Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Εμφραγμα στο 90` για την Μάντσεστερ Γ. - ΒΙΝΤΕΟ

 
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010  
Με γκολ του Λι Μπόιερ στο 90`, η Μπέρμιγχαμ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Σεντ Αντριους, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Premier League. Οι κόκκινοι διάβολοι του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχαν δύο δοκάρια (18`, 61`), προηγήθηκαν στο 58`, με γκολ του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, αλλά δεν μπόρεσαν να ...
κρατήσουν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα, που θα τους ανέβαζε μόνους πρώτους στην βαθμολογία. Ετσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοβαθμεί στην κορυφή του πίνακα με την Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας όμως και δύο παιχνίδια λιγότερα.
Τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Η Μάντσεστερ είχε τον έλεγχο του ρυθμού, ωστόσο οι προσπάθειες της για την επίτευξη ενός γκολ σταματούσαν στην μεγάλη περιοχή του Φόστερ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 18`, ο Γκιγκς έκανε μία σέντρα-σουτ από δεξιά, ο Φόστερ άλλαξε με τα ακροδάχτυλά του την πορεία της μπάλας, η οποία σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και η άμυνα της Μπέρμιγχαμ καθάρισε την φάση. Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι απείλησαν με δύο μακρινά σουτ του Γκάρντνερ (38`, 41`), με το ημίχρονο να τελειώνει χωρίς γκολ.
Στο 53`, η ομάδα του ΜακΛίς έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με τον Βαν ντερ Σαρ να μπλοκάρει το κοντινό σουτ του Γκάρντνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ρούνεϊ αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά για την Γιουνάιτεντ.Η λύτρωση για το συγκρότημα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήρθε στο 58`, από τον Μπερμπάτοφ. Ο βούλγαρος επιθετικός συνδυάστηκε ιδανικά με τον Γκίμπσον, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Φόστερ και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπερμπάτοφ λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όταν ξεμαρκαρίστηκε μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Φόστερ.
Εκει που όλα έδειχναν ότι οι κόκκινοι διάβολοι θα έπαιρναν την νίκη και θα ανέβαιναν στην κορυφή της βαθμολογίας, η Μπέρμιγχαμ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 90`! Μετά από προσπάθεια του Ζίγκιτς, ο Μπόιερ από κοντά πλάσαρε τον Βαν ντερ Σαρ και έγραψε το 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:
Τρίτη (28/12)
Μάντσεστερ Σίτι - Αστον Βίλα: 4-0 (8`πέν., 27`, 55`πέν. Μπαλοτέλι, 13` Λέσκοτ)
Στόουκ Σίτι - Φούλαμ: 0-2 (4`, 10` Μπάιρντ)
Σάντερλαντ - Μπλάκπουλ: 0-2 (50`, 90` Κάμπελ)
Τότεναμ - Νιούκαστλ: 2-0 (57` Λένον, 81` Μπέιλ)
Γουέστ Μπρομ - Μπλάκμπερν: 1-3 (17` Τόμας - 3`, 53` Κάλινιτς, 62` Ντιουφ)
Γουέστ Χαμ - Εβερτον: 1-1 (16`αυτ. Χίμπερτ - 42` Κόουλμαν)
Μπέρμιγχαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 1-1 (90` Μπόιερ - 58` Μπερμπάτοφ)
Τετάρτη (29/12)
21:45GR Τσέλσι - Μπόλτον
21:45GR Γουίγκαν - Αρσεναλ
22:00GR Λίβερπουλ - Γουλβς
http://www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: