμίζει σ’ όλους τους περαστικούς την καταγωγή του μεγάλου Έλληνα Στρατηλάτη.
Δήμαρχε, το άγαλμα που προσφέρω φιλοτεχνήθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Παλαιολόγου, Καθηγητή Πανεπιστημίου στην έδρα της Γλυπτικής. Είναι από μπρούντζο με εσωτερικό ατσάλινο σκελετό, έχει βάρος 1.500 kg και διαστάσεις 4 Χ 4.
Φιλικά, Γιώργος Καρατζαφέρης».

Ευχαριστήρια επιστολή Γ. Παπαθανασίου

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. για την προσφορά του, με επιστολή, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γ. Καρατζαφέρη, χάρηκα πολύ διαβάζοντας την ενημερωτική επιστολή που μου αποστείλατε για τη δωρεάν προσφορά σας η οποία αφορά στην κατασκευή και τοποθέτηση επιβλητικού αγάλματος του άξιου τέκνου της Μακεδονίας μας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον Δήμο Δίου – Ολύμπου και συγκεκριμένα στην είσοδο της πόλεως Λιτοχώρου, προκειμένου, όπως αναφέρετε, «να θυμίζει σ’ όλους τους περαστικούς την καταγωγή του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη».
Κύριε Πρόεδρε, με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες γι αυτή σας την ενέργεια. Θέλω επίσης να μεταφέρετε τα συγχαρητήριά μου προς τον Καθηγητή Πανεπιστημίου στην έδρα της Γλυπτικής, κ. Κωνσταντίνο Παλαιολόγου, για την κατασκευή του αγάλματος».
Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου».

Επισημάνσεις Π. Ψωμιάδη

Για το ίδιο θέμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης ψωμιάδης, παραλαμβάνοντας την κοινοποίηση της επιστολής Καρατζαφέρη προς τον δήμαρχο κ. Παπαθανασίου, έκανε λόγο για «φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον Πρώτο των Ελλήνων» και ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Σε μια περίοδο που οι προκλήσεις των γειτόνων μας αναμένονται να κορυφωθούν, με την τοποθέτηση ενός τεραστίων διαστάσεων αγάλματος του συμβόλου του Μακεδονικού Ελληνισμού στο κέντρο των Σκοπίων, καλούμαστε να θωρακίσουμε, να προστατέψουμε και να αναδείξουμε την ιστορική αλήθεια, που τόσο βάναυσα καταστρατηγείται από τους αδιάλλακτους γείτονές μας.
Με την προσφορά του κ. Καρατζαφέρη η Μακεδονική γη θα αποκτήσει στο βουνό των θεών ένα ακόμη σημείο αναφοράς, που θα υπενθυμίζει, σε φίλους και εχθρούς, πως δεν πρόκειται να δεχτούμε την υποστολή της Μακεδονίας μας από τον ιστό της Ελλάδας, πως δεν ξεχνούμε την πλούσια ιστορία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: