Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Θα κοστίσει 2 εκατ. ευρώ Με διετή καθυστέρηση η υποστήριξη της διοικητικής μεταρρύθμισης από τον ΟΟΣΑ

http://www.oecd.org/dataoecd/img/new/common/logo_en.gif 

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010  
Στην ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας που είχε συνομολογήσει το 2008 η Ελλάδα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την υποστήριξη και ενίσχυση της εφαρμογής της διοικητικής...
μεταρρύθμισης στην χώρα μας προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Βάσει του Μνημονίου οι εμπειρογνώμονες του διεθνούς οργανισμού θα εξέταζαν ενδελεχώς τη διοικητική δομή της χώρας και θα πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση τις αλλαγές εκείνες που θεωρούνται αναγκαίες στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης για να δομηθεί ένα σύγχρονο κράτος.
Μάλιστα, προς τον σκοπό αυτό το Δημόσιο υπέγραψε χρηματοδοτική σύμβαση ύψους 2 εκατ. ευρώ με τον ΟΟΣΑ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των σχετικών μελετών. Ωστόσο, αν και η αποπληρωμή των δόσεων της σύμβασης έργου γίνεται κανονικά τους τελευταίους 20 μήνες δεν είχε υπάρξει καμία πρόοδος αναφορικά με την χορήγηση της σχετικής τεχνογνωσίας. Ενδεικτικά, η τέταρτη δόση της ελληνικής συμμετοχής ύψους 197,5 χιλ. ευρώ εκταμιεύθηκε προ ημερών , ωστόσο οι συμπράξεις με τον ΟΟΣΑ δεν έχουν ακόμη προχωρήσει.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης αναφερόμενος χθες στο θέμα προανήγγειλε ότι μέσα στους επόμενους μήνες ο ΟΟΣΑ θα αναλάβει την ποιοτική και λειτουργική αξιολόγηση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη αξιολόγηση της κεντρικής διοίκησης θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση όλα τα υπουργεία και σε δεύτερη φάση όλους τους οργανισμούς που εποπτεύονται από αυτά.
Η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση της σημερινής κατάστασης όλου του δημόσιου τομέα σε ανθρώπινο δυναμικό και προμήθειες και θα προτείνονται δράσεις για τον εξορθολογισμό των διαφόρων τμημάτων, τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας και την προαγωγή της παραγωγικότητας. http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: