Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Επιμένει το Ιατρικό Κέντρο στη διεκδίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» Παρασκήνιο και έκπληξη του υπουργείου Υγείας για τη διαδικασία εισόδου νέων επενδυτών

http://www.dunant.gr/images/top_logo_en.gif 
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
Στο σχήμα που θα διεκδικήσει το «Ερρίκος Ντυνάν» γίνονται προσπάθειες να συμμετάσχουν ξένοι επενδυτές αλλά και έλληνες γιατροί, αναφέρει σε επιστολή της στο ΧΑ η διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου.
Υπενθυμίζεται ότι το Ιατρικό Κέντρο του κ...
. Γ.Αποστολόπουλου έχει αποκτήσει προσφάτως με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν» το αποκλειστικό δικαίωμα ως την 20ή Ιανουαρίου 2011 να συγκροτήσει το κατάλληλο επενδυτικό σχήμα και να καταθέσει σχετική πρόταση εξαγοράς του νοσοκομείου.
Το υπουργείο με ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για την πώληση του νοσοκομείου αλλά δεν εξήγησε πώς τα τρία μέλη του που συμμετέχουν στο ΔΣ συμφώνησαν να δώσουν το αποκλειστικό δικαίωμα στο Ιατρικό Κέντρο για να υποβάλει πρόταση εξαγοράς.

Στην ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου αναφέρονται τα εξής: «Η εταιρεία μας γνωρίζει πολύ καλά και έχει μελετήσει σε βάθος τα στοιχεία του νοσοκομείου (οικονομικά, λειτουργικά και ποιοτικά), καθώς έχει συμμετάσχει στον ανοιχτό διαγωνισμό του ιδρύματος για το management του νοσοκομείου (σ.σ.: έχουν προκριθεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού το Ιασώ και το Ιατρικό. Η διαδικασία έχει λάβει παράταση ως το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς υπεβλήθη η πρόταση εξαγοράς). Η εταιρεία μας έχει προβεί σε σχετικές συζητήσεις με επενδυτές του εσωτερικού και του εξωτερικού, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασία συγκέντρωσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιλεγμένους γιατρούς- μαιευτήρες, προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί στο σχήμα».
Σημειώνεται ότι ήδη το Ιατρικό Αθηνών και το «Ερρίκος Ντυνάν» συνεργάζονται, καθώς στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου λειτουργεί η μαιευτική κλινική Γαία υπό τη διεύθυνση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: