Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Για τα μάτια του μόνο...

 
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
Το μήλο της έριδος για δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, αποτελεί ο Γιάννης Μανιάτης. Ο διεθνής 24χρονος αμυντικός δεσμεύεται μέχρι το 2013 με τον Πανιώνιο, ωστόσο τον Ιανουάριο ή το αργότερο το καλοκαίρι αναμένεται να αλλάξει φανέλα και να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Τον νικητή στη μάχη της απόκτησής του θα τον αναδείξει ο χρόνος και η ...
καλύτερη πρόταση.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, θέτοντας επί τάπητος τα δεδομένα. Ο Πανιώνιος, που διάγει μία από τις χειρότερες χρονιές του και ολοκλήρωσε τον α' γύρο στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, θα πρέπει να δείξει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο το νέο έτος αν δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες υποβιβασμού.
Για τον λόγο αυτό η ανάγκη ενίσχυσής του είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Εχοντας να επιδείξει την χειρότερη επιθετική λειτουργία με μόλις εννιά γκολ ενεργητικό, οι κυανέρυθροι επιδιώκουν την ενδυνάμωση στην γραμμή κρούσης με τον Τάκη Λεμονή να θέλει σαν τρελός τον Κώστα Μήτρογλου, που παραχωρείται ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.
Αυτό ακριβώς, με την παράλληλα καλή οικονομική πρόταση, που θα αγγίξει τις 800.000 ευρώ , αποτελεί και το διαπραγματευτικό ατού των πειραιωτών για να ντύσουν τον Μανιάτη στα ερυθρόλευκα. Επίσημη πρόταση για την ώρα πάντως, δεν έχει γίνει αν δεχτούμε την ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ωστόσο οι πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει.
Στην Πλατεία βέβαια δεν θέλουν να χάσουν τον αρχηγό τους στη μέση της περιόδου και στην περίπτωση, που συμφωνήσουν με τον Ολυμπιακό, το πιθανότερο είναι πως η μεταγραφή του Μανιάτη στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι. Αυτό ορίζει το αρχικό μεταγραφικό πλάνο των πειραιωτών, χωρίς πάντως να αποκλείεται η ολοκλήρωση της μεταγραφής από τον Ιανουάριο.
Από την άλλη, δεδομένο και υπαρκτό είναι το ενδιαφέρον και της ΑΕΚ, η οποία έχει να παρουσιάσει τα δικά της ατού στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ο Σταύρος Αδαμίδης έχει κάνει ήδη επίσημη κρούση στον Γεράσιμο Βεντούρη, στον οποίο θα περάσουν οι μετοχές της ΠΑΕ Πανιώνιος τις επόμενες μέρες, εισπράττοντας όμως αρνητική απάντηση.
Η πρόταση της ΑΕΚ αφορούσε 200.000 ευρώ σε μετρητά, τον Χρήστο Πατσατζόγλου με ελεύθερη μεταγραφή και δύο εκ των Αργυρίου, Εντερ, Γκερέιρο ή Νταντόμο, ως δανεικοί μέχρι το τέλος της σεζόν.
Οι κιτρινόμαυροι όμως δεν είναι διατεθειμένοι να το βάλουν κάτω και ετοιμάζουν νέα βελτιωμένη πρόταση. Αυτή θα αφορά την αύξηση της οικονομικής προσφοράς, ενώ η λίστα με τους προς παραχώρηση ποδοσφαιριστές (ως δανεικοί) θα μεγαλώσει και σε αυτή θα συμπεριληφθούν οι Λεονάρντο, Γιάχιτς, Αργυρίου, Πατσατζόγλου, Εντερ, Νταντόμο, Γκερέιρο και Αμπντουραχμάνι.
Από αυτούς ο Πανιώνιος θα μπορεί να επιλέξει τρεις, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί μία τέτοια συμφωνία είναι και η σύμφωνη γνώμη των υπό παραχώρηση παικτών, αλλά και του Μανόλο Χιμένεθ.
http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=82829#ixzz19TzNl5gc

Δεν υπάρχουν σχόλια: