Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς

Τεταρτη, 29 12 2010 leoforeio_copy_copy 
Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι ήδη τράβηξαν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00. Λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, μετρό και προαστιακός θα κινηθούν έως τις 22:00, οπότε οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν νέα στάση ..εργασίας μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Το τραμ θα κινηθεί κανονικά, εκτός από τα μεσάνυχτα έως τις 2:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Για αδικαιολόγητες κινητοποιήσεις έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας. Την ίδια ώρα, κανονικά εκτελούνται σήμερα και αύριο οι πτήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, μετά τη συνάντηση που είχαν με το γγ Μεταφορών Χάρη Τσιόκα, Την Τρίτη.Την Παρασκευή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα μέσα μεταφοράς θα αρχίζουν να αποσύρονται σταδιακά από τις 22:30. Νέες κινητοποιήσεις έχουν αποφασιστεί και για τις επόμενες εβδομάδες:
• τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 21:00,
• την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.
• τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα επίσης από τις 12:00 έως τις 16:00.
Μέχρι στιγμής, οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα δεν έχουν αποφασίσει την περαιτέρω στάση τους.Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: